PARTRIOT KAL.45
-
- Moja broń: brak
PARTRIOT KAL.45
Witam i pozdrawiam.To mój pierwszy post i pytania.Kupiłem pistolet jak w tytule co teraz mam dokupić,do strzelania i konserwacji
tzn.jakie kule,jaki proch (jakie naważki)jakie kapiszony i co jeszcze ? Podobno kominki ardesa są kiepskiej jakości na jaki wymienić ?
Na początek chyba tyle i z góry dziękuje.
tzn.jakie kule,jaki proch (jakie naważki)jakie kapiszony i co jeszcze ? Podobno kominki ardesa są kiepskiej jakości na jaki wymienić ?
Na początek chyba tyle i z góry dziękuje.
Re: PARTRIOT KAL.45
Kupiłeś pistolet i nic nie wiesz ? Zapytaj wpierw wujka Google on Ci wstępnie odpowie a jak będziesz miał dalej wątpliwości to pytaj tutaj.
Jednak wpierw "zassij" trochę ogólnej wiedzy
Tak na początek:
Kule - 0.445 ", flejtuchy(łatki) minimum grubości #0,25 mm, proch czeski (naważka podstawowa 15 gr), kapiszony takie jakie pasują do kominka prawdopodobnie 4 mm.
Zestaw do czyszczenia do kalibru 0.45" obowiązkowo jag i oczko. Szprej do broni Brunox lub Ballistol.
Resztę wiedzy znajdziesz na pewno na www.blackpowder.pl
Jednak wpierw "zassij" trochę ogólnej wiedzy

Tak na początek:
Kule - 0.445 ", flejtuchy(łatki) minimum grubości #0,25 mm, proch czeski (naważka podstawowa 15 gr), kapiszony takie jakie pasują do kominka prawdopodobnie 4 mm.
Zestaw do czyszczenia do kalibru 0.45" obowiązkowo jag i oczko. Szprej do broni Brunox lub Ballistol.
Resztę wiedzy znajdziesz na pewno na www.blackpowder.pl
-
Kupiłem i wiem,wujka Google pytałem ale nie chcę wyważać otwartych drzwi,może Ktoś strzelał,strzela z Patryiota i wie jakie naważki ,kule,kapiszony będą najlepsze.
Chcę skrócić tę moją drogę do celnego strzelania bo Ktoś inny już ją przeszedł.
Chcę skrócić tę moją drogę do celnego strzelania bo Ktoś inny już ją przeszedł.
Pistolet, pistoletowi nie równy bo to włoska robota. To co będzie się sprawdzało w jednym niekoniecznie zadziała w Twoim. Musisz przejść tą drogę sam 

Derek - ale Patrioty to chyba tylko hiszpańska robota(?)
Andy - mój jest firmy Mendi. Dziwię się dlaczego akurat tego wybrałeś - jest bardzo nieporęczny
jutro będę strzelał między innymi i z niego. Kule 445, 443 może i 440.
Andy - mój jest firmy Mendi. Dziwię się dlaczego akurat tego wybrałeś - jest bardzo nieporęczny

Faktycznie Hiszpan ale to wsio rawno jedno ...
-
Takie info to mam w instrukcji a czytać umiem.
Co z kominkiem i kapiszonami, czy można bez
Flejtucha a z nadmiarowymi kulami?
Co z kominkiem i kapiszonami, czy można bez
Flejtucha a z nadmiarowymi kulami?
Bez flejtucha to tylko pociski. Po co kombinować. Nie masz flejtuchów z inletu to uźyj ze starych spodni jeansowych.
Dzisiejsze dymienie z Patriota. Kula 440 na łatce z inletu, naważka 1g VLC. Strzelałem do tarczy, do której już strzelano dlatego zamazane wcześniejsze trafienia. Moje prawie wszystkie są zarejestrowane na filmie. Co dziwne lub nie ale z podpórki ze stojaka do przestrzeliwania wyszło nawet gorzej niż z wolnej ręki.

- Nduro
- Bywalec
- Moja broń: .45.54.58
Jaki dystans?
Oczywiście 25m. Zapomniałem dodać.
- Nduro
- Bywalec
- Moja broń: .45.54.58
Tarcza duża? 

- zbiho
- Stary bywalec
- Moja broń: .31"
Porównaj z przestrzelinami i będziesz wiedział.
Tarcza już wisiała jak wspomniałem, a ja pierwszy raz taką widziałem. Została na strzelnicy więc nie podam wymiarów. Ale była mniejsza niż te 50x50.
są zszywki, można zgadywać.