Witam.
Chcę zakupić nowego Colta Army 44. Mam dylemat, czy Pietta czy Ubrti. Ktoś może widział obydwa i by coś podpowiedział ???
Colt Army 44, od Pietty czy Ubrti ???
Re: Colt Army 44, od Pietty czy Ubrti ???
Może nie tylko widział ale i posiada?
Myślę, że wielu posiada/ło jeden lub drugi lub obydwa. Ja swego colt New Army 1860 Uberti nigdy nie pozbędę się choć bardzo rzadko strzelam z niego, emeryturę ma zapewnioną.
Przede wszystkim u Pietty to będzie mosiężna "rama". Ale co z tego jeśli nie strzelasz wyczynowo znaczy często. Mam też od Pietty z lufą 12" ale i tego nie pozbędę się nigdy
Jeśli szukasz oszczędności to Pietta jeśli nie szukasz to Uberti.

Przede wszystkim u Pietty to będzie mosiężna "rama". Ale co z tego jeśli nie strzelasz wyczynowo znaczy często. Mam też od Pietty z lufą 12" ale i tego nie pozbędę się nigdy

https://saguaro-arms.com/product-pol-21 ... ietta.html
Ten jest chyba na stalowej ramie ???
Nie chodzi mi o zaoszczędzenie 200 zł, bo taka jest różnica między Pietta a Uberti. Tylko z tego co poczytałem to Pietty po 2018 roku ,niby się poprawiły. I sam nie wiem który mam kupić ???

Ten jest chyba na stalowej ramie ???
Nie chodzi mi o zaoszczędzenie 200 zł, bo taka jest różnica między Pietta a Uberti. Tylko z tego co poczytałem to Pietty po 2018 roku ,niby się poprawiły. I sam nie wiem który mam kupić ???
Nie będzie
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Jakościowo są bardzo podobne bo i cena podobna. W uberti mam drewno bardziej dopasowane, ale to jest detal. Wystarczyłoby lekko dotrzeć i po sprawie - ale bo to się chce? W obu firmach zdarzają się buble wiec co byś nie brał warto dokładnie obejrzeć. Przeglądnij tematy o zakupie i na co zwrócić uwagę a będzie ok 

Jest coś takiego ? Jak już to chyba tylko Colt Army 1860
-
- Moja broń: Remington New Army, 1858, .44, 8", Pietta, black
nie doczytałem a skasować nie ma jak