Pierwszy zakup rewolweru remingtona
Pierwszy zakup rewolweru remingtona
Na wstępie chciałbym się ze wszystkimi przywitać. Jestem świeżakiem, mam nadzieje że pytanie we właściwym dziale ale do rzeczy.
Chciałbym zakupić pierwszego czarnoprochowca i zastanawiam się nad Remingtonem 1858 firmy Uberti 8 cal kal 44 w nierdzewce. Wyczytałem że nie tylko model ale i sklep z którego kupujemy jest istotny, jestem z trojmiasta i w pobliżu nic nie znalazłem i zastanawiam się nad wyjazdem do Warszawy do firmy "KALIBER". Czy przy zakupie nowego sprzętu również należy zmierzyć szczelinę, sprawdzić osiowość itp ?
Jeszcze jedno pytanie znalazłem takie ogłoszenie czy warto się nad tym zastanowić, ewentualnie ktoś by mógł pomóc przy jego zakupie ? Sprzęt mi się podoba z góry dziękuje za odpowiedzi
https://www.olx.pl/oferta/rewolwer-czar ... 1;promoted
Chciałbym zakupić pierwszego czarnoprochowca i zastanawiam się nad Remingtonem 1858 firmy Uberti 8 cal kal 44 w nierdzewce. Wyczytałem że nie tylko model ale i sklep z którego kupujemy jest istotny, jestem z trojmiasta i w pobliżu nic nie znalazłem i zastanawiam się nad wyjazdem do Warszawy do firmy "KALIBER". Czy przy zakupie nowego sprzętu również należy zmierzyć szczelinę, sprawdzić osiowość itp ?
Jeszcze jedno pytanie znalazłem takie ogłoszenie czy warto się nad tym zastanowić, ewentualnie ktoś by mógł pomóc przy jego zakupie ? Sprzęt mi się podoba z góry dziękuje za odpowiedzi
https://www.olx.pl/oferta/rewolwer-czar ... 1;promoted
Re: Pierwszy zakup rewolweru remingtona
Warto sprawdzić wszystko. Na wyjazdy do sklepu moim zdaniem szkoda czasu kupując w sklepie przez net masz prawo zwrotu przez 14 dni. W domu lepiej sprawdzisz broń na spokojnie bez presji sprzedawcy to raz a dwa zaoszczędzisz czas i pieniądze wydane na benzynę.
Od tego Pana zostaw. Byłem osobiście i żaden z pokazywanych rewolwerów nie był w takim stanie jak w opisie. Do tego umowy nie uświadczysz. Niby wyprzedaż kolekcji, a moim zdaniem Janusz biznesu handlujacy złomem z helmucji. Rewolwery ładnie wyglądają z zewnątrz, ale są tak spolerowane, że punc nie ma, lub są ledwo widoczne.
Właśnie bałem się że kupię taką używkę bez wiedzy a później problem...Zurek pisze: śr 18.kwie.2018 - 12:46 Od tego Pana zostaw. Byłem osobiście i żaden z pokazywanych rewolwerów nie był w takim stanie jak w opisie. Do tego umowy nie uświadczysz. Niby wyprzedaż kolekcji, a moim zdaniem Janusz biznesu handlujacy złomem z helmucji. Rewolwery ładnie wyglądają z zewnątrz, ale są tak spolerowane, że punc nie ma, lub są ledwo widoczne.
Dziękuje za odpowiedzi. Nurtuje mnie jeszcze jedno pytanie jak wygląda sprawa samego zakupu ? Domyślam się że sprzedawcy pokazuje dowód osobisty np. jak przy zakupie alkoholu a jak wygląda sprawa przez internet ? Widziałem że trzeba w niektórych sklepach wysyłać skan dowodu jakoś nie przemawia do mnie to rozwiązanie czy są inne możliwości ?
Ja ostatnio kupowałem w Sharg i Pani z sklepu do mnie zadzwoniła i poprosiła o sam numer dowodu, podyktowałem jej i tyle. Numeru PESEL nie podawałem.
