Profesjonalna wiedza udokumentowana świadectwem
-
- Moja broń: Remik i Colt SAA
Profesjonalna wiedza udokumentowana świadectwem
Ukończenia SChSUiE, dowodzenie przez 8 lat rusznikarnią pułkową. Od paru lat właściciel broni CP. Jak mnie nie wywalą bo nie koszerny to służę profesjonalną radą. Naważki, pociski, prędkości początkowe, skoki gwintu. Prawdziwa wiedza o Czarnym prochu podparta znajomością współczesnego uzbrojenia. Nie wiem. Demokracja tego forum. Jak dostali w doopę podczas sprawdzamy swoje racje na strzelnicy to dali mi bana. Poczytajcie wpisy autora ,, gunsmith" bo nie wszystko wykasowali. Poza służbą biegły sądowy w sprawach gdzie pojawia się broń palna a tu jakiś pan Kazio, Stasio daje mnie bana bo nie po jego myśli piszę. Macie prawo do rzetelnej wiedzy i powiedzcie to adminom.Ich wiedza i moja to macie rozum i sami zdecydujecie. Ban to komuna. Czyli macie słuchać jednej słusznej władzy adminów. Zgadzacie się na to?
- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
Re: Profesjonalna wiedza udokumentowana świadectwem
Tylko nie propaguj jak wtedy strzelania pociskami płaszczowymi i innych opowieści "z mchu i paproci". Niczemu nie służy nakręcanie młodzików chętnych do noszenia załadowanej broni do "obrony miru domowego"... Wykształcenie nie świadczy o rozsądku - nazbyt wielu jest ludzi inteligentnych z dewiacjami... I nie wszczynaj rewolucji przeciw adminom podburzając użytkowników bo kolejny nick zniknie z Forum...
-
- Bywalec
- Moja broń:
Witaj chłopie po urlopie. 

-
- VIP
- Moja broń: CP i ostry jęzor
Natura nie znosi próżni. Potrzeba lepszego przykładu?
RusznikarzWP udał się w podróż za swoim pierwotnym awatarem.
- mar_kow
- Stary bywalec
RusznikarzWP pisze: wt 30.kwie.2019 - 01:03 [...] Macie prawo do rzetelnej wiedzy i powiedzcie to adminom.Ich wiedza i moja to macie rozum i sami zdecydujecie. Ban to komuna. Czyli macie słuchać jednej słusznej władzy adminów. Zgadzacie się na to?
I tu się w pełni zgadzam... Wiedza @gunsmitha vel @RusznikarzWP była kombinacją opowieści "z mchu i paproci" z domieszką niebezpiecznych eksperymentów na granicy legalności...
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
No to się facet napisał 

- JamagicUSA
- Moja broń: SF Optimo
RusznikarzWP - Kolego czy mógłbyś się wypowiedzieć o dwóch rewolwerach Remingtona?
Interesuje mnie wersja 44 od Ubertiego i Pedersoli.
Chodzi głównie o ich wytrzymałość ogólną, wytrzymałość oryginalnych bębnów oraz wytrzymałość pobojczyków.
Chodzi głównie o ich wytrzymałość ogólną, wytrzymałość oryginalnych bębnów oraz wytrzymałość pobojczyków.
Pokaż tego colta saa po spotkaniu z mlotkiem i pazur odbijajacy energie od pocisku pelnoplaszczowego 

- mar_kow
- Stary bywalec
@RusznikarzWP/@gunsmith jako niepoprawny praktyk raczej nie będzie miał szans odpowiedzieć... Co do drugiej części pytania - każdy współczesny egzemplarz ma podobną wytrzymałość, różnią się jakością wykonania. Wszyscy biorą stal najtańszą czyli z Chin, poszczególne rodzaje niewiele się różnią od siebie. Często starsze egzemplarze są trwalsze ze względu na rodzaj stali.JamagicUSA pisze: pt 03.maja.2019 - 23:16 RusznikarzWP - Kolego czy mógłbyś się wypowiedzieć o dwóch rewolwerach Remingtona?
Produkty o ile są używane zgodnie z przeznaczeniem i zasadami obsługi to posłużą długo.
Natomiast jak odlejesz kule (albo kupisz tanie) z ołowiu z ciężarków do kół to przy odrobinie większej sile złamiesz każdy pobojczyk. Jak nasypiesz nitro do bębnów to po którymś razie na pewno rozsadzi komory, nieważne czy Uberti czy Pedersoli...
-
- VIP
- Moja broń: CP i ostry jęzor
Ten "któryś" raz to może być z dużym prawdopodobieństwem ten pierwszy.mar_kow pisze: sob 04.maja.2019 - 08:36 Jak nasypiesz nitro do bębnów to po którymś razie na pewno rozsadzi komory, nieważne czy Uberti czy Pedersoli...
- mar_kow
- Stary bywalec
I ostatni z tej ręki... Później może brakować palców...Wycior pisze: sob 04.maja.2019 - 10:52 Ten "któryś" raz to może być z dużym prawdopodobieństwem ten pierwszy.
... a dokładnie za pierwszym razemmar_kow pisze: sob 04.maja.2019 - 08:36 Jak nasypiesz nitro do bębnów to po którymś razie na pewno rozsadzi komory, nieważne czy Uberti czy Pedersoli...

Różnie to bywa. Jak do tej pory widziałem dwa przypadki i "strzelcy" mieli szczęście, że tylko broń rozerwało. Jeden z nich:
https://www.youtube.com/watch?v=WgVRMUGzm24
- JamagicUSA
- Moja broń: SF Optimo
Nie mam zamiaru sypać prochu nitrocelulozowego, wolę mieć wszystkie palce i całą rękę.
Broń czarnoprochowa jak nazewnictwo wskazuje jest do użytku z prochem czarnym, nie z nitro i nie z trotylem.
Nie mam w zwyczaju kombinować z takimi rzeczami
Broń czarnoprochowa jak nazewnictwo wskazuje jest do użytku z prochem czarnym, nie z nitro i nie z trotylem.
Nie mam w zwyczaju kombinować z takimi rzeczami