Życzenia świąteczne

ODPOWIEDZ
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Życzenia świąteczne

Post autor: MaciekP »

Życzenia czas zacząć i ja sobie na to pozwolę, bom senior, choć żadna ważna i zasłużona figura na tym forum. Wszystkim Kolegom, przyjaciołom i nieprzyjaciołom moim, życzę pogody ducha, tolerancji, samych "dych" i wesołych jajec świątecznych, obyśmy w takim nastroju i kondycji dotrwali do następnych świąt! :-) :-) :-)
mackra
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mackra »

Przylaczam sie, z naciskiem na tolerancje i pogode ducha. Zamiast dych zycze dymu, huku i satysfakcji, no a jajec mamy pod dostatkiem na co dzien :)
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Tak jest, Maćku, jajec parszywych coraz więcej w naszej Polsce, wszak mówię jeszcze "nasza Polska", a nie "ten kraj", jak za komuny bywało. Przy okazji szczególnie serdecznie życzę Amadeuszowi, Rusznikowi i Tomkowi, których poznałem na zawodach w Chełmie. Od dwu pierwszych przez 5 minut więcej się dowiedziałem o strzelectwie CP, niżbym studiował najmądrzejsze księgi, choć i to nie zawadzi. A Tomek? On ci dopiero to cała instytucja - wszyscy wiemy, o co chodzi.
Awatar użytkownika
George
Bywalec
Moja broń:

Post autor: George »

Z serdecznością wielką przyłączam się do tych życzeń.

A tak przy okazji - w moim rodzinnym mieście Żyrardowie Wielkanoc była czczona wielką kanonadą. Huk robiono czym kto miał. Najpopularniejsze były tzw. pęczki, czyli zawiniątka wypełnione kalichlorkiem, które detonowno zrzucając na nie odpowiednio ciężki kamień. Trafiały się też ukradzine z wojska petardy.

Na drugim miejscu były moździerze - stalowe tuleje wypełniane też kalichlorkiem, którymi za pomocą uchwytu walono o mur, aby ubijacz wywołał detonację.
Bywało, że te moździerze obrywały palce lub dłonie, lub rozrywały się, raniąc odłamkami osoby postronne. I oczywiście wszelkiego rodzaju korkowce i kapiszonowce, ale to tylko dla dziatwy.

W tamtych czasach księża chodzili po domach i tam święcili całe jadło na stołach. Wszędzie oczywiście byli witani kanonadą, a nawet towarzyszył im stały orszak najwytrwalszych strzelców. Po takim dniu biedni księżulkowie wracali na plebanie zupełnie ogłuszeni.Oczywiście poszczególne dzielnice miasta rywalizowały między sobą, więc każda salwa spotykała się z odzewem z innej strony.

Milicja miała niby obowiązek tępić ten barbarzyński obyczaj ale z braku sił i środków pojawiała sie jedynie wzywana do potłuczonych okien i jeśli schwytała sprawcę, to odbierała mu "uzbrojenie". Zresztą milicjanci po zdjęciu mundurów sami też strzelali w powietrze z TT-etek.
Awatar użytkownika
Mincerz
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: Mincerz »

Wszystkiego dobrego z okazji świąt..
Pozdrawiam!
jacek sygula
Bywalec
Moja broń:

Post autor: jacek sygula »

dołączam do życzeń wszystkiego najlepszego [choć za pare dni, ci co pierwsi pisali o miłosci do bliżniego, będą znów atakować], wszystkim, a w szczególności moim nieprzyjaciołom, którym życze tego, czego sam sobie życze.
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

No to mamy jasność, powiedziałbym, ewngeliczną. I na tym poprzestajmy, bo to i tak sporo.
R0GNAR
Bywalec
Moja broń:

Post autor: R0GNAR »

:D Zdrowych i Wesolych Świąt oraz miłego ,,po świętach" :D
Awatar użytkownika
mkl1
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mkl1 »

Wesołego zająca :D , kolorowych jajek, samych radosci - a moze poprostu WESOŁYCH ŚWIĄT
Awatar użytkownika
amadeusz
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: amadeusz »

Wszystkiego Najlepszego . Zdrowia , pomyślności , fury kasy i mnóstwa wolnego czasu . :D

amadeusz
chudej
Bywalec
Moja broń:

Post autor: chudej »

WESOŁYCH ŚWIĄT dla wszystkich"brudasów"(określenie mojej połowicy)
Awatar użytkownika
Big Bear
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Big Bear »

Zdrowia,szczęścia i słodyczy z okazji Świąt wszystkim Misiu Życzy :P :P
ODPOWIEDZ