Brak Ardesy w sklepach
-
- Moja broń:
Brak Ardesy w sklepach
Cześć , zauważyłem ze w sklepach jest sporo pistoletów , ale z Karabinami jakas posucha. Czy nie widział ktoś Kentucky Ardesy na żywo w jakimś sklepie ? W saguaro czekają już długo na dostawę. Pozdrawiam Wojtek
- Szaddam
- Bywalec
- Moja broń: .44, .45, .55
Re: Brak Ardesy w sklepach
Jak nie ma, jak jest 
http://www.kaliber.pl/karabiny/117428-k ... -2085.html#
tyle, że albo wycieczkę trzeba sobie zrobić, albo doporozumieć się z "partnerami sklepu", co proste nie jest (niedawno to ćwiczyłem...

tyle, że albo wycieczkę trzeba sobie zrobić, albo doporozumieć się z "partnerami sklepu", co proste nie jest (niedawno to ćwiczyłem...
Po pierwsze w naszym pięknym kraju sprzedawcy głównie stawiają na rewolwery. Jak chcesz kupić coś innego, to jest problem. Kentucky wisiał jakiś czas w Pentagonie, ale kolega Łukasz go kupił. Może zresztą będę dziś w Pentagonie, więc jak coś będzie, to dam znać (ich strona jest bardzo rzadko aktualizowana).
Po drugie rzeczywiście z Ardesą są jakieś problemy, bo nawet obserwując przykładowo westerguns.fr można zobaczyć, że są znaczne braki. Niektórych modeli nie widziałem tam nawet od roku.
Po drugie rzeczywiście z Ardesą są jakieś problemy, bo nawet obserwując przykładowo westerguns.fr można zobaczyć, że są znaczne braki. Niektórych modeli nie widziałem tam nawet od roku.
Piszesz, że masz nową zabawkę do przetestowania. Czyżby udało ci się kupić tego Patriota, czy dałeś sobie spokój i kupiłeś coś innego???Szaddam pisze:Jak nie ma, jak jest
- Szaddam
- Bywalec
- Moja broń: .44, .45, .55
Nie, wk...ło mnie podejście "Sprzedawcy z Alfy" i na razie odpuściłem.Wena2k432 pisze:Piszesz, że masz nową zabawkę do przetestowania. Czyżby udało ci się kupić tego Patriota, czy dałeś sobie spokój i kupiłeś coś innego???
Za to zanabyłem karabinek Ardesy - Buckskinner, w "renomowanym czeskim sklepie"

i mam nadzieję, dziś go przetestować!
Buckskinner fajny, i to praktycznie to samo, co mój Deerhunter. Różnią się tylko łożem 

-
- Moja broń:
Re: RE: Re: Brak Ardesy w sklepach
Hej. Właśnie byłem u nich w zeszłym tygodniu i mówią ze na stronie są nie aktualne rzeczy i żeby dzwonić.Szaddam pisze:Jak nie ma, jak jest
-
- Moja broń:
Re: RE: Re: Brak Ardesy w sklepach
Będę wdzięczny za infoWena2k432 pisze:Po pierwsze w naszym pięknym kraju sprzedawcy głównie stawiają na rewolwery. Jak chcesz kupić coś innego, to jest problem. Kentucky wisiał jakiś czas w Pentagonie, ale kolega Łukasz go kupił. Może zresztą będę dziś w Pentagonie, więc jak coś będzie, to dam znać (ich strona jest bardzo rzadko aktualizowana).
Niestety w Pentagonie multum rewolwerów, a z innej broni mają pistolet Davy Crocket, karabin Deerhunter oraz Sharps Sporting i strzelbę kal. 12 Pedersolego.
- BPCarbinePB
- Moja broń: brak
Potwierdzam braki w Ardesie. Ostatnio byłem u sympatycznej ekipy z Saguaro i też potwierdzili ciszę dostaw od Ardesy. Szkoda, bo ciekawe mają modele i nieźle zrobione. Sam mam Kentucky .45 Ardesy z lufą od niby Hege ale powiem szczerze, że pali konkretnie. Po dobraniu naważki, kuli i łaty na 100mm gong 30cm w serii 10-strzałowej (z wolnej ręki) trafić 7 razy to nie jest większy problem. Tak poza tym, to piękny, klasyczny sztucer w pełnym drewnianym łożu.
- DRIZZLERE17
- Bywalec
- Moja broń:
Większość produktów Ardesy nie można dostać obecnie nigdzie w Polsce. Mniej więcej 2 tyg. temu chciałem kupić Kentucky .45 w Pentagonie, ale z tego, co mi powiedzieli to na razie nie ma szans, potem próbowałem w Saguaro, Kaliber i Elcolt wszędzie to samo powiedzieli mi, że w tym roku raczej nie spodziewają się dostawy. Podobno można kupić we Francji na westernguns.fr może ktoś wie jak to wygląda z kupnem przez internet we Francji? Czy jest to możliwe...?
-
- Bywalec
- Moja broń:
Westernguns wysyła za granicę. Przepatrz sobie wątki dotyczące indywidualnego importu broni (uprzednia zgoda przywozowa itp.).
-
- Bywalec
- Moja broń:
Chłopaki z forum kupowali sporo na westerngunsie. Nie wymagają żadnych formalności.
Dokładnie, jedyne wymaganie to 18 lat. Francuzi nie robią żadnych problemów. Rejestrujesz się w sklepie, kupujesz, przelewasz kasę i czekasz na przesyłkę. To broń bez pozwolenia to Francja nie Niemcy więc nie ma latania na komendę po zgodę. Właśnie czekam na swojego Smitha. Kontakt jest bardzo rzeczowy i szybki. No i jest z czego wybierać 

-
- Moja broń:
A długo czekaliscie na przesyłkę ?
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka