Który karabin wojskowy... Poradzicie? :(
Re: Który karabin wojskowy... Poradzicie? :(
możemy jeszcze w miquelecie powalczyć 

-
- Bywalec
- Moja broń: liczna
O kilka lat za pozno kupilem muszkiet,teraz walka z Toba moze co jedynie polegac na mozliwie najslabszym dostaniu w dupe.Mi juz pozostało tylko.okazjonalne lezenie z Sharpsem na kocyku i mało udolne próby. wypatrzenia starczymi kaprawymi ślepiami tych celow na kilkuset yardach.
Spoko, z muszkietu względnie niedługo strzelam
zacząłem tak naprawdę przed mistrzostwami Polski w zeszłym roku. Chociaż fakt, postanowiłem sobie że muszę zdobyć złoto i niemalże spałem z tym muszkietem
a jak bardzo byłem przez niego poobijany to tylko ja wiem

-
- Bywalec
- Moja broń: liczna
Wlasnie dlatego tak mi sie podoba Twoja sportowa droga i podejscie do zagadnienia
Przestań się użalać nad sobą .Mi juz pozostało tylko.okazjonalne lezenie z Sharpsem na kocyku i mało udolne próby. wypatrzenia starczymi kaprawymi ślepiami tych celow na kilkuset yardach.
Jak dla mnie masz dożywotnie złoto na dwóch forach w dziedzinie Trafnej Riposty i Puenty. Głowę masz dalej wyjątkowo sprawnie funkcjonującą a i wiedza na tematy strzeleckie olbrzymia . Szkoda że tak sporadycznie napiszecie coś ciekawego . Tacy spece jak Pan Marek P i Ty powinni więcej pisać

- mar_kow
- Stary bywalec
- Moja broń: skuteczna
Potwierdzam...

W tym temacie każdy opis, rada to cenna wskazówka dla nowicjuszy. I nie liczy się że ktoś ma duże doświadczenie w klasycznej broni. Sam się o tym przekonałem. Czarny proch to inna klasa broni, wymaga dużej praktyki i aptekarskiej dokładności. Nie każdy oczywiście skorzysta i doceni ale na pewno znajdzie się grono entuzjastów...

-
- Moja broń: brak
To opłaca się kupować tego Żuawa (nie matcha tylko zwykłego)? Znalazłem na Alledrogo takiego za 2k firmy Ranson i mi się spodobał tylko nie wiem czy warto.
Na beżowym jest w świetnej konfiguracji Missisipi do kupienia.
To są jakieś inne Bentony bez śruby??? Bo nie wiedziałem.
Na karabinie kol. A. .... a. jest celownik Mississippi Long Range, to nie jest żaden Benton. Celownik Bentona ma śrubę. Miałem taki montować w swoim, ale sprzedałem. Trzeba wiedzieć o czym się pisze.