Nowy wita z nabytkiem
-
- Bywalec
- Moja broń:
Re: Nowy wita z nabytkiem
Tylko w jakim celu ktoś miałby nanosić miedź na śrubki? Ja bym się skłaniał do zupełnie innej opcji. Fabryczny nikiel ze śrubek się złuszczył, a podkład miedziany jeszcze się trzyma.
-
- VIP
- Moja broń: CP i ostry jęzor
Tak, @gondoljerzy, twoja hipoteza trzyma się kupy, w końcu miedź jest typowym podkładem pod nikiel. To by wyjaśniało czemu ta warstewka jest taka cienka. O "nierdzewnych" elementach w tzw. inoxach, zrobionych ze zwykłej stali i poniklowanych, już się słyszało. Alternatywne, ale mniej prawdopodobne wytłumaczenie to jakiś dyletant który za wszelką cenę chciał mieć super zajebistą pukawkę.
-
- Bywalec
- Moja broń:
Dyletant czy fabryka, jeden pies. Nie wygląda to źle, tylko trochę więcej dbałości trzeba będzie wykazać. Osuszać dobrze po wymyciu, smarować, zwłaszcza po dotykaniu spoconymi paluszkami i kłopotu nie powinno być.
- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
Gratulacje nabytku! Taki mi się właśnie marzy... Przeczytałem wiele komentarzy dlaczego inox "za i przeciw" i na razie mnie to nie zniechęca... Nie będę miał raczej okazji przed zakupem wziąć do ręki ale są różnice w wersji zwykłej i HEGE? Piszą że jest staranniej wykonana ale jak różnic prawie nie widać to po co przepłacać...RadekP pisze: ndz 04.lut.2018 - 16:58 Witam serdecznie.
Jestem nowy i liczę na waszą pomoc a pewnie będzie potrzebna.
- mar_kow
- Stary bywalec
Strzelałeś z niego ? Sam wcześniej zastanawiałem się nad jego zakupem ale lufą 5,5''.RadekP pisze: wt 06.lut.2018 - 16:24 Na wszelki wypadek kupiłem dzisiaj REWOLWER UBERTI CATTLEMAN THUNDERER kal .44 3,5'' [...]
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Co więcej, jak pewnie już doczytałeś Uberti i HEGE wychodzą z tej samej fabryczki, a co za tym idzie materiał wykonania raczej ten sam. Ponoć Hege jest bardziej przeglądnięta. Koniec końców czy to pierwszy czy drugi, przy zakupie oba należy sobie odpowiednio sprawdzić bowiem u jednych i drugich zdarzają się wtopy. Rozumiem jeśli ktoś planuje strzelanie w zawodach i kalkulowanie każdego punkcika na tarczy to być może wybór droższego ponoć lepsiejszego ma jakiś sens. Chociaż różnica kilku stów nie zapewni ci samych dziesiątek. Jeśli jednak jesteś początkującym dymiarzem to w zupełności wystarczy odpowiednio wybrany tańszy model. Oczywiście to moje zdanie, a że nie jestem żadnym autorytetem w dziedzinie strzelectwa to można się śmiało ze mną nie zgadzać

Gdzież moje maniery - Witam nowego strzelca CP.
- RadekP
- Bywalec
- Moja broń: CP / PCP
Cześć.
Tak, strzelałem i powiem że to właśnie z Cattleman-a lepiej mi szło niż z Ramingtona

Pewnie dlatego że ogólnie jestem zielony co do strzelectwa czarnoprochowego

Przy Cattlemanie przy naważce 0,7gr szło mi lepiej niż przy 1gr z Ramingtona. Nie używałem kaszki tylko przybitkę filcową. Thunderer super leży w dłoni. Na początku miałem problem z zacinającymi i wpadającymi w mechanizm kapiszonami. Wtedy nie miałem kapiszonowników i pewnie za bardzo je dociskałem palcem na kominku. Teraz jest ok. W zasadzie te dwa rewolwery są dobre. Każdy ma swoje wady i zalety. Mi bardziej spasował Cattleman i czarna oksyda. Remik w Inoxie wygląda ładnie ale jest cięższy w pielęgnacji, ale kto na to zwraca uwagę

- RadekP
- Bywalec
Jeśli jesteś z okolicy to wpadaj. Dam ci postrzelać

Oczywiście na strzelnicy

- mar_kow
- Stary bywalec
Fajnie by byłoRadekP pisze: czw 08.mar.2018 - 18:21 [...]
Jeśli jesteś z okolicy to wpadaj. Dam ci postrzelać![]()
Oczywiście na strzelnicy![]()

Nie kupiłem dlatego że nie miałem okazji go nawet pomacać. Nikt ze znajomych akurat tej wersji nie posiada jak i żadnego egzemplarza broni długiej czego żałuję. W okolicy jest nas mała grupka, ja w sumie zawsze byłem "na doczepkę" aż mnie też "poniosło"

Ostatnio zmieniony czw 08.mar.2018 - 20:15 przez mar_kow, łącznie zmieniany 1 raz.
- RadekP
- Bywalec
Tu masz zdjęcia 
Najlepsze że po wystrzeleniu 24 pocisków rewolwer jest czysty, pomimo użytej takiej samej ilości smaru jak do Ramingtona.

Najlepsze że po wystrzeleniu 24 pocisków rewolwer jest czysty, pomimo użytej takiej samej ilości smaru jak do Ramingtona.
- mar_kow
- Stary bywalec
Oglądałem filmiki na YT ze strzelania i rozbierania. Trochę mnie odstraszyły te ilości małych śrubek, sprężynek... Im więcej elementów tym większe prawdopodobieństwo awarii czy ryzyko zgubienia...
A że tak zapytam wlasciciela remingtona w Inoxie. Twój chłopak nie robi ci problemów co do nowej pasji? Czy może razem strzelacie? A jak już strzelacie to kto komu ładuje patrony w bęben?
- mar_kow
- Stary bywalec
A Ty to taki koszerny jesteś czy w sutannie chodzisz ?? No tak, taki oksydowany, poświęcony - nieletnich pewnie lubi... Musisz uważać bo jak Ci oksyda zejdzie to dowody będą. Posadzą - a tam to dopiero będziesz zazdrościł inox'owi... Tam przyjemności będzie czerpał kto inny...
I zapewne wiesz, ze w epoce można było kupić rewolwer Remingtona niklowany?jurdz pisze: wt 09.paź.2018 - 15:10 A że tak zapytam wlasciciela remingtona w Inoxie. Twój chłopak nie robi ci problemów co do nowej pasji? Czy może razem strzelacie? A jak już strzelacie to kto komu ładuje patrony w bęben?

- Długi
- Moja broń: Remington 44 5,5" z INOXU,a co...
mar_kow,Biker, dajcie spokój,nie ma co się przejmować takimi zakompleksionymi ciotami jak jurdz i jemu podobni.Ja swojego inoxa wkładam raz na ruski rok do zmywarki,potem spryskuję brunoxem i nie tracę czasu na czyszczenie po każdym strzelaniu.Nie jestem koszernym kołbojem i się tego nie wstydzę,bo nigdy być taki nie chciałem,pasja jest i tyle