New army match 8" octagon white
New army match 8" octagon white
Witam. Mam na imię Paweł i jest to mój pierwszy post.
W dniu dzisiejszy zakupiłem Remingtona new army match 8" octagon white. Do doctor Guna pojechałem z zamiarem kupna inoxa ale porównując te 2 modele wybrałem stal polerowaną (lepsze wykonanie pod każdym względem). Co sądzicie o tej broni ?
https://doctorgun.eu/1858-new-army-matc ... white.html
W dniu dzisiejszy zakupiłem Remingtona new army match 8" octagon white. Do doctor Guna pojechałem z zamiarem kupna inoxa ale porównując te 2 modele wybrałem stal polerowaną (lepsze wykonanie pod każdym względem). Co sądzicie o tej broni ?
https://doctorgun.eu/1858-new-army-matc ... white.html
Ostatnio zmieniony wt 13.sie.2019 - 00:27 przez Tezik, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: New army match 8" octagon white
Reklamujesz czy jesteś użytkownikiem?
Dlaczego wybrałeś taki model z teflonem skoro chcesz uprawiać strzelectwo rodem z XIX wieku?
Dlaczego wybrałeś taki model z teflonem skoro chcesz uprawiać strzelectwo rodem z XIX wieku?
Jestem użytkownikiem. Zakupiłem bo mi się ten model podoba i chciałem poznać wasze zdanie na temat tej broni.
Ponawiam moje drugie pytanie dlaczego broń z teflonem? Fascynujesz się bronią z XIX wieku czy masz rewolwer CP bo tylko taki jest bez zezwolenia?
- zbiho
- Stary bywalec
- Moja broń: .31"
Przecież to psyknięcie teflonem to bardziej chwyt marketingowy i nie dyskwalifikuje chyba broni jako historycznej, ma pewnie parę mikronów grubości, może być tylko minusem w momencie jak się wytrze ( np przez intensywne czyszczenie) i powstaną luzy.
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
A ten teflon w strzelaniu pomaga - przeszkadza, doda mu +5 do celności? Tak z ciekawości pytam?Derek pisze: pn 12.sie.2019 - 23:59 Reklamujesz czy jesteś użytkownikiem?
Cześć Paweł (bo zapomniałem

Zakupiłem replikę broni wyprodukowaną w XXI wieku dostępną na rynku żeby uprawiać XIX wieczne strzelectwo czarnoprochowe.Derek pisze: wt 13.sie.2019 - 05:39 Ponawiam moje drugie pytanie dlaczego broń z teflonem? Fascynujesz się bronią z XIX wieku czy masz rewolwer CP bo tylko taki jest bez zezwolenia?
PS. Ponawiam pytanie mojego postu. Ktoś ma identyczny rewolwer i może się pochwalić swoimi odczuciami ?
-
- Moja broń: brak
"Mąż zmywa naczynia, zabierał się właśnie za patelnię.
Gdy żona zobaczyła krzyknęła:
- Nie rysuj po teflonie!
- Sama jesteś poteflon!"
bez urazy tak mi się jakoś skojarzyło
Gdy żona zobaczyła krzyknęła:
- Nie rysuj po teflonie!
- Sama jesteś poteflon!"
bez urazy tak mi się jakoś skojarzyło

- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
Na tym Forum jest cała masa ludzi którzy mają ten sam model. Czy on jest inox, oksyda, polerowana stal, z natryskiem LGBT czy bez - to jest po prostu reklama na świeżaka... Masz szczęście że kupiłeś w normalnej cenie bo mogli dodać 500+ za ten teflon i też pewnie byś go "łyknął"...Tezik pisze: wt 13.sie.2019 - 12:57 [...]
PS. Ponawiam pytanie mojego postu. Ktoś ma identyczny rewolwer i może się pochwalić swoimi odczuciami ?
Jeżeli chcesz znać nasze odczucia - ciesz się i jak najszybciej jedź na strzelnicę go przetestować.

to raczej reklama
teraz prawie wszędzie są wyprz. lub obniżki na CP aż się na FR nie chce patrzeć a używki podobnie stoją co niektóre nowe
teraz prawie wszędzie są wyprz. lub obniżki na CP aż się na FR nie chce patrzeć a używki podobnie stoją co niektóre nowe
-
- Moja broń: remington 44
Niech się podśmiechują !! Najważniejsze że tobie się podoba , jedź ja przetestować i powiedz jak się z niej tobie strzela . Pozdrawiam
- Nduro
- Bywalec
- Moja broń: .45.54.58
No i zgasiliście chłopaka, albo wrócił do obiegu na olx po pierwszym strzelaniu (jeśli do niego doszło) albo zmienił forum.
Cześć Tezik,
New army match 8" octagon white jest najpiękniejszy i najcelniejszy, to pewne ale...
Żeby się przekonać, że obaj mamy rację - pojedź na strzelnicę, załaduj jak westerman i sam się przekonasz co posiadasz!
Gdyby coś nieteges, to nie wina rewolweru - po prostu trzeba potrenować.
Jak potrenujesz parę lat, to - j. w.
Sam marzę o takim ale póki co zamówiłem zwykłe .44 w oksydzie (czarnuch).
Zanim zapytam, czy przypadkiem nie jest jednak najcelnieszy i najładniejszy to pyknę z niego parę razy, popróbuję różne naważki i proszki i dam Ci znać!
New army match 8" octagon white jest najpiękniejszy i najcelniejszy, to pewne ale...
Żeby się przekonać, że obaj mamy rację - pojedź na strzelnicę, załaduj jak westerman i sam się przekonasz co posiadasz!
Gdyby coś nieteges, to nie wina rewolweru - po prostu trzeba potrenować.
Jak potrenujesz parę lat, to - j. w.
Sam marzę o takim ale póki co zamówiłem zwykłe .44 w oksydzie (czarnuch).
Zanim zapytam, czy przypadkiem nie jest jednak najcelnieszy i najładniejszy to pyknę z niego parę razy, popróbuję różne naważki i proszki i dam Ci znać!