Sprawa interpretacji ustawy i Remi.

Generalnie broń krótka taka jak rewolwery oraz pistolety.

Sprawa interpretacji ustawy i Remi.

Czas głosowania minął pt 03.lis.2006 - 11:07

Tak, trzeba walczyć i sprawę wyjaśnić.
12
75%
Nie, trzeba siedzieć cicho, bo się wyda.
4
25%

Liczba głosów: 16

jacek sygula
Bywalec
Moja broń:

Post autor: jacek sygula »

ty jesteś dowcipny... a ja jestem be-jak ten remik....
Awatar użytkownika
George
Bywalec
Moja broń:

Post autor: George »

Dzisiaj w TVN24 pokazali dmuchawki prod. USA na igły sprzedawane w sklepach z zabawkami. Demonstrowano ich siłę strzelając do drewnianych drzwi. Igły ledwo dawały się wyciągnąć. Reporter wniósł nawet taką dmuchawkę do budynku sejmu, demonstrując, że tak groźne urządzenie nie podlega żadnym ograniczeniom, bo nie jest bronią. Wypowiadał sie też policjant, który cytował ustawę o broni i amunicji., która w tym przypadku jest ułomna.

Myślę, że ta sprawa może być kolejnym przyczynkiem do przyspieszenia nowelizacji ustawy. A wtedy wszyscy - koszerni i niekoszerni - dostaniemy w plecy.
MaciekP
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: MaciekP »

Jacku, ależ nie jesteście be, ani Ty, ani remik, tylko że Ty jesteś w prawie (bo po to mamy demokrację, aby swobodnie wyrażać swoje poglądy), a remik nie jest w prawie (bo mamy głupią ustawę), choć zgodnie ze zdrowym rozsądkiem jest cacy.
jacek sygula
Bywalec
Moja broń:

JA CENIE ROZSąDEK-TAK JAK MOI PRZODKOWIE, KTóRZY NIE CHCIELI BYć NIEMCAMI, RUSKAMI CZY TEż INNą SWOłOCZą...
GregS
Moja broń:

Post autor: GregS »

Oskar sie poddal .Szkoda bo liczylem ze przebrnie4 przez pokretne drogi polskiej logiki ustawowej ale nie ...Zalamal sie chlop chociaz nie powinien .

Ad Chudej .Jesli masz znajomego bieglego nadaj bieg sprawie .Materialy do opracowan wezmiesz od Oskara i zaczniemy z drugiej strony Polski :D

Czytam ksiazke "Skarby z pobojowisk"Pani Indii.Na samym poczatku jest przestroga dotyczaca zbierania broni i obowiazujacej ustawy ktoraz poszukiwacza zlomu z pobojowisk robi przestepce porownywalnego do recydywy (jesli chodzi o ilosc lat do odsiadki)I stwierdzenie jej ,ktore jest ogolnieznanym faktem ze:-"...sady powoluja w sprawach tzw bieglych ,ktorzy na broni historycznej znaja sie tak jak ty na budowie jadra Saturna ,I dla swietego spokoju mowia ze do kazdej rury mozna wsadzic okreslona amunicje i przez to ...."To chyba dobitnie swiadczy o fachowosci naszych bieglych .Dlatego powtarzam trzeba znalezc naprawde bieglych ktorzy zrobiliby prawidlowa ekspertyze z kozyscia dla nas .

A teraz lyk logiki .Wyobrazmy sobie brzmienie ustawy w formie
-"Bron bez pozwolenia jest bron na naboje zespolona i repliki tej broni wytworzone przed 1945 rokiem .Dodajmy ze wspolczesme repliki ,tak jak w przypadku czarnoprochowcow .I co mamy ?
Np Wspolczesna replika Visa cal 9 jest kosher a juz p-64 jest nielegalny??? :-o :-? :-o :shock: Gdzie tu logika i praworzadnosc ???? Tak samo jest z nasza ustawa i dlatego trzeba ekspertyz bieglych by nabrala bezpiecznej logiki.i nie stanowila absurdu ,ktory niestety moze skutkowac 8 latami za kratkami.. :-?
chudej
Bywalec
Moja broń:

Post autor: chudej »

To by znaczyło,że kazdego z nas można zamknąć,bo do każdej dupy można włożyć nabój.A co do biegłych,jeden będzie u mnie na święta to pogadamyW każdym razie nie jest idiotą Jest z mojej 56 kompani szturmowej.Ale choćby to miało mnie sporo kosztować dalej pociągnę temat po Oskarze tyle .że w Katowicach
Awatar użytkownika
Smoking Gun
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Smoking Gun »

GregS – ja sie nie załamałem, nic podobnego.

