Regulacja spustu
Regulacja spustu
Wie ktoś może czy da sie wyregulować spust w remingtonie 1858. Żeby lżej sie wciskało przy oddawaniu strzału ??
-
- Bywalec
- Moja broń:
Re: Regulacja spustu
Da się. Już Ci to pisałem w tym wątku:
viewtopic.php?f=2&p=23645#p23645
viewtopic.php?f=2&p=23645#p23645
Czekam na dalsze odp... jeśli sie da to jak ?
- Tommy
- Site Admin
- Moja broń: BRAK
Musisz poprawić krzywiznę zapadki na kurku, dodatkowo możesz popuścić sprężynę dwu-palczastą. Sprężyna główna też ma wpływ na spust, nie powinna być zbyt mocna. Siłę z jaką ciągniesz spust regulujesz krzywizną lub wypolerowaniem zapadki, a skok skracając zapadkę do szerokości zęba spustu.
Z kurkiem musisz uważać bo o ile na początku bardzo ciężko się piłuje tak gdy pilnik się wgryzie to już leci szybko. Na koniec powierzchnie po której porusza się ząbek spustu trzeba wypolerować wypadało by też poprawić oksydę.
Z kurkiem musisz uważać bo o ile na początku bardzo ciężko się piłuje tak gdy pilnik się wgryzie to już leci szybko. Na koniec powierzchnie po której porusza się ząbek spustu trzeba wypolerować wypadało by też poprawić oksydę.
Dzięki 
To sie nazywa profesjonalizm.
Pozdrawiam
To sie nazywa profesjonalizm.
Pozdrawiam
Kurek jest harowany powierzchniowo jezeli zeszlifujesz (zpiłujesz) to odsłonisz miękki rdzen , wtedy trzeba go naweglić i ponownie zahartować . jak tego nie zrobisz to będzie się scierał bardzo szybko bo jest zrobiony ze słabej stali . Proponuje tylko polerke ,papier scierny 2000 i pasta polerska zielona na filcu .