PRASKA / SZYBKO-ŁADOWACZ
- lade_lepruze
- Moja broń:
PRASKA / SZYBKO-ŁADOWACZ
Kupię takie coś jak na pierwszym zdjęciu. To mogła być jakaś prasa, albo giętarka. Nie mam pojęcia co dokładnie, ale można z tego zrobić to co widać na kolejnych fotografiach.
Re: PRASKA / SZYBKO-ŁADOWACZ

I czemu niektórzy mają świra na punkcie tych szybkoładowaczy po 6 kol naraz i innych takich cudów ?
Co wy po pół godziny na strzelnicy jesteście ? Nap...ać aż lufa zacznie parzyć i wio do domu, czy jak ?
Przecież to celebrowanie wszystkich czynnosci własnie jest najlepsze !

Swoją drogą to jest przerobiony stojak do wiertarki albo chyba nawet nie fabryczny.
- lade_lepruze
- Moja broń:
Powiem kolego tobie tak: Biegnij / jedź szybko wyślij toto-lotka, bo masz szczęście do cyfr
Maszynka z głowicą do kalibru 36 waży 10 ,16 kg
:):) z innymi głowicami trochę więcej, lub mniej. Taki to trochę Multi-tur
Co do wożenia to na wiosnę pewnie chyba jeszcze scenikiem;). Na strzelnicę mam ok. 35 km więc waga maszynki w porównaniu z moim "dupskiem'' i resztą sprzętu to te 10 kg się jakoś dowiezie. A czas na strzelnicy przy tych kilometrach to jest raczej kwestia pory roku i może prowiantu czy starczy. Jeśli chodzi o "celebrację" obsługi CP to się z tobą zgadzam i bardzo to lubię, lecz nie jestem sam na strzelnicy, więc popychacz czasowy się przyda a jak na starcie przygody z CP zobaczyłem cenę deseczki, lub płytki alu. z z z no właśnie nie wiem z czym (dam fotkę) za 100-150 zł to wolałem pomyśleć, policzyć, poczekać, dać komuś zarobić za wdrożenie do "życia" mojego wytworu wyobraźni i mieć takie ''cuś'' co może kule różnego kalibru ładować, może przybitki wycinać z filcu, albo wprowadzać ołowiany pocisk sharpsa do łuski. I coś mi się wydaję, że chyba wiśnie się da tym drylować:):):)

- Załączniki
-
- pobrane.jpg (6.28 KiB) Przejrzano 3156 razy
- lade_lepruze
- Moja broń:
Aaa! To na 99 % nie jest /nie był stojak do wiertarki. Podobne: wiem bo o takim stojaku myślałem wcześniej, lecz te stelaże/stojaki nie spełniały norm wytrzymałościowych nawet dla urządzeń do których zostały wyprodukowane. Przynajmniej jak dla mnie
A jak spełniały to ważyły 23 kg+ o gabarytach nie wspomnę 

http://imgur.com/a/QR8fa "Prototyp"- późniejsze miały przełożenie 1:10 i dłuższą podstawę. Waży i tak, uważam dużo bo 1,9 kg. A z tą mechanizacją to mała przesada.
http://imgur.com/a/YbzNQ pojedyńcza, dokładna i można zaadaptować do dowolnego rewolweru
Miałem do Nowego Roku zmontować sześciokrotną śrubową praskę. Nie wyrobiłem się. Rysunki na stole leżą, zaraz się chyba za to wezmę. Będzie nieduża, niewiele ponad 1 kg wagi.