Enfield P58 na pierwszą długą lufę?
Enfield P58 na pierwszą długą lufę?
Tak jak w temacie, czy świeżak strzelający jak na razie tylko z rewolwerów jest w stanie ujarzmić enfielda? Jak na razie z tego co wyczytałem wniaskuję, że przepisem na wmiarę bezproblemowe strzelanie byłoby dorwanie P58 produkcji Parker Hale + kokili Lymana jemu dedykowanej(wtedy najprawdopodobniej obędzie się bez kalibrowania?). Czy są jakieś inne przeszkody o których nie wiem?
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
-
- Moja broń: brak
Re: Enfield P58 na pierwszą długą lufę?
Enfield jest prosty w obsłudze, ilość wiedzy na temat ogromna, przeszkodą może być brak umiejętności czytania ze zrozumieniem
Nawet ten z gwintem 1:48?Zielonorogii pisze:Enfield jest prosty w obsłudze, ilość wiedzy na temat ogromna, przeszkodą może być brak umiejętności czytania ze zrozumieniem
-
chyba nie dasz rady
Tak źle z czytaniem ze zrozumieniem u mnie nie jest, a zawsze lepiej zadać o pytanie więcej niż go nie zadać 

Ten karabin nie strzela sam od siebie, wiec jak liczysz na to ze na pierwszej wizycie bedziesz walil dychy to mozesz sie zawiesc. Mam P58 od PH i troche sie musialem nakombinowac. Dopiero 3 kokila spasowala.
Stop olowiu, nawazka i dobry smar. Vesuvit LC i lighting nie przejda, zapewniam.
Karabin lubi miec dziwne dni, wiec nieraz wracalem sfrustrowany do domu.
Musisz kalibrowac na .577, kokile lyman wyrzucaja troche wiekszy rozmiar. No chyba ze lubisz wbijac mlotkiem
Odlewania ciezkich minie tez sie najpierw trzeba nauczyc, bo mozna sporo zlomu naprodukowac...
Stop olowiu, nawazka i dobry smar. Vesuvit LC i lighting nie przejda, zapewniam.
Karabin lubi miec dziwne dni, wiec nieraz wracalem sfrustrowany do domu.
Musisz kalibrowac na .577, kokile lyman wyrzucaja troche wiekszy rozmiar. No chyba ze lubisz wbijac mlotkiem

Odlewania ciezkich minie tez sie najpierw trzeba nauczyc, bo mozna sporo zlomu naprodukowac...
-
wiedzy na temat jest mnóstwo
na początek :
http://www.researchpress.co.uk/index.ph ... he-enfield
to jest bardzo prosty karabin, ale zanim zaczniesz kupować musisz zrozumieć o co chodzi
na początek :
http://www.researchpress.co.uk/index.ph ... he-enfield
to jest bardzo prosty karabin, ale zanim zaczniesz kupować musisz zrozumieć o co chodzi

W takim razie zabieram się do lektury. Co do odlewania i ogarnięcia karabinu też zostawiam sobie sporo czasu na naukę.
Szczególnie, że przed zakupem fundusze na karabin trzeba najpierw zebrać
Szczególnie, że przed zakupem fundusze na karabin trzeba najpierw zebrać

-
- VIP
- Moja broń: CP i ostry jęzor
Na wypadek gdyby przestrogi o kokilach, kalibratorach i smarze do pocisków Minie wstępnie Cię skonfundowały, nadmienię że kulą na łatce na 50 m też się z Enfielda postrzela. To oczywiście świętokradztwo, więc coś takiego możesz czynić tylko jak nikt nie patrzy ...
Lightning oczywiście się nie nadaje, ale Vesuvitu LC na początek można śmiało użyć.
Chyba za bardzo konfudować nie będą mogły, szczególnie z racji obecności innych strzelców na jedynej długiej osiWycior pisze:Na wypadek gdyby przestrogi o kokilach, kalibratorach i smarze do pocisków Minie wstępnie Cię skonfundowały, nadmienię że kulą na łatce na 50 m też się z Enfielda postrzela. To oczywiście świętokradztwo, więc coś takiego możesz czynić tylko jak nikt nie patrzy ...