Colt Army Pietta lata 90-te

Generalnie broń krótka taka jak rewolwery oraz pistolety.
Stefanek
Bywalec
Moja broń:

Re: Colt Army Pietta lata 90-te

Post autor: Stefanek »

Tylko, co to jest "stara Pietta"? Rzeczony leworwel jest "z lat 90-tych". Na zdjęciach nie widać bicia roku produkcji, czyli to może być rok 90, ale też 99. Dziesięć lat. Nie sądzę, żeby różnica w jakości modelu z roku 99 i z roku np. 2010, była większa niż między rokiem 99 a 90. Może jakbyśmy mówili o latach 70-tych...
A nowa Pietta z przesyłką kosztuje półtora. Można faktycznie wziąć za tauzena i masz wtedy 0,5k na wszystko to, bez czego można go sobie tylko powiesić na ścianie :-)
Biker
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Biker »

Znajomy podesłał mi takie coś euroarms z 1974. Ile wart w/g znawców?

Do kompletu kabura na szelkach i kulolejka.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Heron
Site Admin
Moja broń:

Post autor: Heron »

Zdjęta oksyda? Dobrze widzę? To będzie troszkę pracy. Patrząc na zdjęcia niestety dałbym max 600-700 zł. Nie wiem jak stan lufy i bębna. Wolałbym pomacać przed zakupem :)
Biker
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Biker »

Sprawa nie aktualna. Cena kosmos 2000 zł a nowy 1600 zł. Nawet z dodatkowymi akcesoriami nie wart tyle. Jak w piosence, poczekam popatrzę, zrozumiem więcej i wtedy też... kupię znowu Colta ;)

Chyba, że ktoś ma jakiegoś używanego Army w rozsądnej kwocie adekwatnej do stanu? Na alledro od 950zł, 1100-1200 za jakieś używki jedne lepiej wyglądające inne gorzej , przez 2-2,5 tys za Centaura (kusi mnie to ale 2 tys za używany rewolwer??) do 3000 zł za oryginał.
Awatar użytkownika
Heron
Site Admin
Moja broń:

Post autor: Heron »

Nie widze wielu szczegolow. On moze byc znacznie wiecej wart. Ja sie opieram na tych zdjeciach. Na ktorych nie wszystko widac :) tak jak mowilem. Musialbym 'pomacac' :D
.44
Bywalec
Moja broń:

Post autor: .44 »

Biker pisze:Sprawa nie aktualna. Cena kosmos 2000 zł a nowy 1600 zł. Nawet z dodatkowymi akcesoriami nie wart tyle. Jak w piosence, poczekam popatrzę, zrozumiem więcej i wtedy też... kupię znowu Colta ;)

Chyba, że ktoś ma jakiegoś używanego Army w rozsądnej kwocie adekwatnej do stanu? Na alledro od 950zł, 1100-1200 za jakieś używki jedne lepiej wyglądające inne gorzej , przez 2-2,5 tys za Centaura (kusi mnie to ale 2 tys za używany rewolwer??) do 3000 zł za oryginał.
U Francuzów 275 euro Army 1860 z przesyłką. Centennial nie wart tego co za niego chcą, porównywalny jakością z włoskimi replikami. Jeżeli masz na myśli to https://www.google.pl/search?q=signatur ... tXqLA1M%3A to za taki oryginał 4 tysiące mogą nie starczyć. A to tylko włoszczyzna opuncowana przez Colta.

http://www.westernguns.fr/armes-a-poudr ... my-44.html
Ocet
VIP
Moja broń: Smith Carbine .50

Post autor: Ocet »

Ten wytarty wygląda mi na rewolwer przedstawiciela Śląskiego Stowarzyszenia MIłośników Broni.

Tu go widać (rewolwer i właściciela) https://youtu.be/j8TYA0tXQ9A?t=32m45s

Gość dał za niego koło 600zł jak dobrze pamietam. :)
Już go sprzedał, więc to kolejna osoba.
ODPOWIEDZ