XI Otwarte Mistrzostwa Polski broni CP
Re: XI Otwarte Mistrzostwa Polski broni CP
Mam nadzieje, że wszyscy potwierdzenia dostali, jak Darek wcześniej napisał miałem trochę innych zajęć na Węgrzech .
Kolejki startowe zostaną opublikowane przez Darka na Cel Pal, po zebraniu większości zgłoszeń, noclegi należy zamawiać we własnym zakresie, na samej strzelnicy w hotelu może być ciasno, da się również zanocować na terenie strzelnicy kamperem lub przyczepą, od biedy namiot tez jest gdzie rozbić.
Kolejki startowe zostaną opublikowane przez Darka na Cel Pal, po zebraniu większości zgłoszeń, noclegi należy zamawiać we własnym zakresie, na samej strzelnicy w hotelu może być ciasno, da się również zanocować na terenie strzelnicy kamperem lub przyczepą, od biedy namiot tez jest gdzie rozbić.
Mam nadzieje ze jest troszke zgloszen z blackpowder.pl 

Może głupie pytanie, ale to będą moje pierwsze tego typu zawody - czy można mieć przygotowane załadowane bębny na wymianę (bez kapiszonów) czy całe ładowanie musi odbywać się w ciągu tych 30 minut przeznaczonych na konkurencję?
Ładować możesz tylko i wyłącznie na stanowisku w czasie przeznaczonym na konkurencje
Nie ma głupich pytań i Adriano dobrze napisał ale napiszę krótką informację jak się zachować na zawodach mimo, że wszystko jest ujęte w Regulaminie zawodów (pierwszy post wątku).
1. Bezpieczeństwo minima:
a/ ochronniki uszu, okulary ochronne albo korekcyjne bez tego sędzia nie dopuści do zawodów.
b/ lufa zawsze wycelowana w kulochwyt lub w górę także wtedy gdy broń jest rozładowana.
c/ kapiszony zakładamy tylko i wyłącznie na stanowisku przed samym strzelaniem z lufą w kulochwycie.
2. Przed konkurencją a po zakończeniu poprzedniej tury strzelań pytamy sędziego stanowiskowego czy możemy zająć przeznaczone nam miejsce do strzelania. Wszystkie stanowiska są numerowane a na Karcie Startowej jest numer także numer stanowiska.
3. Przed strzelaniem możemy wyciagnąć wszystkie potrzebne "szpeje" oprócz broni.
4. Na 5 minut przed rozpoczęciem konkurencji sędzia wyda komendę "czas przygotowawczy" - wtedy możemy wyciągnąć broń z futerału lub kabury i przymierzyć się do celu ale nie wolno nam jej ładować ani strzelać z kapiszonów za to jest dyskwalifikacja.
5. Po komendzie "Start" możemy ładować broń i strzelać. Biały strzał oddajemy właśnie po tej komendzie nie w tarczę a w kulochwyt po uprzednim zgłoszeniu tego sędziemu.
6. W czasie konkurencji może paść z dowolnych ust czy to sędziego, zawodnika lub nawet publiczności komenda STOP i bezwzględznie musimy przerwać strzelanie i zdjąć ewentualnie kapiszony z kominków.
7. Po zakończeniu strzelania konkurencji zgłszamy ten fakt sędziemu, który ma obowiązek przeglądnąć nam broń i dopiero wtedy chowamy ją do futerału lub kabury i możemy opuścić stanowiska.
Porada: dla strzelających z rewolwerów załadujcie wpierw kapiszony na wszystkie 6 kominków i odstrzelcie je przed zasadniczym strzelaniem do tarczy. Oczywiście to można zrobić jedynie po komendzie "START".
- strzelamy do dwóch tarcz raz 6 a do drugiej 7 razy. Zastanówcie się nad taktyką ładowania rewolweru by potem nie było problemów.
- pamiętajcie lufę rewolweru wolno czyścić wczasie trwania konkurencji.
1. Bezpieczeństwo minima:
a/ ochronniki uszu, okulary ochronne albo korekcyjne bez tego sędzia nie dopuści do zawodów.
b/ lufa zawsze wycelowana w kulochwyt lub w górę także wtedy gdy broń jest rozładowana.
c/ kapiszony zakładamy tylko i wyłącznie na stanowisku przed samym strzelaniem z lufą w kulochwycie.
2. Przed konkurencją a po zakończeniu poprzedniej tury strzelań pytamy sędziego stanowiskowego czy możemy zająć przeznaczone nam miejsce do strzelania. Wszystkie stanowiska są numerowane a na Karcie Startowej jest numer także numer stanowiska.
3. Przed strzelaniem możemy wyciagnąć wszystkie potrzebne "szpeje" oprócz broni.
4. Na 5 minut przed rozpoczęciem konkurencji sędzia wyda komendę "czas przygotowawczy" - wtedy możemy wyciągnąć broń z futerału lub kabury i przymierzyć się do celu ale nie wolno nam jej ładować ani strzelać z kapiszonów za to jest dyskwalifikacja.
5. Po komendzie "Start" możemy ładować broń i strzelać. Biały strzał oddajemy właśnie po tej komendzie nie w tarczę a w kulochwyt po uprzednim zgłoszeniu tego sędziemu.
6. W czasie konkurencji może paść z dowolnych ust czy to sędziego, zawodnika lub nawet publiczności komenda STOP i bezwzględznie musimy przerwać strzelanie i zdjąć ewentualnie kapiszony z kominków.
7. Po zakończeniu strzelania konkurencji zgłszamy ten fakt sędziemu, który ma obowiązek przeglądnąć nam broń i dopiero wtedy chowamy ją do futerału lub kabury i możemy opuścić stanowiska.
Porada: dla strzelających z rewolwerów załadujcie wpierw kapiszony na wszystkie 6 kominków i odstrzelcie je przed zasadniczym strzelaniem do tarczy. Oczywiście to można zrobić jedynie po komendzie "START".
- strzelamy do dwóch tarcz raz 6 a do drugiej 7 razy. Zastanówcie się nad taktyką ładowania rewolweru by potem nie było problemów.
- pamiętajcie lufę rewolweru wolno czyścić wczasie trwania konkurencji.
Jak coś to są już kolejki startowe
Zgłoszenia z dopiskiem że zgłaszający pochodzi z tego forum były chyba 3 mogę się minimalnie mylić lecz niewiele, musiał bym dokładnie sprawdzić, zresztą jakie to ma znaczenie, tak patrząc to i ja jestem tu zarejestrowany
Starty są dostępne na Cel Pal, należy jednak je przed końcem tygodnia ponownie sprawdzić, czy nie powstała jakaś korekta. Jest kilka uwarunkowań wpływających na ułożenie kolejek startowych a z taką ilością osobostartów zawsze coś jest do ostatniej chwili do poprawy.
Do Arnika
Na zawody jak już to ładnie wcześniej koledzy wytłumaczyli przynosi się broń i komponenty do jej ładowania odpowiednio przygotowane, w wypadku rewolweru oczywiście rozładowany, proch we fiolkach i konieczny jest smar do zasmarowania komór bębna.
A od siebie radzę, na strzelnicy nie należy się spieszyć i duża ilość szybko wystrzelonych wcześniej załadowanych bębnów nie pomoże dojść szybciej do pełnego doświadczenia strzeleckiego. Przy celnym strzelaniu nie trzeba dużo i szybko, raczej powoli i z rozmysłem, przydaje się czas na analizę wyniku na tarczy, dlatego jeden bęben wystarcza.
Pozdrawiam Marek

