Jak obiecałem wcześniej - handmade skrzyneczka za 30 PLN
PATROL WALIZKA elektronarzędzia gąbka 400x320x180 -21,37
PATROL 350 STUFF pojemnik organizer 345x245x60 - 9,90
Gąbkę/piankę zdobyłem za darmo. Gdyby kupować to trzeba by wydać dodatkowo kilkadziesiąt PLN.
Moja gąbka była w jednym kawałku (o grubości 8 cm), ale gdyby ktoś kupował, to radzę kupić 4 płachty po 2 cm grubości - ładniej wyjdzie i prościej się robi...
Poniżej foto skrzyneczki.
Po wyjęciu kawałka gąbki w kształcie litery L, mały przybornik z kulami, smarem, kapiszonami etc. można wyjąć z walizki i razem z ampułkami z prochem i kaszką zabrać na stanowisko a walizeczkę odstawić. W przyborniku jest miejsce na 100 ampułek eppendorfa, które po opróżnieniu można tam wrzucać i skrócić proces zbierania gratów po strzelaniu.

Przy okazji kapiszony, kule i smar do komór są tak wkomponowane, że nie trzeba ich wyciągać z organizera na stanowisku.
Dzięki temu tylko otwieramy organizer i pojemnik z eppendorfami, oraz kapiszony i smar, strzelamy, zamykamy pojemniki, wsadzamy do walizeczki i już jesteśmy spakowani
Poniżej kilka zdjęć z "making of"
Po rozplanowaniu co i gdzie , obrysowałem rewolwer a następnie zweryfikowałem wszystkie wymiary i naniosłem poprawki. Zaplanowałem też nadmiarowe wycięcie przy osłonie spustu i przy pojemniku na eppendorfy aby łatwiej wyciągać.
Kilka godzin pracy i gotowe
Przy okazji zrobiłem kilka drobiazgów - miarkę z łuski 9x19, drewniane przetykacze do kominków, pręt z drewnianym uchwytem do wypychania kuli w razie niewypału
BTW - to wersja rozwojowa

Jeszcze nie mam okularów, więc nie wycinałem dziupli pod nie, a i "słuchawki" mam na razie najprostsze. Jak się zdecyduję na aktywne to trzeba będzie wyciąć dziuple pod nie
Może pod coś jeszcze ... wyjdzie "w praniu"