Do tej pory to wszyscy tylko prowadzili zażarte i jałowe dyskusje.
Każdy był mądry, i dawał rady.

Wypić wódkę i prawić mądrości, niczym nie ryzykując to każdy potrafi.
Ale jak trzeba było coś konkretnie zrobić, to wtedy łeb w piach.

A przy najmniejszych kłopotach i przy odrobinie prawdy – zaczęło się opluwanie i pretensje!

Minęły trzy lata, a na forum dalej pytania :

Gdzie kupić proch i czy można go posiadać?

Czy np. Springfield 1861 lub Navy jest koszerny –
to już było trzy lata temu. I niestety nic się nie zmieniło

„same procedure as every year”

I teraz wytłumacz mi, dlaczego mam sie dalej angażować,
poświęcać czas i nie małe pieniądze???

Ale masz rację, trzeba walczyć, robią to strzelcy w całej europie,
bo tendencje polityki europejskiej idą w wiadomym kierunku.

I tu niestety należy przyznać, ze w Polsce strzelcy wolową biadolić i
obrażać nisz naprawdę coś w tym kierunku zrobić.
Guliwer
Moja broń:

Post autor: Guliwer »

Witam :)

Może problem trzeba ugryżć od strony słów "replika" vs "roprodukcja"?

Remington 1858 to przecież replika Colta 1847 8)

pzdr
jacek sygula
Bywalec
Moja broń:

Panowie nie udowadniajmy co nie wolno!!!PROSZE!!! piszmy jak sie strzela z rewolwerów!!!-pozdrawiam jacek syguła-ogłośmy temat tabu....
jacek sygula
Bywalec
Moja broń:

oczywiście -bo w końcu czym sie różńi?-nie dajmy sie zwariować!!!! działa na tej samej zasadzie!! jak wolno mieć na scalaki np. le fosza t czemu nie wolno mieć remika czy army lub lematta?
Awatar użytkownika
Punio
Moja broń:

Post autor: Punio »

czy ktoś wreszcie wytłomaczy jackowi sygule by się wyciszył?
jacek sygula
Bywalec
Moja broń:

ty smoking-pisz na temat broni-bo w tym jesteś prezes-ale co do interpretacji-to z daleka!!! zadaj pytanie jak sie ma np. lefosz do CP-a nie .... zresztą masz w strzale czy arsenale opinie idioty [chyba sie kudelski nazywa]-pisałem żebyś sie na liste rzeczoznawców wpisał?-pisałem!! a ty dalej-do głupszych od siebie o opinie się zwracasz!!!!!!! człowieku z kompleksami do psychologa!!!! , a z twoją wiedzą -jako rzeczoznawca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 jak kórwa nie wiesz jak zostać rzeczoznawcą-to ci pomożemy- a nie daj sie pomiatać smoking!!!!!!!!!!!!!!!!!
jacek sygula
Bywalec
Moja broń:

punio=szmata- a jak nie to daj nazwisko z anonimami nie gadam!!!
Awatar użytkownika
Smoking Gun
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Smoking Gun »

Jacek, spokojnie ochłoń.

Wiesz fakt wydania negatywnej opinii to jedno, mają prawo.
Ale tak sprawę załatwili ze nawet odwołać się od tego nie mogę!!!

Tylko to juz temat na rozmowę telefoniczną, trzeba pogadać!
jacek sygula
Bywalec
Moja broń:

dzwoniłem-nie odbierałeś!!! -508 104 026-pogadajmy-ja nie ustąpie smokingu!!!-ustawa idiotyczna-my to robimy dla przyjemności!!-jak jakiś idiota czy z ministerStwa, czy z policji lub prokuratury się przyczepi-- to go UPIERDOLIMY!!!!!!! NAJWYżSZY CZAS!!! TYLKO SIE NIE żRYJMY-żYCZE WESOYCH śWIąT I WEżMIEMY SIE PO MOJEMU!!
ODPOWIEDZ