Starty są dostępne na Cel Pal, należy jednak je przed końcem tygodnia ponownie sprawdzić, czy nie powstała jakaś korekta. Jest kilka uwarunkowań wpływających na ułożenie kolejek startowych a z taką ilością osobostartów zawsze coś jest do ostatniej chwili do poprawy.
Do Arnika
Na zawody jak już to ładnie wcześniej koledzy wytłumaczyli przynosi się broń i komponenty do jej ładowania odpowiednio przygotowane, w wypadku rewolweru oczywiście rozładowany, proch we fiolkach i konieczny jest smar do zasmarowania komór bębna.
A od siebie radzę, na strzelnicy nie należy się spieszyć i duża ilość szybko wystrzelonych wcześniej załadowanych bębnów nie pomoże dojść szybciej do pełnego doświadczenia strzeleckiego. Przy celnym strzelaniu nie trzeba dużo i szybko, raczej powoli i z rozmysłem, przydaje się czas na analizę wyniku na tarczy, dlatego jeden bęben wystarcza.
Pozdrawiam Marek
Mam nadzieję że troszkę osób przybędzie towarzysko. Po prostu poznać się, porozmawiać 
Przecież coś trzeba przez te kilka godzin robić.
Mam kilka pytań:
1. Jak z miejscem do parkowania samochodu?
2. O której, należy być na miejscy?

Przecież coś trzeba przez te kilka godzin robić.
Mam kilka pytań:
1. Jak z miejscem do parkowania samochodu?
2. O której, należy być na miejscy?
- Tommy
- Site Admin
- Moja broń: BRAK
Ja prosiłem o info na temat bazy noclegowej ale nic mi nie odpisano... Ktoś ma jakieś info ?
trzeba było dzwonić do hotelu. Nr. był podany teraz to już po jabłkach pewnie bo wszystko zajęte. Możesz wziąć śpiwór i spać w na noclegowni zrobionej w holu ewentualnie namiot albo jakiś inny hotel poszukać
- Tommy
- Site Admin
- Moja broń: BRAK
myślę że z piątku na sobotę coś się znajdzie 

Niestety trzeba szukać hoteli, moteli w okolicach bo hotel Świtu jest cały zajęty.
Dziękuję za wyjaśnienie! Nie to, żeby mi się spieszyło, po prostu nigdy na takich zawodach nie byłam i mnie ta kwestia ciekawiła. Jak wybieram się na strzelnicę, zawsze wcześniej ładuję sobie dodatkowe bębenki (bez kapiszonów), a potem doładowuję na bieżąco.Marek pisze: Do Arnika
Na zawody jak już to ładnie wcześniej koledzy wytłumaczyli przynosi się broń i komponenty do jej ładowania odpowiednio przygotowane(...)
Do kolegów zastanawiających się nad noclegami - w okolicy zarówno Skarżyska-Kamiennej, jak i Starachowic jest cała masa agroturystyk - jeśli taki nocleg Wam odpowiada.
W samym regulaminie pisze gdzie należy pytać o nocleg, jednak ilość noclegów na strzelnicy jest ograniczona i nie pomieści 90 osób, będzie jednak możliwość przespania się na sali na parterze, jednak trzeba mieć swój materac i śpiwór.Tommy pisze:Ja prosiłem o info na temat bazy noclegowej ale nic mi nie odpisano... Ktoś ma jakieś info ?