sklep CP małopolska
-
- Bywalec
- Moja broń:
Re: sklep CP małopolska
Smar na kominkach ma zapobiegać zapiekaniu. Jak będziesz wykręcał i mył kominki po każdym strzelaniu, to nie dasz im szansy się zapiec i tak naprawdę żaden smar nie będzie potrzebny. Ja stosuję grafitowy i też się sprawdza (oczywiście kominki myję po każdym strzelaniu).
-
- Moja broń:
Kupiłem miedziany. Wczoraj pierwszy raz strzelałem, po powrocie do domu nie było najmniejszego problemu z odkręceniem kominków do mycia. Zostanę chyba przy miedzianym, bo jest skuteczny, a nabyte 60ml wystarczy mi chyba do końca życia.
- Bready
- Stary bywalec
- Moja broń: Duzo ,dawno nie liczylem ;)
Ja stosuje smar do czokow broni srutowej.
Ten sam do kominkow ,buksikow w broni skalkowej ,korka lufy w In-line i do czokow
Ma ta zalete ze przy myciu goraca woda rozpuszcza sie ,i nic nie pozostaja na gwintach
Ten sam do kominkow ,buksikow w broni skalkowej ,korka lufy w In-line i do czokow

Ma ta zalete ze przy myciu goraca woda rozpuszcza sie ,i nic nie pozostaja na gwintach
- Mariusz888
- Moja broń:
Czy ktoś z Was kupował proch w sklepie na Reymonta 22? Bo sklep ten jest wymieniony na stronie FAM Pionki jako sklep oferujący ich asortyment więc zakładam, że proch również powinni mieć (raczej uderzałbym w ZS). Ew. czy ktoś z Was planuje jakieś zakupy zdalne? Dopiero kupiłem swojego pierwszego CP i EKB jeszcze nie zdążyłem wyrobić, a postrzelać by się chciało więc chętnie bym się przyłączył do zamówienia z pionek (brałbym pewnie ze 2kg prochu i trochę kulek)
Ew. chętnie bym odkupił takie 2kg do rewolweru CP (zakładam że to ma być w przypadku ZS proch ZS2(FFFg).

- Mariusz888
- Moja broń:
Sprawa prochu już nieaktualna - EKBP "robi się" więc niedługo zamówię sobie sam.
Znajomy z krakowa bierze ode mnie proch (vesuvit) w ten weekend. Jak potrzebujesz to może sie dogadacie.
- Mariusz888
- Moja broń:
W razie potrzeby odezwę się na PW. Ew. możesz podesłać mi szczegóły na PW co i jak