Jako że, przygodę czas zacząć, zacząłem

1. Duuuużo czytania i oglądania.
2. Kompletowanie sprzętu - prawie wszystko jest, może poza kaszką manną, ale z tym będzie najmniejszy problem

3. Remington 1858 cal.44 - Uberti, w/g cech nabitych na rewolwerze i informacji jakie znalazłem na stronie głównej - data produkcji 1970 ( czyli pasujemy do siebie bo też mam taką datę urodzenia wbitą

4. Pytania:
a) ...naważka... czytając i oglądając doszedłem do wniosku iż 18gr CP Vesuvit na początek będzie optymalne - czy założenie jest słuszne?
b) ...jeżeli podpunkt a jest ok

c) ...czy do Uberti będzie pasował tylko bęben Uberti, i czy kupując taki bęben mam pewność że nie okaże się że jest zły ( ...oczywiście że w tym samym kalibrze

d)...czy i czym smarujemy wszystkie mechanizmy wewnętrzne rewolweru (na gwint kominków naniosłem "film" ze smaru miedziowego) - do czyszczenia - jeszcze nie strzelałem, ale że Remik jest używany i w ramach cwiczeń-wyczyściłem tym co mam w tej chwili dostępne - czyli czyszczenie Balistolem oraz konserwacja ultraPKB...
To tyle na początek - i dziękuję z góry, jeżeli ktoś poświęci świeżakowi kilka minut i rozwieje niektóre wątpliwości

Pozdrawiam
Błażej.