Łódź
Re: Łódź
Dzięki za info. Jest jeszcze podobno nowo otwarta strzelnica na terenie zakładu WUKO przy Okopowej 70/106 [za marketem Leclerc], czynna od wtorku do piątku od 14 do 22 i w soboty od 10 do 16. Osie 25 i 50m w hali. Tyle wiem z opisu z forum. Spróbuję się tam dodzwonić w przyszłym tygodniu i zorientować w cenach, warunkach itd.
Strzelnica Łódzka
Tak dla informacji. Strzelnica Łódzka na swojej stronie, pięknie zaprasza czarnoprochowców , ale po telefonie dowiaduję się że nie można tam w ogóle strzelać z niczego na Black Powder
Wie ktoś gdzie bez problemów można sobie podymić w weekendy ???

Poleci ktoś strzelnice na świeżym powietrzu ? Jestem zupełnie nowy w temacie, informacji nigdzie nie znalazłem. Będę używał dubeltowki 12ga, chciałem postrzelać do jakiś innych celów niż tarcza.
Pozdrawiam
Michał.
Pozdrawiam
Michał.
Kur nie polecam . Ciężko póżniej się wydłubuje śrut z udek ,poza tym w panice mogą zasrać oś
Ale może takie rzutki ,znaczy takie dekle ceramiczne . Zawsze też można postraszyć "robaczki w kulochwycie "
Ogólnie nie zaleca się strzelania do tarczy ze śrutu ,niszczy to tarczownicę a i wynik wątpliwy .

Ogólnie nie zaleca się strzelania do tarczy ze śrutu ,niszczy to tarczownicę a i wynik wątpliwy .
Polecam w Łodzi C4 Guns, Piłsudskiego 141. Są tam dni czarnoprochowe we środy od 12-tej. Dzwonisz, umawiasz się i przychodzisz postrzelać. Informacje na ich stronie. Dla tych co mają pierwszy raz styczność z CP organizowane są co dwa tygodnie warsztaty z teorią i praktyką. Można się też umówić na praktyczne zajęcia indywidualne z instruktorem, który prowadzi te warsztaty. Strzelnica pod dachem, tak że przychodzić można cały rok.