Bezpieczna kabura Remington New Army 1858 5,5"
-
- Moja broń: brak
Bezpieczna kabura Remington New Army 1858 5,5"
Witam.
Pytanie mam jak w tytule, o kaburę która swoją budową zabezpieczy broń przed przypadkowym uderzeniem w kapiszon, oraz przed strąceniem kapiszonów przy noszeniu broni w kaburze. Kominki w tej broni są na wierzchu i mam na myśli bezpieczne przenoszenie rewolweru bez ryzyka przypadkowego wystrzału.
Jeżeli ma ktoś wiedzę lub pomysł gdzie taką kaburę można nabyć proszę o odpowiedź.
RNA 1858 44 lufa 5,5".
Pytanie mam jak w tytule, o kaburę która swoją budową zabezpieczy broń przed przypadkowym uderzeniem w kapiszon, oraz przed strąceniem kapiszonów przy noszeniu broni w kaburze. Kominki w tej broni są na wierzchu i mam na myśli bezpieczne przenoszenie rewolweru bez ryzyka przypadkowego wystrzału.
Jeżeli ma ktoś wiedzę lub pomysł gdzie taką kaburę można nabyć proszę o odpowiedź.
RNA 1858 44 lufa 5,5".
Re: Bezpieczna kabura Remington New Army 1858 5,5"
Wojskowa kabura z klapą.
Jak chcesz nosić "klamke" na co dzień, to radze nie zaczynać tego tematu na tym forum...
Jak chcesz nosić "klamke" na co dzień, to radze nie zaczynać tego tematu na tym forum...

-
Też myślałem o niej ale ona jest na 8" a chciałbym jakiegoś gotowca bez przerabiania.
Oglądałem kabury na saguaro m. i kaliber oraz chyba całe internety, ale nic nie znalazłem spełniającego moje oczekiwania.
Oglądałem kabury na saguaro m. i kaliber oraz chyba całe internety, ale nic nie znalazłem spełniającego moje oczekiwania.
-
Nie zamierzam nosić na co dzień i nie będę tego robił, ale chciałbym mieć możliwość bezpiecznego noszenia broni w razie konieczności.
Ten gość zrobi na zamówienie kaburę pod dowolny model popularnych replik. http://vaquero.pl/index.php
Robi wszystkie możliwe cuda.
Ma szablony wiec nie musisz jechać z bronią
Nie pisz posta pod postem- można edytować
Robi wszystkie możliwe cuda.
Ma szablony wiec nie musisz jechać z bronią
Nie pisz posta pod postem- można edytować
-
Oglądałem vaquero i jest to jakaś opcja, ale ceny zniechęcają do zakupu gdyż kabura wojskowa u nich szyta na wymiar to koszt 380 przy cenie klasycznej 8" 169 zł. w Kalibrze firmy gunfighter armory.
No nic szukam dalej.
No nic szukam dalej.
Fakt że na portalu aukcyjnym na A... nie ma teraz za bardzo ofert na kabury 5,5 cala z klapą, ale tak na szybko szukając są teraz 2 aukcje jednego sprzedawcy za stówkę od sztuki...
Jeśli jeszcze potrzebujeszkuternoga48 pisze: pn 30.gru.2019 - 16:54 Oglądałem vaquero i jest to jakaś opcja, ale ceny zniechęcają do zakupu gdyż kabura wojskowa u nich szyta na wymiar to koszt 380 przy cenie klasycznej 8" 169 zł. w Kalibrze firmy gunfighter armory.
No nic szukam dalej.
Ta jest lewa https://allegro.pl/oferta/kabura-do-rew ... 8909016613
"Prawa" - aukcja została zakończona, ale myślę że są dostępne podobne, albo niebawem będzie. Sam niedawno kupiłem bo mam Sheriff'a

-
Dzięki za wszystkie podpowiedzi 
Apokalipsa za pasem więc chcąc mieć na już, kupiłem wojskową w Kalibrze firmy gunfighter armory na 8''.
Masywna, dobre wykonanie, dobra osłona przed zadrapaniem rękojeści czy zbiciem kapiszonów lub opadami deszczu.
Temat zamykam.

Apokalipsa za pasem więc chcąc mieć na już, kupiłem wojskową w Kalibrze firmy gunfighter armory na 8''.
Masywna, dobre wykonanie, dobra osłona przed zadrapaniem rękojeści czy zbiciem kapiszonów lub opadami deszczu.
Temat zamykam.