Czarne chmury nad czarnym prochem
-
- Stary bywalec
- Moja broń: za dużo się tego uzbierało : )
Re: Czarne chmury nad czarnym prochem
Jeżeli wejdą niekorzystne zmiany w dostępności broni cp to ciekawe jak będzie wyglądać sytuacja kupna/sprzedaży przed zmianą prawa.
Czy będzie masowa wyprzedaż czy wręcz odwrotnie - zwiększony popyt tak jak to było przy okazji kumulacji napływu ubogacaczy kultury z Afryki ?
Czy będzie masowa wyprzedaż czy wręcz odwrotnie - zwiększony popyt tak jak to było przy okazji kumulacji napływu ubogacaczy kultury z Afryki ?
Nie chce mi się z Tobą Ruszniku dyskutować . Kto Cię dłużej zna ten zna prawdę i tyle . Tyle mojego w temacie .
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Wydaje mi się że mało się zmieni. Sklepy nie będą wyprzedawać na siłę, ale że sprzedaż może zwolnić. Prywatni właściciele raczej też na potęgę nie pozbędą się swych nabytków. Nikt nie lubi pozbywać się za bezcen, a zmiana przepisów też ich raczej nie zmobilizuje. Bo nie ma obowiązku spisywania umowy kupna sprzedaży. Można zatem "sprzedać" czarnoprochowca przypadkowo spotkanej osobie nie znając jej danych osobowych.amigo pisze: pn 04.wrz.2017 - 18:53 Jeżeli wejdą niekorzystne zmiany w dostępności broni cp to ciekawe jak będzie wyglądać sytuacja kupna/sprzedaży przed zmianą prawa.
Witam wszystkich dopiero co założyłem konto a tu taka niespodzianka...co do ich nowych śmiesznych ustaw kiedy to ma wejść w życie ? Jeśli nie szybciej niż rok to zdążę sobie kupić zapas prochu,kul na kilka lat 
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- KUKUŁKA
- Bywalec
- Moja broń:
I co Kolego będziesz robił z tym zapasem? Będziesz miał szansę zostać mianowany kolejnym sukcesem Policji w walce z przestępcami, co najwyżej 

No dokładnie - bo z 3,5 calowego catelmana to na 25 m do tarczy nie postrzela 

Dlaczego ??slaw29 pisze: pt 08.wrz.2017 - 22:57 No dokładnie - bo z 3,5 calowego catelmana to na 25 m do tarczy nie postrzela![]()
- Szaddam
- Bywalec
- Moja broń: .44, .45, .55
Bo rozrzut będziesz miał większy niż tarczownica

Ciekawe co będą mieli zrobić ci którzy posiadają proch jak to będzie już aktualne,wywalić ? Ja na razie się przymierzam do zakupu.KUKUŁKA pisze: pt 08.wrz.2017 - 21:11 I co Kolego będziesz robił z tym zapasem? Będziesz miał szansę zostać mianowany kolejnym sukcesem Policji w walce z przestępcami, co najwyżej![]()
To wcale nie takie ciekawe. Będzie okres przejściowy np.: 6 miesięcy w ciągu których trzeba będzie nielegalnie posiadaną broń i amunicję zbyć , zdekować, lub oddać na Policję. Potem robi się już całkiem nieciekawie bo :
Art. 263
§ 2. Kto bez wymaganego zezwolenia posiada broń palną lub amunicję, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
Art. 263
§ 2. Kto bez wymaganego zezwolenia posiada broń palną lub amunicję, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
Mnie tam strzelanie wciągnęło, jak będzie trzeba to zrobię sobie pozwolenie kolekcjonerskie i zamiast niezbyt skutecznego do obrony domu Remika kupię sobie co mi się żywnie spodoba
Fakt że trzeba dać półtora tysiaka za prosty egzamin i psychologa, ale po tym mogę kupić każdą broń, choćby MG42 z dwoma taczkami amunicji
I tak to głupie eurolewactwo spowoduje wreszcie wzrost ilości posiadanej broni w Polsce.
Oczywiście wolałbym żeby to głupie prawo uwalili na samym początku, mam nadzieję że naszym rządzącym zaświeci się zielona lampka, jakich sąsiadów mamy i że powinniśmy mieć dla celów wzmocnienia bezpieczeństwa w każdym domu broń, a nie zakazywać ołowiu czy czarnoprochowców. Gdy robiłem kartę broni popytałem na policji ile przestępstw było w ostatnich latach z CP - ktoś tam kogoś postrzelił w domowej kłótni a kilka osób popełniło samobójstwo. Z broni, którą można nabyć od strzała w normalnym sklepie czy przez internet!

Oczywiście wolałbym żeby to głupie prawo uwalili na samym początku, mam nadzieję że naszym rządzącym zaświeci się zielona lampka, jakich sąsiadów mamy i że powinniśmy mieć dla celów wzmocnienia bezpieczeństwa w każdym domu broń, a nie zakazywać ołowiu czy czarnoprochowców. Gdy robiłem kartę broni popytałem na policji ile przestępstw było w ostatnich latach z CP - ktoś tam kogoś postrzelił w domowej kłótni a kilka osób popełniło samobójstwo. Z broni, którą można nabyć od strzała w normalnym sklepie czy przez internet!
Ostatnio zmieniony pn 25.wrz.2017 - 21:53 przez Indiana, łącznie zmieniany 1 raz.
- RedGuy
- Stary bywalec
- Moja broń:
Już nam uchodźców chcą wcisnąć i nie mogą. Spokojnie to nie takie chop siup. Poza tym nie po to ugrupowania strzeleckie walczyły o zluzowanie przepisów odnośnie posiadania broni, zmieniano ustawę by teraz znów je ograniczać bo sobie makrela tak wymyśliła i tupnęła nogą. Myślę że nie ma co panikować, jakby tak mogli to już byśmy zamknęli wszystkie kopalnie, elektrownie i pozbyli się wszystkich samochodów bo przecież ekologia.
Ostatnio codziennie w niemieckich i powiązanych z PO mediach (tvn, interia) wyskakują artykuły jakich to zbrodni dopuszczają się posiadacze czarnoprochowców. Nawet CP im przeszkadza, bo broni ostrej wdpółczesnej to by najchętniej zabronili całkowicie. Pamiętajmy o tym przy następnych wyborach.
- MicromaX
- Bywalec
- Moja broń: palna
- Kontakt:
gownoburza wywolana jest celowo, aby zwyklych ludzi przekonac do swoich racji, jaka to bron jest zla i nie dobra.