Nie jest to sprostowanie ale przynajmniej pokazali drugą stronę medalu.
Mam wrażenie ze ktoś nam życzliwy albo z "naszych" im to podsunął.
Alarm sam w sobie ani "lewy" ani "prawy" Ot, żyją z sensacji, to i pokazują to co chwytliwe
O treści tego programu można napisać krótko:
Zła pani prokurator chce wsadzić do więzienia Bohatera. Na szczęście jest dobry szeryf Ziobro który broni niewinnych. Jak przestaniecie głosować na PiS przyjdą ci niedobrzy panowie z PO i nikt nie obroni was przed prokuraturą.
No cóż, klasyczny przykład z przysłowia "Dobry car źli bojarzy" w wersji propagandy TVPiS. Prawo do obrony życia w służbie propagandy.
Czarnowidz pisze: ndz 07.cze.2020 - 21:15
O treści tego programu można napisać krótko:
Zła pani prokurator chce wsadzić do więzienia Bohatera. Na szczęście jest dobry szeryf Ziobro który broni niewinnych. Jak przestaniecie głosować na PiS przyjdą ci niedobrzy panowie z PO i nikt nie obroni was przed prokuraturą.
No cóż, klasyczny przykład z przysłowia "Dobry car źli bojarzy" w wersji propagandy TVPiS. Prawo do obrony życia w służbie propagandy.
jedyne co jest pewne to fakt że prokurator generalny nakazał zwolnienie delikwenta z aresztu a nie musiał tego robić - może propaganda może nie. ja widzę w tym przykład aktywnego działania wspierającego "samooobronność" polaków. naprawdę nie kręćmy nosem na takie akcje...
jedna_brew pisze: śr 10.cze.2020 - 13:46 jedyne co jest pewne to fakt że prokurator generalny nakazał zwolnienie delikwenta z aresztu a nie musiał tego robić - może propaganda może nie. ja widzę w tym przykład aktywnego działania wspierającego "samooobronność" polaków. naprawdę nie kręćmy nosem na takie akcje...
Ta wypowiedź przypomina mi pewną anegdotę popularną u schyłku PRLu: "Pewna gazeta napisała artykuł o trzech bohaterskich skinheadah którzy uratowali życie staruszce. Jak tego dokonali? Przestali ją kopać..."
Czarnowidz pisze: sob 13.cze.2020 - 17:44
Ta wypowiedź przypomina mi pewną anegdotę popularną u schyłku PRLu: "Pewna gazeta napisała artykuł o trzech bohaterskich skinheadah którzy uratowali życie staruszce. Jak tego dokonali? Przestali ją kopać..."
tak by było, gdyby bohaterska pani prokurator z własnej woli przestała kopać, a tutaj mamy sytuację że dopiero ten czwarty nakazał zaprzestać. pytanie czy to źle?
Myślę że musiałoby ich konkretnie przycisnąć by nie ruszyli ubojki. Już próbowali ale ale po naciskach odpuścili - fakt że były to czasy przed wyborami. Prezydenckie to ostatnie a potem trochę przerwy gdzie mogą znów spróbować. Zgadzam się że lewa strona najchętniej pozabierałaby wszystko. Niestety PIS mimo iż uważa się za prawicę również nieprzychylnie patrzy na posiadaczy broni. Przykładem może być potajemna praca MSWIA nad ubojką i propaganda w TVP na temat czarnoprochowców. Wierzę że w PISie są ludzie popierający strzelców, niestety jest to partia zdyscyplinowana i nie ma wyłamywania się przy głosowaniu a stanowisko prezesa dobrze znamy. Mało prawdopodobne by zostawili tak jak jest a już w liberalizację to w ogóle nie uwierzę.