Możesz zrobić fotkę przodu. Im potrzebny jest nr dokumentu.
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Na pewno warto sprawdzić czy to nową czy użynaną sztukę i najważniejsze nie napalać się. Jeśli jedziesz do stacjonarnego sklepu warto sobie wziąć kogoś z doświadczeniem. Jeśli decydujesz się samemu sprawdzić poczytaj tematy odnośnie kupowania, co i jak sprawdzić. Nie ma co się wstydzić wizyty w sklepie z patyczkiem i szczelinomierzem, jeśli sprzedawca będzie miał jakieś obiekcje to sobie odpuść, niema super okazji i jeśli coś jest za pół ceny to pewnie jest tyle warte. Jeśli chodzi o dane osobowe to tego nie przeskoczysz, w stacjonarnym będą wołać dowód a w sklepie internetowym skan.
Czy trzymałeś w ręku remingtona albo do colta? Warto podjechać do stacjonarnego sklepu i się przymierzyć. Ja przymierzałem się do remingtona a skończyłem na colcie. Dlaczego inox?
Czy trzymałeś w ręku remingtona albo do colta? Warto podjechać do stacjonarnego sklepu i się przymierzyć. Ja przymierzałem się do remingtona a skończyłem na colcie. Dlaczego inox?
Ja miałem dylemat czy remik czy colt i mam oba
i jak kolega radzi, czy to nowy czy używka warto sprawdzić.

-
- Moja broń: Colt SAA i Remik NMA
W Polsce bezpośrednim importerem nowych rewolwerów Uberti jest firma Kaliber.pl a Pietty firma sharg.pl. Każdy sprzedawany w Polsce rewolwer w różnych sklepach jest sprowadzony do Polski tylko przez te dwie firmy. Ja osobiście kupowałem przez internet w sklepie Strzelec z Zielonej Góry. Ceny miał lepsze niż firma Kaliber i nie wciska na siłę niby niezbędnych gadżetów.
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Coś w tym jest. Kupowałem Colta w Pentagonie i jak przedłużałem gwarancję to wysyłałem papiery do Kaliber.pl.
Kaliber chyba też jest dystrybutorem Pedersoli
Dziękuje wszystkim za odpowiedź nie sądziłem że w tak krótkim czasie tyle osób dołączy się do dyskusji. Jeden z kolegów zapytał czy trzymałem colta/remingtona odp. nie, nie trzymałem ani jednego ani drugiego natomiast na pierwszą sztukę pomyślałem o remingtonie ponieważ ma pobojczyk, zamknięty szkielet a inox z jednej strony walor estetyczny a z drugiej trochę łatwiejszy w utrzymaniu przynajmniej tak mi się wydaje. Na przyszłość nie wykluczam Colta.
Na chwilę obecną jestem wstępnie umówiony z firmą "doctor gun", mają przynajmniej kilka egzemplarzy na stanie w przeciwieństwie do innych sklepów (po 1 sztuce) i sami sprawdzają sprzęt przy dostawie (grubość szczelin oraz osiowość).
Sprzedawca zainteresował mnie jednym faktem okazuje się że ma dwa rodzaje rewolwerów które mnie interesują mianowicie Uberti 8 cali cal 44 inox za 2250zł oraz (poprawcie mnie jeżeli się mylę) Uberti & Hege 8 cali cal 44 inox tez remington 1858 za 2188zł. Jak zapytałem się czym się różnią to usłyszałem że miejscem dostaw Polska / zagranica ... Możecie mi to jakoś wyjaśnić ?
Na chwilę obecną jestem wstępnie umówiony z firmą "doctor gun", mają przynajmniej kilka egzemplarzy na stanie w przeciwieństwie do innych sklepów (po 1 sztuce) i sami sprawdzają sprzęt przy dostawie (grubość szczelin oraz osiowość).
