Pietta Snubnose 3"- pierwsze wrażenia, pierwsze strzelanie
Pietta Snubnose 3"- pierwsze wrażenia, pierwsze strzelanie
Witam
Chciałem się pochwalić nową zabawką Jest to Pietta Snubnose z lufą długości 3 cale
Rewolwer jest po prostu ładny i chciałem go mieć
Po oględzinach przez bardziej doświadczonych strzelców rewolwer okazuje się solidnie spasowany, szczelina ledwo widoczna, mechanizmy pracują z wyraźnym lecz wymierzonym oporem. Praca spustu rewelacja. Klin wychodzi bez użycia młotka - wystarczy go wcisnąć kciukiem Wczoraj nastąpiło jego pierwsze przestrzelanie na strzelnicy ZKS w Warszawie Da się ładować pobojczykiem ale młoteczek jest potrzebny bo ręka boli... więc praska raczej konieczna
Jak wiadomo broń bardzo krótka więc na 25 m nie ma co się spodziewać celności. Jest to raczej zabawka i do tego ma służyć Wystrzelane dopiero 6 bębnów
Jak się okazuje kule .451 są za małe i w trakcie strzelania jedna z kul wyszła do góry po za linię bębna powodując jego blokadę.
W razie jakichkolwiek pytań z chęcią odpowiem
POZDRAWIAM
Chciałem się pochwalić nową zabawką Jest to Pietta Snubnose z lufą długości 3 cale
Rewolwer jest po prostu ładny i chciałem go mieć
Po oględzinach przez bardziej doświadczonych strzelców rewolwer okazuje się solidnie spasowany, szczelina ledwo widoczna, mechanizmy pracują z wyraźnym lecz wymierzonym oporem. Praca spustu rewelacja. Klin wychodzi bez użycia młotka - wystarczy go wcisnąć kciukiem Wczoraj nastąpiło jego pierwsze przestrzelanie na strzelnicy ZKS w Warszawie Da się ładować pobojczykiem ale młoteczek jest potrzebny bo ręka boli... więc praska raczej konieczna
Jak wiadomo broń bardzo krótka więc na 25 m nie ma co się spodziewać celności. Jest to raczej zabawka i do tego ma służyć Wystrzelane dopiero 6 bębnów
Jak się okazuje kule .451 są za małe i w trakcie strzelania jedna z kul wyszła do góry po za linię bębna powodując jego blokadę.
W razie jakichkolwiek pytań z chęcią odpowiem
POZDRAWIAM
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Re: Pietta Snubnose 3"- pierwsze wrażenia, pierwsze strzelanie
Też posiadam i lubię tą zabaweczką popykać .
-
- Bywalec
- Moja broń:
nie mam i nie kupię,
- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
Jak ktoś ma zbędną kasę to ja mu nie wróg... Tylko dość szybko takie zabawy się nudzą i okazuje się że trzeba sprzedać żeby kupić coś innego...
Każdy kupuje co mu pasuje.
Też kiedyś myślałem o takim ale w wersji silver czy jakoś tak.
A czy się znudzi to nie wiadomo, może właściciel odkryje pasję strzelania do poperów z 10m.
Też kiedyś myślałem o takim ale w wersji silver czy jakoś tak.
A czy się znudzi to nie wiadomo, może właściciel odkryje pasję strzelania do poperów z 10m.
Każdy kupuje co mu pasuje... Przeznaczeniem mojego Snuba ma być BYCIE. No i w końcu chciałem mieć coś małego
A może jako że to broń krótka będzie dobra do strzelania dynamicznego
A żeby się strzelanie nie znudziło w drodze są już 24 cale - ale to będę opisywał w osobnym wątku. Ten chciałem poświęcić Snubnosowi
A może jako że to broń krótka będzie dobra do strzelania dynamicznego
A żeby się strzelanie nie znudziło w drodze są już 24 cale - ale to będę opisywał w osobnym wątku. Ten chciałem poświęcić Snubnosowi
Zawsze możesz dokupić drugą dłuższą lufę i wymieniać wedle uznania.
Po co druga krótka, jak już to pełny wymiar.
Wezmę co pierwsze się trafi natomiast istnieje dość duże ryzyko że lufa 8" może być już na tyle ciężka, że z tym rodzajem rękojeści może się już dość niewygodnie trzymać i celować