Osuszanie prochu.
Re: Osuszanie prochu.
Pochłaniacze w serwisie aukcyjnym są tak tanie, że dyskutowanie o ich zamiennikach uważam za stratę czasu. Czy są skuteczne? Nie przeprowadzałem badań w tej dziedzinie. Znajomi od broni CP używają ich, więc i ja używam.
Najlepiej z wysuszonym krowim plackiemChłopiec z Chyloni pisze: śr 19.sie.2020 - 22:39 Opłacało by się ten pyl zmieszać ze spirytusem i za pomocy sitka zrobić z niego granulat?
Wyrób EKB i przestań problemować.
- Chłopiec z Chyloni
- Stary bywalec
- Moja broń: Rogers & Spencer, Colt 1851, Enfield P53
Albo to: Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia, to po prostu zamknij ryj.
- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
Na szczęście aż tak źle nie jest - pył z najdrobniejszą frakcją to mniej więcej 1/10-15 pojemnika. Po pierwszym przesiewaniu miałem dość, za drugim razem odsiałem tylko 2Fg do karabinu bo nie miałem innego. VLC jest najtańszym ale w sumie najgorszym prochem. Ale już wystarczy wziąć selekcjonowany i cena rośnie. Ale widać od razu powtarzalność ziaren.Chłopiec z Chyloni pisze: śr 19.sie.2020 - 22:39 Opłacało by się ten pyl zmieszać ze spirytusem i za pomocy sitka zrobić z niego granulat?
Bo kto nie posiada EKB, ten jest trochę chciwy i nie chętnie by wyrzucał co by się możne jeszcze dało użyć.
Zwłaszcza jak by to była jakaś jedna czwarta całego pojemnika.
https://explosia.cz/app/uploads/2016/04 ... vit_EN.pdf
Nasz polski ZS czy "szwajcar" cenowo droższy ale jakość rośnie wraz z ceną...
- Chłopiec z Chyloni
- Stary bywalec
Dzięki!
-
- Bywalec
- Moja broń: brak
Zapewne masz kupę racji w tym ustępie - ale per analogiam paczając ja generalnie na problem zdalnych zakupów pomyślałem, że kupowanie na Alledrogo, eBay'u i innych t.p. portalach wysyłkowych musowo niczym zasadniczym czy wyjątkowym się nie różni.JohnWayne pisze: czw 20.sie.2020 - 07:08 Widać że Twoja wiedza o zakupach na Ebay jest w zasadzie zerowa...
Tu i tam trzeba przedpłacić (chyba że odbierzesz towar "za pobraniem, ale to zawsze koszt kosmicznie podnoszący sumę brutto zakupów). Jeśli się mylę i na eBay'u panują inne zwyczaje, płatności i sposoby dostawy - mea culpa, zwracam honor, nie będę się upierał...

Ps. Jedyne przy czym się uprę to naprawdę minimalny groszowy koszt kilkunastu gramów ryżu, choćby go uprawiano w Chinach, paczkowano w Paryżu a importowano z Asyżu.

Jeszcze jedna taka odzywka i zaliczysz urlop 7 dni.Chłopiec z Chyloni pisze: czw 20.sie.2020 - 07:53 Albo to: Jak nie masz nic mądrego do powiedzenia, to po prostu zamknij...
- Chłopiec z Chyloni
- Stary bywalec
Tak, innym wolno mi podskakiwać jak im się podoba. Ale mi nie wolno odpowiednio reagować.
Człowieku rób co chcesz. Ja mam tego forum powoli dosyć.
Człowieku rób co chcesz. Ja mam tego forum powoli dosyć.
To je opuść. Z pewnością znajdziesz inne miejsca w sieci, gdzie tego typu odzywki będą akceptowane - zwłaszcza wśród takich „kolekcjonerów” broni CP, którzy z dziwnych względów obawiają się ujawnić policji podczas wyrabiania EKB.
Nie ma się co bać eBay. Kupuje się banalnie jak nie dostaniesz towaru to kasę oddają bez problemu. Płacić można w PLN.
A koszty wysyłki z chin często są tańsze niż list polecony w PL.
-
- Bywalec
Ależ ja się nie boję, ja tylko rzadko na Allegro kupuję a na zagranicznych wcale, powodem - brak powodu. Do tej pory kupowałem wyłącznie na Allegro. Wszędzie sprzedawcy dbają o opinię więc chyba dlatego jeszcze nie padłem ofiarą oszusta.JohnWayne pisze: czw 20.sie.2020 - 17:00Nie ma się co bać eBay. Kupuje się banalnie jak nie dostaniesz towaru to kasę oddają bez problemu. Płacić można w PLN.
A koszty wysyłki z chin często są tańsze niż list polecony w PL.

Ja używam takich lub podobnych saszetek: https://allegro.pl/oferta/premium-silic ... e=facebook
-
- Bywalec
Ciekawostka - powierzchnia czynna 1 kuleczki slicażelu w rozwinięciu odpowiada pow. boiska piłkarskiego...
- zbiho
- Stary bywalec
- Moja broń: .31"
chyba jak ją rozwalcujesz na grubość atomu
Niekoniecznie. Wystarczy na grubość 100 atomów.