Sprzedawca zainteresował mnie jednym faktem okazuje się że ma dwa rodzaje rewolwerów które mnie interesują mianowicie Uberti 8 cali cal 44 inox za 2250zł oraz (poprawcie mnie jeżeli się mylę) Uberti & Hege 8 cali cal 44 inox tez remington 1858 za 2188zł. Jak zapytałem się czym się różnią to usłyszałem że miejscem dostaw Polska / zagranica ... Możecie mi to jakoś wyjaśnić ?
-
- Moja broń: Colt SAA i Remik NMA
Coś w tym jest. To fakt. Jak reklamowałem byk w konstrukcji konwersji Colta SAA 1873 to firma Kaliber.pl odesłała mnie do sklepu Strzelec w Zielonej Górze bo tam kupiłem a to że oni go sprowadzili to pikuś. Działanie na zmęczenie. Każdy Colt SAA 1873 w tej konwersji jest walnięty w obu włoskich firmach. Kury szczać prowadzać a nie broń projektować. Polacy zgłosili to Włochom, ci olali a że ten model dobrze się sprzedaje to nasi sprzedają w najlepsze. Bo to co nas podnieca to się nazywa kasa. Nawet nie kwestionują, że jest byk. Reklamacja oficjalna to mój rewolwer do sprzedawcy w Zielonej Górze. Z ZG do Warszawy do importera. A ja jestem z Warszawy. To, że ja nie reklamuję tylko mojego rewolweru tylko byk w konstrukcji i takie same mają w sklepie to nie. Oficjalne stanowisko firmy Kaliber:,, W ocenie naszego rusznikarza broń musi być wysłana do producenta..." Nie wiem po co bo ja też rusznikarz i parę roczników dobrych rusznikarzy, puszkarzy i optyków to wychowałem. Z rozmów ze sprzedawcą w ZG to powinni po cichu poprawić bubel, wymienić walnięte bębny bez nagłaśniania a mnie podziękować.Tylko ponoć im na dekiel wali bo kontrakty z policji i wojska. Po trzech miesiącach oficjalna odpowiedź firmy Kaliber: Reklamowana szczelina pomiędzy bębnem a koroną lufy nie została uznana.... Ciekawe bo ja cały czas reklamuję byk w konstrukcji i to nie drobiazg tylko poważna sprawa co może skończyć się nieszczęściem. To wszystko mam na mailach. Tak tak tam stoi: ,,szczelina pomiędzy bębnem a koroną lufy..." A zapomniałem, że tu wielu młodzianków. Pocisk z bębna wchodzi do lufy poprzez stożek przejściowy a wylot lufy wieńczy korona lufy. Gdzie bęben a gdzie wylot? Profesjonaliści inaczej.
Dokładnie to samo miałem z shargiem. Jestem z Warszawy, kupiłem wysyłkowa z Żywca i trzeba odesłać do sklepu, oni do sharga i w drugą stronę to samo. Nie dało się dogadać że sklep u nich reklamuje, a ja tylko dostarczę wadliwy produkt.
- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
Uberti & Hege jest to dalej produkt Uberti ale lekko "poprawiany" przez firmę Hege z Niemiec ( http://www.waffen-hege.de/ ). po prostu ściągają produkty z Włoch, dodają polerkę, koronę lufy, zdobienia itp. i sprzedają o ok. 200-400zl więcej. Polacy biorą sprzęt bezpośrednio z Włoch i od Hege z Niemiec. Na lufie jest grawerka Uberti & Hege. Niektórzy twierdzą że do Niemiec Włosi wysyłają lepszy towar niż do polski. Trudno to stwierdzić ale do "wykończenia" warto dopłacić parę złotych, choć u mnie blokada sklepuje bębenek. Rozbierałem go parę razy więc mogłem coś źle skręcić... Duża różnica pomiędzy INOX'ami może też wynikać czy to wersja normalna czy "target" z regulowanymi przyrządami celowniczymi. Z doświadczenia dopowiem że niekoniecznie warto brać target. Ja jestem przyzwyczajony do klasycznej broni więc wybrałem target.chomar pisze: śr 18.kwie.2018 - 23:13 [...]