Oś nie jest za duża więc nawet zajmując stanowisko pierwsze lub ostatnie, po strzale zadymimy całą oś

Nie czytając zbyt wiele zdecydowałem się jakiś czas temu na zakup Remingtona NMA .44 lufą 8" w Inoxie - napisane było w internetach że nie koroduje, ale nie było zbyt wiele napisane o tym, że taka stal "lubi mikroubytki" (ale to chyba do innego działu). Potem otrzymałem Colta Navy .36 z lufą 7.5"
Całe "powyższe" to był eksperyment - uważam że udany, bazujący na wiedzy zaczerpniętej na niniejszym forum i kilku filmach o robieniu patronów (do NMA) - śmiało mogę powiedzieć że nie ma się czego bać (jeszcze wczoraj rano bałem sięKarol pisze: wt 20.mar.2018 - 21:46 Wiedzę teoretyczną jakąś mam, jednak nie wyobrażam sobie z nią samemu "eksperymentować" na strzelnicy.
Po co wątpić, skoro można zapytać - ja to zrobiłemKarol pisze: czw 22.mar.2018 - 09:48 Bywałem na Fabrycznej i wątpię czy wpuszczą z CP.
Oś nie jest za duża więc nawet zajmując stanowisko pierwsze lub ostatnie, po strzale zadymimy całą oś.
Głównym problemem tego forum nie jest pomieszanie i powielanie tematów, ale za mało osób które - podobnie jak ty - mają chęć dzielić się doświadczeniami i przeżyciami, nawet jeżeli są to pierwsze doświadczenia. Zaczynać łatwiej pod okiem doświadczonego kolegi. Jeżeli takowego pod ręką nie ma, to jest tu dość informacji aby zadebiutować samodzielnie. Wystarczy czytać ze zrozumieniem i pewnym krytycyzmem. Sam jesteś przykładem.te_be pisze: sob 07.kwie.2018 - 09:47 Prawdopodobnie oberwie mi się za ten post - tematy na kilka innych działów, ale może dzięki niemu choć jedna osoba przełamie się.