Hawken czy może inny ???
-
- VIP
- Moja broń: CP i ostry jęzor
Re: Hawken czy może inny ???
@mar_kow - przecież napisałem że biorę to całkiem poważnie. Z pukawki wiszącej w gabinecie lub bibliotece są same pożytki:
a) Podnosi statystykę broni CP w rękach Polaków i nakręca obrót branży. To jest na naszą korzyść.
b) Właściciel takiej broni raczej nigdy nie zajrzy na strzelnicę. To jest wyraźnie na naszą korzyść.
c) Właściciel takiej broni nigdy nie będzie zaśmiecał nam forum durnymi postami, bo gwarantowanie nie wie o jego istnieniu. Nasza korzyść!
a) Podnosi statystykę broni CP w rękach Polaków i nakręca obrót branży. To jest na naszą korzyść.
b) Właściciel takiej broni raczej nigdy nie zajrzy na strzelnicę. To jest wyraźnie na naszą korzyść.
c) Właściciel takiej broni nigdy nie będzie zaśmiecał nam forum durnymi postami, bo gwarantowanie nie wie o jego istnieniu. Nasza korzyść!
- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
Wycior pisze: sob 17.mar.2018 - 20:09 @mar_kow - przecież napisałem że biorę to całkiem poważnie. [...]

Kolego, przyjedź 24 marca do Jaworzna na zawody (zapowiadają się chyba jedne z większych w tym sezonie w Polsce). Choćbyś miał daleko, to naprawdę się opłaci. Pomacasz mnóstwo broni (chcesz, to przywiozę i Hawkena, i Tryona), a może nawet odstrzelisz. O cennych radach, udzielonych na żywo od - naprawdę wielu czołowyvch strzelców w Polsce - nie wspomnę. Widać z Twych postów, że jesteś napalony, aby coś kupić - byle co, aby już. To złe podejście. Najlepiej zobaczyć i posłuchać bezpośrednio.
- mar_kow
- Stary bywalec
Dzięki śliczne! 24.03 będę wracał z Torunia po innych strzelaniach... Raczej nie zdążę pokonać kolejnych 600 km do Jaworzna... Przez najbliższy tydzień ochłonę... Kolega @Telesfor odpowiedział zgodnie z przewidywaniami że dla "świeżaka" jego sprzęt się nie nadaje za bardzo... Po to się zrzeszamy, wymieniamy opinie - nie dla zysku, tylko dla czystych zasad i czystej przyjemności...Ryba pisze: sob 17.mar.2018 - 21:39 Kolego, przyjedź 24 marca do Jaworzna na zawody. Choćbyś miał daleko, to naprawdę się opłaci. [...] Widać z Twych postów, że jesteś napalony, aby coś kupić - byle co, aby już. To złe podejście. Najlepiej zobaczyć i posłuchać bezpośrednio.

- Szaddam
- Bywalec
- Moja broń: .44, .45, .55
Obawiam się, że Kolega ma rację!Magua pisze: sob 17.mar.2018 - 18:50Lepiej się nie zakładaj. Zdjęcia sa po byku, ale widać, że to Frontier.Z tym, że to nie Hawken tylko Shenandoah, produkcji Ardesy i prawie pewien jestem, że ma gwint 1:66 (mimo innego opisu).

To może być Frontier Pedersolego, a to znacznie zmienia postać rzeczy. Jest to dużo lepszy sprzęt od Ardesy.
Przepraszam, ale na "pierwszy rzut oka" wygląda na Shenandoah, po przyjrzeniu się: ma większą śrubę w brandce i inaczej ukształtowany spust.
- mar_kow
- Stary bywalec
No dobra - namówiliście - Tryon Target .45
http://saguaro-arms.com/product-pol-287 ... S-219.html
Żonie chyba kupię Cattleman'a .44 3 1/2" bo część kasy z jej skarbonki. Remington 8'' załadowany kulami jednak jest za ciężki. Wziąłbym coś z .36 ale nie chcę mieszać - z mniejszą naważką powinno być dobrze... Różnica w wadze niewielka. Jak nie podejdzie to najwyżej sprzedam...
http://saguaro-arms.com/product-pol-287 ... S-219.html
Żonie chyba kupię Cattleman'a .44 3 1/2" bo część kasy z jej skarbonki. Remington 8'' załadowany kulami jednak jest za ciężki. Wziąłbym coś z .36 ale nie chcę mieszać - z mniejszą naważką powinno być dobrze... Różnica w wadze niewielka. Jak nie podejdzie to najwyżej sprzedam...
Nie będziesz żałować tego tryona. Aż ci zazdroszczę:-P A co do rewolwerów w kalibrze .36 to nie są lżejsze. Często mają grubsza lufę przez mniejszy kaliber, bęben też jest ciut cięższy.
- mar_kow
- Stary bywalec
Mam nadzieję - przejrzałem sporo materiału, wiem że części wypowiedzi nie ma co brać"do bani"... Skok gwintu trochę niefortunny 1:48 bo jak ktoś się wypowiadał - uniwersalny. Czyli można powiedzieć "do dupy" ale dla początkującego musi wystarczyć.
Muszę żonę wciągnąć jakoś

Skręt 1/48 może nie za specjalny ale postrzelasz i kulą i pociskiem. Zobaczysz co ci bardziej pasuje. Ja zaczynałem od gwintu 1/16 teraz mam 1/48 ale ostatecznie chciałbym 1/66 do kuli w kalibrze .54. A najlepiej było by mieć jedną osadę która ci dobrze leży i do tego minimum dwie wymienne lufy z szybkim gwintem i wolnym do kuli. Tylko do kuli minimum .50
- mar_kow
- Stary bywalec
Tak, wiem - apetyt rośnie w miarę jedzenia... Na razie nie poszaleję, skutecznie hamuje mnie brak czasu. Staram się łączyć wiele rzeczy - ciężki temat ale tak już jest...hniv pisze: ndz 25.mar.2018 - 21:34 Skręt 1/48 może nie za specjalny ale postrzelasz i kulą i pociskiem. Zobaczysz co ci bardziej pasuje. Ja zaczynałem od gwintu 1/16 teraz mam 1/48 ale ostatecznie chciałbym 1/66 do kuli w kalibrze .54. A najlepiej było by mieć jedną osadę która ci dobrze leży i do tego minimum dwie wymienne lufy z szybkim gwintem i wolnym do kuli. Tylko do kuli minimum .50
- mar_kow
- Stary bywalec
Tryon Target .45 właśnie się pakuje - będzie u mnie w czwartek/piątek... Najgorzej że nie postrzelam do "jajka" bo szykuje się zjazd rodzinny... Żona na razie odpuściła sobie strzelanie więc Cattleman poczeka...
Witam,
Może coś takiego? Skok 1:48.
http://allegro.pl/karabin-carnoprochowy ... 25710.html
Pozdrawiam
AR
Może coś takiego? Skok 1:48.
http://allegro.pl/karabin-carnoprochowy ... 25710.html
Pozdrawiam
AR
Widać szczególnie w okolicach kominka i brandki jak sporadycznie był używany:P