1. B. Wasilewski "Sztuka celnego strzelania" Wydawnictwo "Sport i Turystyka" 1977 r.
Opowiastka dla poczatkujacych strzelców o strzelaniu

Jej jedyną zaletą jest to ze jest dostepna w wersji PDF w necie.
2. S. Żyła "Strzelanie sportowe z pistoletu" Wyd. "TDM Agencja Wydawniczo Reklamowa" Poznań 2003 r.
Jak sam tytuł wskazuje dotyczy strzelania z pistoletu. Do poczytania.... ale kiedy zaczynałem ją czytac spodziewałem sie troche wiecej ... mnie rozczarowała. Lubie ją ze wzgledu na dwa zdjecia...

3. E. Stachowiak "Każdy strzelać moze" Wyd. "Nauka i Sport" Leszno 1999r.
Wreszcie troche konkretów. Co prawda sporo "zaczerpnieto" z Molla (o którym ponizej) ale nie tylko. Jest troche na temat techniki strzału (z karabinu i pistoletu) oraz na temat planowania treningów, metodyki nauczania (np. jest charakterystka mezocykli występujacych w strzelectwie - ale to juz dla osób chcących zgłebić zasady treningu)
4. Cz. Moll "Strzelectwo kulowe zarys teorii i metodyki" wyd. "Polska Federacja Sportu" Warszawa 1974r
Jest to (chyba) jedyna polskojezyczna pozycja która zawiera obszerny i dobry materiał szkoleniowy. Ksiązka ta ma dwie wady

5. H. Oppermann "Tajniki celnego strzelania" Wyd. Oficyna Edytorska "Wydawnictwo Świat" Warszawa 1998 r.
Ksiązka o strzelaniu śrutowym. Jest to tłumaczenie z niemieckiego. Wg mnie bardzo dobra ksiązka. Dokładnie i fachowo opisana technika strelania śrutowego.
Na koniec broszurka:
6. A. Kijowski, Z. Haber "Rejestr środków treningowych w strzelectwie spotowym" Wyd. ?? (nie wiem przez kogo ... "do uzytku wewnetrznego") we Wrocławiu
Broszurka dla tych którzy chca trenowac a nie strzelac

... miłej lektury

Pozdrawiam
Marek