Polecane sklepy na zakup CP
Polecane sklepy na zakup CP
Witam, wielkimi krokami przymierzam się zakupić Cp a dokładniej Rewolwer czarnoprochowy Uberti 1858 New Army .44 8" i chciałbym dowiedzieć się na jakiej stronie internetowej najlepiej go kupić żeby nie zostać oszukanym, lepiej kupować po polecanych sklepach a nie jakiś wynalazkach, Macie zaufane sklepy które prowadzą sprzedaż internetowa? Podziel się informacja, ewentualnie sklepy stacjonarne w woj. Podlaskim, warminsko-mazurskim oraz Mazowieckim.
Doctor gun oraz kaliber znam a co jeszcze innego i godnego polecenia?
Doctor gun oraz kaliber znam a co jeszcze innego i godnego polecenia?
- Szaddam
- Bywalec
- Moja broń: .44, .45, .55
Re: Polecane sklepy na zakup CP
Kaliber W-wa nie sprzedaje wysyłkowo, tam musisz się osobiście pofatygować.
Niestety, rynek CP płytki i niepewny (przynajmniej póki nowa UoBiA nie wyjdzie) to i wyboru wielkiego mieć nie będziesz.
Możesz jeszcze "obadać" www.westernguns.fr i www.frankonia.de - sklepy zagraniczne, ale do PL wysyłają.
Niestety, rynek CP płytki i niepewny (przynajmniej póki nowa UoBiA nie wyjdzie) to i wyboru wielkiego mieć nie będziesz.
Możesz jeszcze "obadać" www.westernguns.fr i www.frankonia.de - sklepy zagraniczne, ale do PL wysyłają.
Tylko właśnie w takich zagranicznych sklepach trudniej o reklamacje broni i o język żeby się porozumieć
- Szaddam
- Bywalec
A ktoś Ci powiedział, że miłość do CP usłana jest różami?
Niestety, jest sporo kłopotów: brak rusznikarzy, słaba oferta sprzetowa, brak części, kłopot z kupieniem prochu, miękkich kul, itp.
Lecz to też urok tego hobby!
Niestety, jest sporo kłopotów: brak rusznikarzy, słaba oferta sprzetowa, brak części, kłopot z kupieniem prochu, miękkich kul, itp.
Lecz to też urok tego hobby!
Hmm, rusznikarz... znajdzie się, z prochem jak dla mnie nie ma problemu, bez EKB też, szukasz, a znajdziesz, albo sam jedziesz i robisz sobie zapas, kule lejesz sobie sam i wiesz co masz... też zaczynając, nawet nie myślałem i nie miałem ochoty bawić się w niektóre rzeczy, ale tak mnie to wciągnęło i między innymi żeby być w miarę samowystarczalnym i mieć pewność z czego strzelam, że błędy na tarczy, to ten pryszcz to własnie ja przyczepiony do broni, to z chęcią poszedłem już po pół roku na głęboką wodę i dzisiaj leje kule sobie sam no i cała reszta - prochu nie robię, żeby nie było heheh
- Szaddam
- Bywalec
Oczywiście, że wszystko się da załatwić!
Ale na podanie "na srebrnej tacy" to bym raczej nie liczył ...
Trzeba się trochę wysilić.
Ale na podanie "na srebrnej tacy" to bym raczej nie liczył ...
Trzeba się trochę wysilić.
Oczywiście ze tak, ze trzeba kombinować ale wiadomo lepiej kupić swój pierwszy rewolwer z zaufanego sklepu niż na samym początku się zrazić poprzez jakiś sklep który robi walki z ludzi
Można tez bez wysiłku jak się ma więcej ciapciaków
- Szaddam
- Bywalec
Najbezpieczniej to kupić od sprawdzonego kolegi z forum, tego albo "beżowego" (tyle, że tam nie masz dostępu do działu "Sprzedam").
Produkcja z ostatnich lat pozostawia wiele do życzenia ... trafia się sporo fuszerek. Tzw. stara produkcja (z lat 80-dziesiątych) to znacznie lepsza jakość wykonania.
Ale to prawda - jak masz gwarancję, to i głowa spokojniejsza. W Saguaro, Shargu czy Pentagonie z pewnością znajdziesz coś co Cię zainteresuje.
Produkcja z ostatnich lat pozostawia wiele do życzenia ... trafia się sporo fuszerek. Tzw. stara produkcja (z lat 80-dziesiątych) to znacznie lepsza jakość wykonania.
Ale to prawda - jak masz gwarancję, to i głowa spokojniejsza. W Saguaro, Shargu czy Pentagonie z pewnością znajdziesz coś co Cię zainteresuje.
No ja kupowałem z innego znanego portalu, nie osobiście, tylko wysyłkowo. Jednak ćwiczyłem temat długo zanim kupiłem i w wiadomości do sklepu wymieniłem chyba wszystkie możliwe mankamenty jakie mogą wystąpić, żeby zwrócili na to uwagę. Zaznaczyłem ,że jak coś, to będę reklamował i szkoda ich pieniędzy na odsyłanie w nieskończoność. Tak, dokładnie tak napisałem i... Kupowałem Piettę 44/8", rewolwer jest osiowy, szczelina 0,1, broń ogólnie sprawdzana u rusznikarza, chciałem robić koronę ( nie ma takiej potrzeby ) zbija każdy kapiszon, nawet te, co u kolegi co drugi nie jest zbijany( wystrzeliłem dopiero może z 700 kul od czerwca i na tyle strzałów miałem tylko jeden niewypał), ogólnie miodzio sie strzela. A Celność ? Była już w wytrawnych rękach i... muszę awansować z pryszcza na coś wyżej aczkolwiek poczyniłem spore postępy, ale strzelając od dłuższego czasu na swoich lanych kulach, powtarzalność ma znaczenie w doborze naważek i ogólnie w tym co robisz
A sklep sharg.pl ? Ktoś kupowal? Jakie ma z tym doswiadczenia? Zadowolenie za pierwszym razem czy odbijany?
Ja daje im "piątkę"
W skali 1-6 ?
To w sumie ile czekales na przesylke?
To w sumie ile czekales na przesylke?
Kupiłem w ND dziś dostałem, ale poprosiłem o sprawdzenie broni i odpisali że ok ale to wydłuży czas oczekiwania.
"6" by była jak by był jeszcze jakiś drobny gratis.
"6" by była jak by był jeszcze jakiś drobny gratis.
Dostales, upust 21%. W poniedxialek/wtorek wroca stare/wyzsze ceny.