Wlasnie na ten temat nie ma zadnych postow a przeciez jest to strzelanie bardzo widowiskowe i naprawde wciagajace ,co bylo widac i slychac na ostatnich zawodach w Goleszowie .
Na poczatek link do ciekawej stronyz super filmikami a potem zapraszam do dyskusji pod tytulem "Tunning kapiszonowych rewolwerow do strzelania dynamicznego" http://www.fastdraw.org/fd_video.html[url]
Jak na razie u nas sie tak nie strzel ... czas :-D [/url]
http://www.holsters-r-az.com/HonkyTonkR ... ce_ING.htm
Tak strzelaja mistrzowie swiata.
Chociaz to "zespoleni "ale warto popatrzec na uklad torow i ksztalt celow .MOze uda cie cos zaadoptowac dla nas kapiszonowcow .
Dwa rewolwery strzelba i np sharps ?
Wczoraj sprobowalem strzelania do balonikow. Ladowalem rozmaicie. Proch i przybitka. Proch i kasza (tez sie da). Nawazki roznie. Od 2 do 3 gramow. Acha. Mam Colte Dragoon. Okazalo sie ze z takiego pustego ladunku mozna "rozstrzelac" balonik ale to jest na 3m. Jak dalej to raczej male szanse chyba ze przybitka trafie. Zabawa moze byc ciekawa ale jak to ladowac? NIe robilem prob ze swieczka czy woskiem.
marekp pisze:Okazalo sie ze z takiego pustego ladunku mozna "rozstrzelac" balonik ale to jest na 3m. Jak dalej to raczej male szanse chyba ze przybitka trafie. Zabawa moze byc ciekawa ale jak to ladowac?
Oryginalnie Marku to w dyscyplinach CAS tak sie strzela do balonikow z galopujacego konia. Rozstawione sa po obu stronach i w odleglosci chyba do 2 metrow od toru jazdy. Chodzi o to zeby takie zawody mogly sie odbywac przy publicznosci bo sa widowiskowe i ze wzgledow bezpieczenstwa wlasnie wolno strzelac wylacznie z prochowych nabojow otrzymanych od organizatora. My chcac to adoptowac do naszych mozliwosci powinnismy raczej wytyczyc tor po ktorym biegnacy zawodnik w taki wlasnie sposob pokona baloniki. W biegu i balonach po obu stronach toru i na roznych wysokosciach taka zabawa juz przestaje byc latwiutka.
Jest taka strona cowboyfastdraw.com. Oni strzelaja co prawda z broni zespolonej. Ale tam uzywaja kul z wosku i laduja rozdzielnie. Amunicje slepa ale tez jakas specjalna i pocisk z wosku. Czyli naprawde trafiaja w te baloniki! Musze zrobic troche pociskow z wosku.
Gdyby ktoś, w Bielsku i okolicach, chciał spróbować i był zainteresowany strzelaniem dynamicznym, co prawda nie z CP, a ze scalonych „patronów”, proponuję zajrzeć tutaj: www.skaut.bielsko.pl
Ostatnio miałem w ręku kulkę od Zoraki... kaliber 10mm ale... przymierzałem do bębna i wcisnąć się raczej da
To twarda guma - wiem - ale przy małej naważce krzywdy w razie czego zrobić chyba nie powinna?
Tylko czy jakby co nie zasyfi lufy ?
Myslałem o gumie tyle ze w CP pocisk lata wolniej wiec bałem sie ze guma będzie topic sie w lufie i dałem spok. ale polecam grube przybitki nasączone olejem na3-4metry starcza. A jak chcesz nagrac filmik na yutube to na przybitke kasza i do balonikow.
No faktycznie. Kombinuję jak koń pod górkę a przybitki wystarczą pewnie.
Nie chodzi o jakieś YT tylko o to, że mając rewolwer byłbym chyba dziwakiem gdybym nie chciał postrzelać "z kurka"
Ale to takie plany na przyszłość - póki co muszę doskonalić się w strzelaniu statycznym - a jeszcze dużo roboty przede mną