Nie wiem tylko czy musi być "w kalibrze" czy wystarczy cieńszy i powtykać prowadząc wzdłuż ścianek lufy i wystarczy?
Ale to nie jest Pieta tylko właśnie UbertiFunkyKoval5 pisze: śr 20.wrz.2017 - 22:37 Ukośna szczelina jest powodem do reklamacji, a jeśli nie uznają to zwróć bez podania przyczyny. Jak mówił przedmówca rozważ Colta Army lub Navy 44 z Uberti, lub weź Remika bez tuningu też z Uberti...
Hmm...Problem w tym, że to za dopłatą był sprzęt w wersji nazywanej w sklepie "tuning".RedGuy pisze: śr 20.wrz.2017 - 23:49 Możliwe że po prostu wysłali sprzęt bez uprzedniego sprawdzenia.
Jak już pisałem nie ma różnicy z jakiej firmy pochodzi bo w każdej zdarzają się niedoróbki. W Pentagonie gościu mi powiedział że trafiła im się kiedyś z Uberti Hege co to podobno jest specjalnie selekcjonowana. Polecam skontaktować się z nimi, podjechać osobiście do sklepu by tego oddać, wybrać innego i od razu na miejscu sprawdzić byś nie musiał bujać się jeszcze raz..44 pisze: czw 21.wrz.2017 - 09:06
Jak czytam na forum "kupiłem Remika od Uberti" to sobie myślę "wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia robaczku"...
Pytanie natury metrologicznej. Mierząc siłę zwolnienia spustu użyłeś sztywnego strzemiączka, czy też może zastosowałeś po prostu elastyczną opaskę (sznurek, itp.) na język spustowy? W tym drugim przypadku, zależnie od geometrii broni i punktu zadziałania spustu, wynik pomiaru może być znacznie zawyżony. 100% może nie, ale 20-40% błędu byłoby całkiem możliwe. A co do informatyków - zgadza się, to zawsze oni są wszystkiemu winni (włącznie z powodzią i gradobiciem). Sam jestem jednym z nich, to wiem najlepiej ...Mad Bob pisze: śr 20.wrz.2017 - 23:35 wyniki siły nacisku na spust, zwalniającej kurek przekraczają 2400 g.