Zapytanie
Re: Zapytanie
Na flejtucha olej rzepakowy czy nivea hmmm ekstremalne podejście. Lepszy jest emulgol czyli woda+olej Balistol 4:1 lub lekki smar do CP a nawet woda+mydło w płynie byle nie cytrynowe będzie lepszym rozwiązaniem.
Aluminium się nie nadaje, nie chce mi się wyjaśniać dlaczego, bo zaraz się odezwą samozwańczy chemicy. Po prostu nie ma co pchać pręta aluminiowego do lufy cp NIGDY!!!. Dobrze zrobiony jag, z podtoczeniem pod kulę czy głowicę pocisku ułatwia ładowanie i oczywiście czyszczenie. Ma to szczególne znaczenie w karabinach wojskowych, gdzie nie wolno czyścić lufy między strzałami, bo dobry ( czytaj: pasowny) jag zbiera nagar przy ubijaniu prochu. Ale każdy robi po swojemu.
Co do Alu to podpowiem opilki + temperatura = korund a resztę wyguglajcie.
No to rozroznij jeszcze smar do rewolwerów, smar do pocisków a smar na flejtuch to różne trzy smary na pewno nie nivea :p
Nie jest jasno napisane. Albo to ja jestem głupi. Ale znam siebie , dlatego wolę spytać
to rozumiem że ten, co wysłałem będzie ok?

I rozumiem, że kule brać 0,44?
Lighting 3 od wielkiej biedy ale wolałbym wodę z mydłem Biały Jeleń bo to smar do rewolwerów a nie na flejtuch.
Kule kup i 0,440" i 0,445" a inlet o gramaturze minimum 180g/m2. Sprawdzisz które lepiej latają w Twojej lufie.
Zaczynasz zabawę w gonienie króliczka co uwielbia większość z nas :p
Kule kup i 0,440" i 0,445" a inlet o gramaturze minimum 180g/m2. Sprawdzisz które lepiej latają w Twojej lufie.
Zaczynasz zabawę w gonienie króliczka co uwielbia większość z nas :p
-
- Moja broń:
Jeśli Cię to zainteresuje to można wymienić szczerbinkę na regulowaną.Pasuje od Hawkena Ardesy, do kupienia w Saguaro za trzydzieści kilka zł.
Niee, dzięki. Może kiedyś się skuszę.
Teraz pytanie z innej beczki
Dorwałem takie cudo w Castoramie. Nada się to na starter?
Jeśli nie- to czy starter może być drewniany?

Teraz pytanie z innej beczki

Dorwałem takie cudo w Castoramie. Nada się to na starter?
Jeśli nie- to czy starter może być drewniany?

Starter powinien być drewniany
Zrobisz z gałki do makutry.

A to co masz w ręku to stal(?)
Stal. Chyba.
Ale znalazłem w Biednej małą szczotkę z bambusowym trzonkiem. Idealnie się nada do tego celu
Jak przerobię i wszystko skompletuję, to porobię zdjęcia i opiszę co i ile kosztowało ( o ile to kogoś obchodzi- taki zestaw na początek).
Ale znalazłem w Biednej małą szczotkę z bambusowym trzonkiem. Idealnie się nada do tego celu

Jak przerobię i wszystko skompletuję, to porobię zdjęcia i opiszę co i ile kosztowało ( o ile to kogoś obchodzi- taki zestaw na początek).
- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
Nie lepiej wydać 39 zł i kupić dedykowany ?
https://saguaro-arms.com/product-pol-77 ... SA510.html
Też lubię własnoręcznie robione rzeczy ale gdy kupne są drogie albo wątpliwej jakości jak np. kluczyki do kominków...
https://saguaro-arms.com/product-pol-77 ... SA510.html
Też lubię własnoręcznie robione rzeczy ale gdy kupne są drogie albo wątpliwej jakości jak np. kluczyki do kominków...