Z góry dziękuje i Pozdrawiam

Errata: miało być REAL-e
Nie chodzi mi o to żeby poniżać Ardesę! Jak pisałem sam mam jeden z ich wyrobów. Niemniej ja nie spotkałem się z dobry sprzetem ich produkcji. Co nie znaczy, że taki nie istnieje. Jako rzekali starożytni rosjanie: "I ślepej kurze, ziarno trafić się może"rmatysiak pisze: pt 15.wrz.2017 - 17:27Szaddam ardesa nie jest najwyższą półką ale znam przypadek gdy udało się komuś tak dobrać pocisk, smar naważkę że ardesa strzelała cud miód i orzeszki.
Jezeli za tym poszukiwaniem karabinu z gwintem 1:20 idzie tez zakup kokili i samodzielne odlewanie i kalibrowanie pociskow ,to zwazywszy ze to pierwszy karabin wybrales trudna droge ,ale ma to sens.guzior97 pisze: czw 14.wrz.2017 - 18:58 Witam. Jako, że karabinu nigdy nie posiadałem a parę razy miałem okazję postrzelać na 50 i 100m chciałbym sobie takowy sprawić. Mój budżet wynosi 2500 zł do dyspozycji mam strzelnice z osiami na 50 oraz 100 m z których chętnie będę korzystał. Nie znam się na nazewnictwach karabinów dlatego chciałbym poradzić się was bardziej doświadczonych strzelców. Najlepiej Jakby karabin który chcę kupić miał szybki gwint tak abym mógł strzelać pociskami.
W .577 to zupelnie inna historia i inny gwint.rmatysiak pisze: pt 15.wrz.2017 - 18:56 szadem można z ardesy celnie strzelać![]()
Bready ja mam 1:48 w jednym słusznym kalibrze .577 i sobie chwalę![]()
Tak, 1:48 to gwint uniwersalny a rzeczy uniwersalne do niczego nie są szczególnie dobre. Sądzę jednak, że w kalibrach 0.45 i 0.50 gwint 1:48 jest optymalny w jednym zastosowaniu: w strzelaniu REAL'ami. Można używać trojrowkowych - mają tu właściwą długość - i latają nieźle na 50 i 100 m. Oczywiście dobrze się z nich strzela tylko z kapiszonówek, bo w skałce taki pocisk nie ma szans się właściwie skompresować.Bready pisze: pt 15.wrz.2017 - 19:30 W .50 i mniejszych jednak gwintu 1:48 nie polecam ,a tez 1 sztuke mam ,Traditions Deerhunter .50 skalka.
Chyba masz na myśli maxiballe! Testowałem REAL'e i dwu, i trój rowkowe i żadnej rewelacji tu nie zauważyłem, a wręcz przeciwnie,Wycior pisze: pt 15.wrz.2017 - 19:49...w jednym zastosowaniu: w strzelaniu REAL'ami. Można używać trojrowkowych