Pomoc i ocena
Pomoc i ocena
Witam czy jest na forum Ktoś z okolicy Rybnika Jastrzębia Świerklany Żor który zerknął by na nowo zakupionego remingtona new army pietty w celu oceny technicznej i zawarcia możliwej znajomości przy spotkaniach strzeleckich ? Pozdrawiam !! 

Re: Pomoc i ocena
W Rybniku działa prężne Bractwo Kurkowe i też zajmują się strzelaniem CP. Poszukaj do nich kontaktu.
Poszukam, Dzięki a jeszcze jedno obczaicie jak możecie kilka fotek tego Remika i opiniujcie po rozmowie ze sprzedającym usłyszałem że każdy tak ma hmm ale ja nie do końca w to wierze. Na osi coś tam widać w necie widziałem gorsze, pazur do bębenka wydaje mi się OK i jedynie ten "szlif" na wlocie lufy ale szczelina wkładając z jednej strony mniej nić 0,10-0,15. Od strony szlifu max 0,20. Co sądzicie ?
Jak jesteś już właścicielem tego rewolweru to postrzelaj i zobacz jak padają kule na tarczę. Jak nie jesteś lub nie zapłaciłeś to się zastanów bo ktoś majstrował pilnikiem a i stożek przejściowy wydaje się nie taki jak trzeba ale tego fotografia nie pokazuje zbyt dobrze.
Ważne by bęben był prostopadły do lufy na to popatrz.
Ważne by bęben był prostopadły do lufy na to popatrz.
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Jeśli to sztuka ze sklepu to nie strzelaj tylko wymień, po strzelaniu mogą odmówić reklamacji. Skoro od str. szlifu jest większa szczelina znaczy że jakiś rzeźbiarz sknocił robotę. Widać w lufie niewielką nie osiowość. Nie jakaś straszna ale jak to ze sklepu (choć po tej obróbce wątpię) to ja bym reklamował. Jeśli używka to ja bym się poważnie zastanowił nad tym czy wziąć bo może dojść ci jeszcze wizyta u rusznikarza czyli dodatkowe koszta.
No właśnie ze sklepu nówka sztuka
napisałem wiadomość do sklepu z fotkami zobaczymy
Ja bym wymienił na inny egzemplarz, bo "niedociągnięcia" są aż dwa (przede wszystkim nie osiowość, no i ta "kombinowana" szczelina/widać ktoś coś tam piłował i do tego z krzywym efaktem). Tą szczelinę da się wyrównać, a powierzchnię wyszlifować ... ale to chyba nie o to chodzi, by na dzień-dobry rzeźbić istotne elementy broni, no i na końcu będziemy mieli nie taką małą szczelinę 0,2mm (choć w normie).
-
- Stary bywalec
- Moja broń: za dużo się tego uzbierało : )
Kiedyś na beżowym był temat " Pietta nowa jakość " że podobno ta firma od pewnego czasu ma nowy park maszynowy i znacznie poprawiły się jej wyroby. Tak jak widać powyżej chyba nie do końca - ale dalej są to najtańsze zabawki cp tylko że trzeba trafić na dobrą sztukę a jest to loteria.
Uberti zdecydowanie lepiej wykonane tylko ta stal
A co do tej sztuki to może strzela dobrze ale też raczej bym reklamował .
Uberti zdecydowanie lepiej wykonane tylko ta stal

A co do tej sztuki to może strzela dobrze ale też raczej bym reklamował .
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
A co to za sklep jeśli można spytać?Zibi6891 pisze: pt 18.sty.2019 - 20:20 No właśnie ze sklepu nówka sztukanapisałem wiadomość do sklepu z fotkami zobaczymy
Sklep to El Colt , jeśli chodzi o sytuację Rozmawiałem z gościem ze sklepu nie będzie problemu wymienić obczajał wszystkie które mają na sklepie każda ma w podobnym stopniu szlif. W tygodniu ma być nowa dostawa wtedy bez problemu znajdziemy 100% egzemplarz sprawny i wymienimy. Na razie sytuacja dość sympatyczna zobaczymy co będzie dalej.
To co powyżej napisano, to jeszcze nic. To co poniżej jest lepsze:amigo pisze: sob 19.sty.2019 - 16:11 Kiedyś na beżowym był temat " Pietta nowa jakość " że podobno ta firma od pewnego czasu ma nowy park maszynowy i znacznie poprawiły się jej wyroby. Tak jak widać powyżej chyba nie do końca
Zibi6891 pisze: sob 19.sty.2019 - 17:51 Sklep to El Colt , jeśli chodzi o sytuację Rozmawiałem z gościem ze sklepu nie będzie problemu wymienić obczajał wszystkie które mają na sklepie każda ma w podobnym stopniu szlif.

Ja też jestem ciekaw
wierz mi sprawa jest prosta albo wymiana na "idealny" albo zwrot hajsu.
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Nie wierzę że to robota Pietty bardziej podejrzewam poprawki sklepowe albo na ich zlecenie.
Sprawa bardziej jasna pojeździłem zobaczyłem w kilku sklepach i każda prawie sztuka miała podobny szlif czasem po całości czasem lekko do połowy. Zasłyszałem też że to tak jakby wyrównanie gwintu w lufie względem bebna.
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Jak już pisałem jeśli szczelina jest większa od strony szlifu to chyba niezbyt dobra obróbkaZibi6891 pisze: pn 28.sty.2019 - 18:40 Sprawa bardziej jasna pojeździłem zobaczyłem w kilku sklepach i każda prawie sztuka miała podobny szlif czasem po całości czasem lekko do połowy. Zasłyszałem też że to tak jakby wyrównanie gwintu w lufie względem bebna.