Nowy Hawken Hunter karabin odprzodowy
- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
Re: Nowy Hawken Hunter karabin odprzodowy
Dobrze rozumiem ?? - wsadziłeś szmatkę, następnie nasypałeś prochu, wsadziłeś kulę i oczekiwałeś wystrzału ?? 

-
- Bywalec
- Moja broń: Remington 1858 Uberti
Bo ja nie umiem tej szmatki wyłożyć to co miałem zrobić?mar_kow pisze: wt 17.wrz.2019 - 19:01 Dobrze rozumiem ?? - wsadziłeś szmatkę, następnie nasypałeś prochu, wsadziłeś kulę i oczekiwałeś wystrzału ??![]()
Sorry Andy ale to chyba Ty jesteś tym najmniej bystrym. Każdy twój wpis to albo jakieś idiotyzmy albo zupełny brak wiedzy bo doświadczenia oczywiście nie masz.
Nie jednemu z nas zdarzyło się, że wcisnął kulę/pocisk, a nie nasypał prochu. W takiej sytuacji odkręcasz kominek i przez otwór sypiesz po trochu ile wejdzie. Opukujesz i dalej sypiesz. Potem wkręcasz kominek zakładasz kapiszon i strzelasz. Czasem musisz operacje powtórzyć.
Taka rada na przyszłość - pisz, pytaj o wszystko co masz zamiar zrobić na strzelnicy. Kończyny dwa razy nie rosną może znaczki zbieraj.
Nie jednemu z nas zdarzyło się, że wcisnął kulę/pocisk, a nie nasypał prochu. W takiej sytuacji odkręcasz kominek i przez otwór sypiesz po trochu ile wejdzie. Opukujesz i dalej sypiesz. Potem wkręcasz kominek zakładasz kapiszon i strzelasz. Czasem musisz operacje powtórzyć.
Taka rada na przyszłość - pisz, pytaj o wszystko co masz zamiar zrobić na strzelnicy. Kończyny dwa razy nie rosną może znaczki zbieraj.
- mauser-83
- Moja broń: muszkiet M1842 ,Remington 1858
Irek M - 100% za takie coś w carskiej armi 10 batòw było( zgodne z prawdą historyczną ) .Irek M pisze: wt 17.wrz.2019 - 19:38 Sorry Andy ale to chyba Ty jesteś tym najmniej bystrym. Każdy twój wpis to albo jakieś idiotyzmy albo zupełny brak wiedzy bo doświadczenia oczywiście nie masz.
dobry grajcar rozwiąże sprawę .
Tu nie grajcar jest potrzebny ale MYŚLENIE...nasypać proch na flejtuch czy nawet kulę????
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Ciekawe masz pomysły, nie zastanowiło cię jak kapiszon zapali proch mając po drodze szmatę

- mar_kow
- Stary bywalec
Mam radę - sprzedaj broń zanim zrobisz sobie lub co gorzej innym krzywdę... I wcale to nie jest nabijanie się tylko kwestia naprawdę dobrej koleżeńskiej porady...
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Mi radzisz? Ja szmatę posypałem prochem i dopchnąłem kulą?
- mar_kow
- Stary bywalec
Nie, dla @Andy88... Rada dla niego jest naprawdę do głębokiego przemyślenia...
-
- Bywalec
Witam, dzisiaj byłem ponownie na strzelnicy i w końcu udało mi się odepchać karabin i wystrzelić.
Wtedy niestety zauważyłem coś co mnie zdziwiło w jednym miejscu nie ma śrubki ,która powinna odpowiadać za blokowanie żeby gazy nie wyleciały bokiem.Szukałem w opakowaniu w którym dostałem karabin i nie ma.daje zdjęcie poglądowe może wy mi powiecie czy tak być powinno ?
Wtedy niestety zauważyłem coś co mnie zdziwiło w jednym miejscu nie ma śrubki ,która powinna odpowiadać za blokowanie żeby gazy nie wyleciały bokiem.Szukałem w opakowaniu w którym dostałem karabin i nie ma.daje zdjęcie poglądowe może wy mi powiecie czy tak być powinno ?
- mauser-83
- Moja broń: muszkiet M1842 ,Remington 1858
strzelałeś " bez tej śròbki "jak ją określiłeś ?
nie wierzę , to prowokacja !

nie wierzę , to prowokacja !
- mar_kow
- Stary bywalec
Tak jak napisałem wyżej @Andy88 - nie obrażaj się ale sprzedaj broń zanim sobie albo komuś zrobisz krzywdę...
-
- Bywalec
Ja się nie obrażam ja się dziwię mówię, że udało mi się strzelać z karabinu a ty mi mówisz że zrobie sobie krzywde?mar_kow pisze: sob 21.wrz.2019 - 20:14 Tak jak napisałem wyżej @Andy88 - nie obrażaj się ale sprzedaj broń zanim sobie albo komuś zrobisz krzywdę...
Jeszcze raz powtórzę - zacznij zbierać znaczki albo monety.