Oś bębna.
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Oś bębna.
Mam pytanie odnośnie osi bębna w Remingtonie 5,5" Pietty. Ostatnio byłem pokopcić z tegoż wynalazka. Nawiasem mówiąc Remingtony jakoś do mnie nie przemawiają ale przez ciekawość nabyłem takie cudo. Po powrocie zabrałem się za czyszczenie i tu zdziwko
- nie mogę wyciągnąć osi bębna. Zapiera się kutwa o podporę pobojczyka. Jest na to w Piettcie jakiś patent czy trzeba z tym po prostu żyć?

Re: Oś bębna.
W Uberti jest tak samo. Pobojczyk jest krótszy niż w 8" i bez wybicia podpory pobojczyka osi nie da się wyjąć.
Inna sprawa że też nie bardzo jest po co ją wyjmować.
Inna sprawa że też nie bardzo jest po co ją wyjmować.

-
- Bywalec
- Moja broń: Remigton NMA x 2, Colt SAA
dokładnie, osi bębna w remiku 5,5 cala się po prostu nie wyjmujeEllen pisze: pn 22.paź.2018 - 06:30 W Uberti jest tak samo. Pobojczyk jest krótszy niż w 8" i bez wybicia podpory pobojczyka osi nie da się wyjąć.
Inna sprawa że też nie bardzo jest po co ją wyjmować.![]()

- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Ok dzięki.
-
- Bywalec
- Moja broń: brak
Jakby ktoś chciał dorobić taką oś a szukał idealnego materiału - jako surowiec wyjściowy polecam... zawory o średnicy trzonka 7.00 mm, pełno tego na złomowiskach czy warsztatach samochodowych Materiał jakościowo aż za dobry, niezbędne "wycięcia" też idzie dzisiaj wykonać bez problemu...nawet końcówkę chwytową osi można z grzybka swobodnie wedle gustu wyszlifować!!