Pociski do Derringera?
Pociski do Derringera?
Witam.
Jako, że zamówiłem ostatnio Derringera Liegi kal.44 chciałbym się dowiedzieć czy istnieją jakieś przeciwwskazania co do ładowania go pociskami conical zamiast kul? Czysto teoretycznie powinny dać się "wkręcić w lufę", ale wolę zapytać, co by go od razu nie zepsuć.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Jako, że zamówiłem ostatnio Derringera Liegi kal.44 chciałbym się dowiedzieć czy istnieją jakieś przeciwwskazania co do ładowania go pociskami conical zamiast kul? Czysto teoretycznie powinny dać się "wkręcić w lufę", ale wolę zapytać, co by go od razu nie zepsuć.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Re: Pociski do Derringera?
Jeśli uda ci się dobrać rozmiar i wkręcić lufę to pewno tak. Tylko pytanie po co?
Zwyczajna ciekawość. Chciałem sprawdzić z czego fajniej się będzie strzelało
Derringera Liegi kal.44 to bron używana w epoce do bezpośredniej obrony lub jako broń ostatniej szansy. Strzelało się z nie praktyczni z przyłożenia. Jak wsadzisz tam kawał ołowiu uformowany młotkiem też będzie dobrze.
Na strzelnicy to zabawka i może być traktowana jako ciekawostka, strzelanie maks na 10m.
Rozumiem że nie masz nawiedzonych myśli biegania z tą bronią pod pachą i szukania problemów w razie użycia...?
Na strzelnicy to zabawka i może być traktowana jako ciekawostka, strzelanie maks na 10m.
Rozumiem że nie masz nawiedzonych myśli biegania z tą bronią pod pachą i szukania problemów w razie użycia...?
Nie. Jeszcze zostało mi trochę rozumu
Uważam ten pistolecik za bardzo ciekawy gadżet (aczkolwiek wiadomo, że przy tym kalibrze nie ma co aż tak żartować) i jako, że mało mówi się na jego temat to szukam informacji na forum
Uważam ten pistolecik za bardzo ciekawy gadżet (aczkolwiek wiadomo, że przy tym kalibrze nie ma co aż tak żartować) i jako, że mało mówi się na jego temat to szukam informacji na forum
Jeden strzał to i tak za mało.
Statystycznie 2 trafienia zamieniają problem bezpośredniego zagrożenia na problem odpowiedzialności za obronę.
A w temacie: porówna sobie kolega masy (+40% conical do kuli) i współczynniki balistyczne rozważanych pocisków.
Sens strzelania kulą z czegokolwiek prócz procy jest raczej mały.
Statystycznie 2 trafienia zamieniają problem bezpośredniego zagrożenia na problem odpowiedzialności za obronę.
A w temacie: porówna sobie kolega masy (+40% conical do kuli) i współczynniki balistyczne rozważanych pocisków.
Sens strzelania kulą z czegokolwiek prócz procy jest raczej mały.
To może się odważę spróbować pocisków. Dzięki!
aktualizacja. od dziś do GG polecam REAL'e
- mauser-83
- Moja broń: muszkiet M1842 ,Remington 1858
mam takowy pistolecik gładkolufowy oryginalny z epoki .
i jak już wspomniał kolega laik 1971 służył do obrony a ewentualny wystrzał nie przekraczał dystansu 10m.
Moją zabawkę ładuję 0.9g CP i kula .440
i jak już wspomniał kolega laik 1971 służył do obrony a ewentualny wystrzał nie przekraczał dystansu 10m.
Moją zabawkę ładuję 0.9g CP i kula .440
Interesujące...Flash pisze: czw 16.sie.2018 - 10:34 Sens strzelania kulą z czegokolwiek prócz procy jest raczej mały.
Odgrzałem kotleta ale niech będzie. I niech ktoś wypierdoli tego ruskiego spamera.
[Poleciał]