mały rewolwer
- Mincerz
- Stary bywalec
- Moja broń:
Tia...
Ja nawet z 2 rąk tak nie potrafię.. Pewnym wytłumaczeniem jest to, że mój navy na 25 metrów nosi za wysoko o jakieś 40 cm i muszę celować w powietrze pod papier tarczy....
Ale jak już ją namówisz na zawody to dopiero będzie wstyd jak 14-latka pokona wielu, bardzo wielu starszych strzelców.. I to nie Ona będzie musiała się wstydzić..
No i pytanie czy karabin to nie za wcześnie. Jednak w cp nie stosuje się kurtek i reszty ubrania strzeleckiego a karabin swoje waży. Na pewno oddziaływanie na kręgosłup jakieś by było; nie wiem czy duże czy małe ale raczej nie neutralne.
Jeszcze raz gratulacje!
Pozdrawiam!
Ja nawet z 2 rąk tak nie potrafię.. Pewnym wytłumaczeniem jest to, że mój navy na 25 metrów nosi za wysoko o jakieś 40 cm i muszę celować w powietrze pod papier tarczy....
Ale jak już ją namówisz na zawody to dopiero będzie wstyd jak 14-latka pokona wielu, bardzo wielu starszych strzelców.. I to nie Ona będzie musiała się wstydzić..
No i pytanie czy karabin to nie za wcześnie. Jednak w cp nie stosuje się kurtek i reszty ubrania strzeleckiego a karabin swoje waży. Na pewno oddziaływanie na kręgosłup jakieś by było; nie wiem czy duże czy małe ale raczej nie neutralne.
Jeszcze raz gratulacje!
Pozdrawiam!
Do not worry be happy...
też tak mam.. oddałem navika w ręce strzelca i co sie okazało---mucha zbyt niska ( jakis 1mm). Wzięliśmy plasteline, dołozyli do muszki .....i celujac pod punkt mieszczę się w czarnym
teraz jestm na etapie zastanawiania się co zmienić... tylko muche, czy może dołożyc szczerbine "przerzutową?????
Narazie to tylko poszukiwania fotek oryginalnych epokowych i tyle...... bo juz wymieniam muche w sharpsie .. na razie zrobiłem 2 szt...
i nie jest OK

też tak mam.. oddałem navika w ręce strzelca i co sie okazało---mucha zbyt niska ( jakis 1mm). Wzięliśmy plasteline, dołozyli do muszki .....i celujac pod punkt mieszczę się w czarnym

teraz jestm na etapie zastanawiania się co zmienić... tylko muche, czy może dołożyc szczerbine "przerzutową?????
Narazie to tylko poszukiwania fotek oryginalnych epokowych i tyle...... bo juz wymieniam muche w sharpsie .. na razie zrobiłem 2 szt...

Panowie... a czy Navy jest bronia tarczowa?
Jego pierwotne zastosowanie bylo przeciez inne - mial pozwolic trafic w czlowieka na koniu lub bez konia z niewielkiej w sumie odleglosci.
Planuje zrobic blaszane poppery i do nich strzelac - wydaje mi sie, ze to bedzie bardziej zgodne z duchem tej broni.
Nie, nie szukam usprawiedliwienia dla swoich marnych wynikow z Navy
Jego pierwotne zastosowanie bylo przeciez inne - mial pozwolic trafic w czlowieka na koniu lub bez konia z niewielkiej w sumie odleglosci.
Planuje zrobic blaszane poppery i do nich strzelac - wydaje mi sie, ze to bedzie bardziej zgodne z duchem tej broni.
Nie, nie szukam usprawiedliwienia dla swoich marnych wynikow z Navy

e, mam drugi karabin, taki w sam raz odpowiedni, lżejszy niz wiatrówka i super leżyNo i pytanie czy karabin to nie za wcześnie. Jednak w cp nie stosuje się kurtek i reszty ubrania strzeleckiego a karabin swoje waży
http://www.blackpowder.pl/viewtopic.php?t=4
tylko, że na sucho się przymierza a strzelać to już nie chce.
- Mincerz
- Stary bywalec
- Moja broń:
Ja nie kupowałem navy aby strzelać do tarczy.mackra pisze:Panowie... a czy Navy jest bronią tarczowa?
Jego pierwotne zastosowanie było przecież inne - mail pozwolić trafić w człowieka na koniu lub bez konia z niewielkiej w sumie odległości.
Planuje zrobić blaszane poppery i do nich strzelać - wydaje mi sie, ze to będzie bardziej zgodne z duchem tej broni.
Nie, nie szukam usprawiedliwienia dla swoich marnych wyników z Navy

Pozdrawiam!
- Mincerz
- Stary bywalec
- Moja broń:
Może się boi odrzutu? Albo kolor nie pasuje?Marek pisze:e, mam drugi karabin, taki w sam raz odpowiedni, lżejszy niż wiatrówka i super leżyNo i pytanie czy karabin to nie za wcześnie. Jednak w cp nie stosuje się kurtek i reszty ubrania strzeleckiego a karabin swoje waży
http://www.blackpowder.pl/viewtopic.php?t=4
tylko, że na sucho się przymierza a strzelać to już nie chce.

Pozdrawiam!
- cpt.Nemo
- Stary bywalec
- Moja broń:
I Bogu dziekiMarek pisze:Tyle, że z dwóch rąk i że wstydzi się i nie mogę jej namówić na strzelanie na zwodach i do tego nie chce strzelać z karabinu

Wiesz czemu kobiety nie biora udzialu w wojnach ?
Gdyby braly to by ludzkosc wyginela

Mezczyzni sa za delikatni i za duzo maja artystycznej fantazji aby wciaz strzelac w jedno tylko miejsce jak to robia kobiety