Czy to Hege-Uberti?
- FunkyKoval5
- Bywalec
- Moja broń:
Czy to Hege-Uberti?
Na Allegro gość wystawił Colta Dragoon'a, z Hege-Uberti.
http://allegro.pl/colt-1848-dragoon-44- ... l#imglayer
Mam takie pytanie...czy to na pewno Hege-Uberti?
Proszę kolegów o zwrócenie uwagi na drugie zdjęcie, napis na lufie jest co kolwiek flejtuchowato zrobiony... nierówno i brakuje litery "O" w słowie oryginal.
Jestem zbyt zielony żeby to ocenić ...
http://allegro.pl/colt-1848-dragoon-44- ... l#imglayer
Mam takie pytanie...czy to na pewno Hege-Uberti?
Proszę kolegów o zwrócenie uwagi na drugie zdjęcie, napis na lufie jest co kolwiek flejtuchowato zrobiony... nierówno i brakuje litery "O" w słowie oryginal.
Jestem zbyt zielony żeby to ocenić ...
- Szaddam
- Bywalec
- Moja broń: .44, .45, .55
Re: Czy to Hege-Uberti?
Z tym Hege to tak .. bez przesady. Niby porządnie skontrolowane być powinno, ale i w Hege z rentgenowskimi oczami nie pracują 
Sam tam kupowałem i mam kłopoty z nimi.
Jak masz certyfikat z numerem broni, i ten się zgadza z tym nabitym na colcie to powinno być wszystko zgodne.
A skoro jest jeszcze na niego gwarancja. to w razie kłopotów masz ratunek. Ja Ci się podoba to bierz i zadymiaj z radością

Sam tam kupowałem i mam kłopoty z nimi.
Jak masz certyfikat z numerem broni, i ten się zgadza z tym nabitym na colcie to powinno być wszystko zgodne.
A skoro jest jeszcze na niego gwarancja. to w razie kłopotów masz ratunek. Ja Ci się podoba to bierz i zadymiaj z radością

- FunkyKoval5
- Bywalec
- Moja broń:
Jeśli Hege to tylko szyldzik to trzeba negocjować...
Certyfikat jest więc to pewnie niemieckie niechlujstwo...

Certyfikat jest więc to pewnie niemieckie niechlujstwo...
- FunkyKoval5
- Bywalec
- Moja broń:
To jeszcze jedno pytanko...
Jeśli kupię zwykłego Dragoon'a Uberti to wyjdzie to samo...?
Jeśli kupię zwykłego Dragoon'a Uberti to wyjdzie to samo...?
- Szaddam
- Bywalec
- Moja broń: .44, .45, .55
Różnica jest niby taka, że Hege certyfikując "zaręcza" za jakość wykonania. To, jak mniemam, jedyna różnica.
Nie słyszałem, by Hege miało własne warsztaty/rusznikarnie. Kiedyś spotkałem się ze zmianą producenta lufy w rewolwerze, na zlecenie Hege. I tyle!
Kupując "zwykłego" Uberti będziesz miał praktycznie to samo.
Nie słyszałem, by Hege miało własne warsztaty/rusznikarnie. Kiedyś spotkałem się ze zmianą producenta lufy w rewolwerze, na zlecenie Hege. I tyle!
-
- VIP
- Moja broń: CP i ostry jęzor
HEGE Jagd & Sport GmbH & Co. jest firmą handlową - sama broni nie wytwarza. Jeżeli sprzedaje coś pod własną marką to są to cudze wyroby (coś jak OEM). Ich główne kompetencje rusznikarskie to nabijanie od czasu do czasu własnych punc.
- FunkyKoval5
- Bywalec
- Moja broń:
Czyli nie ma sensu przepłacać...na beżowym kolega sprzedaje Dragoon'a z małym przebiegiem i zadbanego za 1400, więc chyba korzystniej...Szaddam pisze: wt 28.lis.2017 - 18:03 Różnica jest niby taka, że Hege certyfikując "zaręcza" za jakość wykonania. To, jak mniemam, jedyna różnica.

- FunkyKoval5
- Bywalec
- Moja broń:
Jak widać bardzo h...wo nabili napis na wierzchu lufy że nie zmieściło się "O" w słowie oryginal...Wycior pisze: wt 28.lis.2017 - 18:14 HEGE Jagd & Sport GmbH & Co. jest firmą handlową - sama broni nie wytwarza. Jeżeli sprzedaje coś pod własną marką to są to cudze wyroby (coś jak OEM). Ich główne kompetencje rusznikarskie to nabijanie od czasu do czasu własnych punc.

- KUKUŁKA
- Bywalec
- Moja broń:
Jak mam chwilę to pociągnę temat-tym Hege i innymi lufa mi to prawda-miałem Remingtona z lat 90-tych, lufa miała oznaczenie pod pobojczykiem AL. Gwint był szybki-1:18, w polach i bruzdach tak doskonałe lustro że jak przeciagałem szmatką na wyciorze to "gwizdała". A miałem porównanie bo posiadałem drugiego identycznego z podobnego rocznika bez tej niby lufy Adler . I tam lufa była zupełnie inna - wykonanie bez porównania gorsze. Najciekawszą zagadkę mam teraz-tydzień temu kupiłem nówkę Hege - Uberti i byłem w szoku jak zajrzałem do lufy-szybki gwint, gładki w polach i bruzdach(pola i bruzdy tej samej szerokości) -ale głębokość trochę większa niż w Piettcie (przypomina lufy Uberti z lat 70—tych).Niestety nic nie mogę pomierzyć, ani wkleić zdjęć porównawczych-leżę w szpitalu z zapaleniem płuc i dupa