Wykonam praskę 2
- FunkyKoval5
- Bywalec
- Moja broń:
Re: Wykonam praskę 2
Twojej produkcji drizzit?
Takie rzeczy na PW
Przepraszam, ale te praski maja różne ceny, w zależności kto zamawia? Bo innego powodu ukrywania ceny za bardzo nie widzę?
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
- FunkyKoval5
- Bywalec
- Moja broń:
A ja nie rozumiem kolegi .44 rzucił na rybkę temat, pochwalił się i...nie wiem o co chodzi i po co to wszystko, ogólnie dziwna sprawa.
Sprawa jest prosta: nie rozmawiam o pieniądzach przy publice. Taką mam zasadę i nie pytajcie dlaczego, uszanujcie to. Wystarczy zapytać na PW,odpowiem. Każdemu tak samo kolego ReddyS.

Prasek z prowadzeniem nie robię, mało zapytań było
Pojedyńcze takie
Nie muszę chyba wspominać-cena na PW...
Tak.
Prowadzenie równoległe.
Ale po ukończeniu pierwszej serii założę osobny temat, żeby tu nie zaśmiecać.
- FunkyKoval5
- Bywalec
- Moja broń:
Drizzit wrzuć jakieś fotki swojego sprzętu...
Prototyp
Od wersji finalnej (nie fociłem jej) różni się krótszą podstawą i dźwignią. W finalnej dźwignia jest jedną częścią.

Tłoczek

Foty finalnej zrobię najwcześniej w niedzielę, jeżeli by Cię interesowały.

Od wersji finalnej (nie fociłem jej) różni się krótszą podstawą i dźwignią. W finalnej dźwignia jest jedną częścią.

Tłoczek

Foty finalnej zrobię najwcześniej w niedzielę, jeżeli by Cię interesowały.
- FunkyKoval5
- Bywalec
- Moja broń:
No to czekamy do niedzieli...
jutro niedziela
- FunkyKoval5
- Bywalec
- Moja broń:
No i co dalej z tą praską...???
Nie ma i nie będzie. Prasa kolegi Drizzit ma dużo elementów, całkowity czas wykonania przekłada się na cenę. Moja 6-krotna prasa ma mniej elementów, kosztuje co kosztuje( jak dla mnie granica opłacalności). Ta musiała by kosztować jakieś 500-600 złotych. Pozornie dużo, ale aby znacząco obniżyć koszta jednostkowe należało by wykonać dużą ilość (kilkadziesiąt-kilkaset) sztuk każdego elementu na maszynach sterowanych numerycznie, zapłacić za nie. Złożyć i próbować sprzedać. Ile czasu będzie się sprzedawać 100 czy więcej prasek? Kilka lat, jeśli w ogóle sie sprzedadzą. Czyli lipa nie interes. Jedyna droga to pojedyńcza czy kilka egzemplarzy produkcja. A tutaj taniej jest wykonać na maszynach konwencjonalnych, Zaprogramowanie i ustawienie numeryka też kosztuje i to dużo, musi rozłożyć się na dużą ilość wykonanych detali. Od czasu jak kolega Drizzit pokazał tę praskę, czyli półtora roku, wykonałem ok. 40 - 50 sztuk. Jednocześnie wykonywałem z reguły 2-3 sztuki co trochę skracało czas wykonania jednej. Niestety, w przypadku prasek czy podobnych im akcesoriów skazani jesteśmy albo na tanią względnie tandete albo dość wysokie ceny. Starałem się znaleźć kompromis, ale jest to niełatwe. Za mała nisza. Do tego kwestia pośredników. Sklepy oferują towar za pieniądze nieadekwatne do oferty, tak to jest jak dwóch chce sie najeść. Znam to z własnego doświadczenia, robiłem jednemu panu co handluje pojedyńcze praski. A to za drogo, a to "zapomniał" za paczkę zapłacić. Podziękowałem za owocną współpracę. Z punktu widzenia nie znającego specyfiki branży obróbki metalu wygląda to inaczej niż tego który z tego żyje.
O ile cena nie powali na kolana chętnie kupię taką na 6 kul poproszę o cenę pozdrawiam
O ile cena nie powali na kolana to chcę zamówić taką na sześć kul pozdrawiam