Remington Buffalo Target .44
Remington Buffalo Target .44
Ten rewolwer z 12" lufą to bardzo ciekawa, nietypowa broń. Ma nastawną szczerbinkę, a niezaładowana waży 1,38 kg. Występuje w trzech odmianach: z mosiężnym, stalowym - oksydowanym i nierdzewnym szkieletem. Rewolwer jest szczególnie popularny w Afryce południowej do polowań na impale a nawet gnu w odległościach 30 - 35 m.
Re: Remington Buffalo Target .44
A jak z jego historycznością
Mam coś takiego tylko colt Pietty. Sama długa lufa wzbudza zainteresowanie na strzelnicy ale dodana kolba przyciąga jeszcze bliżej 

- yeradun
- Bywalec
- Moja broń: ładnych parę kilo żelastwa
Skoryguję nieco wypowiedź kolegi Luki. Jest jeszcze jedna wersja, stalowy- niklowany. I właśnie ja posiadam taką wersję. 

- Leszek.sz.
- Bywalec
- Moja broń:
Jakby ktoś potrzebował kolby do tego Bufflo to mam na sprzedaż.
A ja dziwię się trochę, że jeszcze nie ma nabywcy na nią w tak atrakcyjnej cenie. Żadnej z moich dwóch; do Pietty i Uberti nie sprzedawałbym w takiej cenie.
Zaznaczam, że z kolegą Leszkiem nie mam nic wspólnego!
no może tylko zainteresowanie CP.
Zaznaczam, że z kolegą Leszkiem nie mam nic wspólnego!

- Leszek.sz.
- Bywalec
- Moja broń:
Sprzedana na forum, na olx jęczenie że 300 zł to max mogą dać.
- Chłopiec z Chyloni
- Stary bywalec
- Moja broń: Rogers & Spencer, Colt 1851, Enfield P53
Mnie by kolba interesowała ale moje Remingtony są od Uberti i nie wiem czy kolba Pięty by tylko źle czy w ogóle nie pasowała.
I żaden z moich Remingtonów nie ma tego rowka na dole rękojeści. Ale to jest chyba normalne przy Uberti i kolba tej firmy nie potrzebuje tego rowka, tak?
I żaden z moich Remingtonów nie ma tego rowka na dole rękojeści. Ale to jest chyba normalne przy Uberti i kolba tej firmy nie potrzebuje tego rowka, tak?
- Leszek.sz.
- Bywalec
- Moja broń:
Ta kolba nie wchodziła na Uberti, może dlatego ze miałem grubsze okładziny i haczyło się. Ten rowek nie jest potrzebny do zblokowania kolby. Zakładałem na 8'' cali bez rowka i 12 cali z rowkiem( wszystko Pietta) w rękojeści, ale zaczep był spiłowany i podklejona gruba skóra. Hak od kolby kaleczy ramę rewolweru.

Kolby do Pietty i do Uberti mają zupełnie inne zakończenia części mosiężnych. Do Pietty są owalne "nasuwane" na wystającą śrubę , a udo Uberti są takie "rogi", które zagłębiają się w odpowiednich miejscach szkieletu. Tak mam w coltach. Oba mają rowek na śrubę dociskającą.
- yeradun
- Bywalec
Tak jest w teorii. Ja nie mogłem kupić do Pietty oryginalnej drewnianej kolby. Kupiłem metalową dedykowaną do Cattelmana. Dorobiłem śrubę i pasuje. Nie jest potrzebne wycięcie od spodu kolby, jak to jest w Remingtonach Pietty. Robiłem przymiarki do Remingtona Uberti i moim zdaniem po dorobieniu śruby, też będzie pasować, bo średnica jest podobna i okładziny wchodzą w widełki. Nowy nabytek od kolegi Leszka przeznaczyłem do Pietty 12". A z tą metalową pomyślę co zrobić.
Jaka teoria?! Tak jest i już, a że próbowałeś coś na siłę to wyszło jak wyszło. Ja też próbowałem Navy A.S.M z kolbą - na siłę. Pytanie tylko po co.
- yeradun
- Bywalec
Co wyszło, jak wyszło ?
Właśnie wyszło, tak jak trzeba. I jakie na siłę.
A po co ?
To jak na miłośnika broni czarnoprochowej, raczej dziwne pytanie.
Właśnie wyszło, tak jak trzeba. I jakie na siłę.
A po co ?
To jak na miłośnika broni czarnoprochowej, raczej dziwne pytanie.