Naszła mnie straszna chęć wymiany kominków na nierdzewne, żeby lepiej pasowały optycznie do bębna. W Ameryce nie problem, produkują w dowolnych ilościach ale nie sprzedają za granicę.
W Polsce pokazały się zestawy Pietty i byłoby fajnie gdyby nie to, że mam Remika od Ubertiego. I tu pytanie - czy kominki od konkurencji będą pasowały? Na oko wyglądają bardzo podobnie ale wiadomo że minimalne różnice rozmiarowe nie są łatwe do zauważenia na oko.
Czy ktoś z was próbował albo ma rewolwer jednej i drugiej firmy i mógłby przymierzyć?
kominki różnych firm
- Szaddam
- Bywalec
- Moja broń: .44, .45, .55
Re: kominki różnych firm
Nie, nie będą pasowały, mają różny gwint.
Ale poszukaj kominków do wersji inox, te będą błyszczące jakie pragniesz
Ale poszukaj kominków do wersji inox, te będą błyszczące jakie pragniesz

- SP5L
- Moja broń: Rewolwer New Army 1858 "Remington" INOX kal. 44 8
Witam
Ja zamówiłem na eBay takie kominki " Treso Percussion Nipple M5.5x.9 fits 31 cal Remington Pocket Revolver #11 " podobno mają pasowac do Remingtonów Uberti i Pietta - czekam, powinny przyjść na dniach, jak dostanę to się tu odezwę. - Na pewno cena jest konkurencyjna do cen w kraju.
Ja zamówiłem na eBay takie kominki " Treso Percussion Nipple M5.5x.9 fits 31 cal Remington Pocket Revolver #11 " podobno mają pasowac do Remingtonów Uberti i Pietta - czekam, powinny przyjść na dniach, jak dostanę to się tu odezwę. - Na pewno cena jest konkurencyjna do cen w kraju.

Będę wdzięczny za informację, choć do .31 może pasować do obu a do .44 nieSP5L pisze: czw 08.cze.2017 - 08:25 " Treso Percussion Nipple M5.5x.9 fits 31 cal Remington Pocket Revolver #11 " podobno mają pasowac do Remingtonów Uberti i Pietta

Ale spróbuję poszukać na ebayu, może będą do .44 w rozsądnej cenie.
Wygląda na to, że jednak nie będą, bo Uberti robi gwinty M5.5 a Pietta M6.
widzialem w jednym sklepie stalowe kominki do remika od pedersoli ale nie wiem czy pasuja do uberti. musialbys zapytac. wysle Ci info na priv zeby nie bylo ze robie jakas reklame.