Qrcze, faktycznie odjechaliśmy off topic daleko...

Chcę uzupełnić informacje odnośnie WPA Warszawa i karty EKB ... i cóż???? Dzisiaj zadzwoniłem do WPA i ""bardzo miła Pani"" poinformowała mnie że karta czeka do odbioru osobistego już półtora miesiąca u nichstudniarz pisze: czw 09.lis.2017 - 21:23 Dzięki za słowo, ale dostałem informację że przyjdzie do mnie pocztą poleconym do rąk własnych. Niestety telefonicznie tylko poinformowała mnie kobietka że skoro nie otrzymałem to trwa procedura administracyjna i trzeba czekać... a na pytanie ile czasu , uzyskałem odpowiedź że oni mają 3 miesiące od daty wpłynięcia wniosku!!!!!! Ja konto mam zupełnie czyste, nigdy nie byłem karany więc to odpada. Mam tylko bumagę z pieczęcią WPA ul.Nowolipie 2 i że wpłynęło 20 września. Cholera mnie bierze bo nie mogę sobie legalnie postrzelać.
Odkąd można kupować coś "na gębę" zamiast na umowę, fakturę czy paragon? To , że tak wiele osób robi nie znaczy, że to legalne.RedGuy pisze: czw 28.gru.2017 - 20:27 . Jak kolega Szaddam zauważył nie jest wymagana sprzedaż broni na papier,
Co nie jest prawnie obowiązkowe, jest dozwolone wg widzi-mi-się obywatela!Biker pisze: pt 29.gru.2017 - 12:08 Odkąd można kupować coś "na gębę" zamiast na umowę, fakturę czy paragon? To , że tak wiele osób robi nie znaczy, że to legalne.