colt navy 1851 hege uberti
colt navy 1851 hege uberti
witam mam pytanie jaka jest różnica pomiendzy coltem navy 1851 hege -ubertri a samym uberti ,napis na lufie rewolweru ?
czy to ten sam producent

- Bready
- Stary bywalec
- Moja broń: Duzo ,dawno nie liczylem ;)
Re: colt navy 1851 hege uberti
Inna lepsza lufa ,od Hege
okBready pisze:Inna lepsza lufa ,od Hege

HEGE nic nie produkuje i nie produkowało, jest dystrybutorem. Nabija swoje znaczki i dopisuje nr kołnierzyka. Kiedyś robili jakieś poprawki pasowania i inne bzdety ale od pewnego czasu poprzestają na opisanym przeze mnie powyżej...
-
- Moja broń:
Niemniej czy ta lufa jest lepsza od standardowej? Robi jakąś różnice?
W opisie Remka HEGE widzę że zrobiono tez jakieś teflonowanie niektórych części. Wydaje mi się że powłoki teflonowe nie są najtrwalsze więc to pewnie szybko się zetrze.
Czy wersja HRGR warta jest tych dodatkowych 150zł???
W opisie Remka HEGE widzę że zrobiono tez jakieś teflonowanie niektórych części. Wydaje mi się że powłoki teflonowe nie są najtrwalsze więc to pewnie szybko się zetrze.
Czy wersja HRGR warta jest tych dodatkowych 150zł???
Lufa jest od Ubertiego, tylko zazwyczaj zrobiona korona plus ładny podpis. Jakość nie odbiega od Uberti, tzn i tak warto poprawić to i owo. Hege to tylko dystrybutor niestety. Czaem dają lufę Walthera, ale tym się chwalą, no i cena inna.
Hege kiedyś składał rewolwery w szwajcarii z włoskich częsci. Do lat 90' jak się nie mylę. Mieli swój warsztat rusznikarski.
Obecnie zajmuje się tylko dystrybucją.
W rewolwerach hege-uberti bardzo często pojawiają się lufy firmy Orion. Po 51latach brak śladów zużycia.
Obecnie zajmuje się tylko dystrybucją.
W rewolwerach hege-uberti bardzo często pojawiają się lufy firmy Orion. Po 51latach brak śladów zużycia.