Vortek karabin
-
- Moja broń:
Vortek karabin
Pytanie brzmi czy można sobie go kupić bez strachu że policja wpadnie na kawę
- Bready
- Stary bywalec
- Moja broń: Duzo ,dawno nie liczylem ;)
Re: Vortek karabin
Nie mozna.
Wymagane jest zezwolenie na brom palna i rejestracja.
To nie jest replika z przed 1885 roku.
Wymagane jest zezwolenie na brom palna i rejestracja.
To nie jest replika z przed 1885 roku.
- Tommy
- Site Admin
- Moja broń: BRAK
Potwierdzam.
-
- Moja broń:
Kurcze szkoda bo kolo granicy mieszkam i sa tanie i mi osobiście sie podobaja. Ciekawe co zrobia temu co go na olx wystawil i teraz tam ma napisane ze policja mu go zabrała
- Bready
- Stary bywalec
Kup sobie Hawkena ,albo jakiegos Deerhunteradexter411111 pisze:Kurcze szkoda bo kolo granicy mieszkam i sa tanie i mi osobiście sie podobaja.

Roznica w zasadzie tylko w czyszczeniu ,strzela i laduje sie tak samo.
Grozi mu do 8 lat ,prawdopodobnie dostanie cos w zawieszeniu jezeli to pierwszy raz.dexter411111 pisze: Ciekawe co zrobia temu co go na olx wystawil i teraz tam ma napisane ze policja mu go zabrała
-
- Moja broń:
Ja bbym chcial cos do czego mógłbym optyke zapiąc wiem zaraz mnie zjedziecie no ale mi sie strzelanie podoba a nie historia
- Bready
- Stary bywalec
Wyobraz sobie ze Cie nie zjedziemydexter411111 pisze:Ja bbym chcial cos do czego mógłbym optyke zapiąc wiem zaraz mnie zjedziecie no ale mi sie strzelanie podoba a nie historia

To sie nazywa luneta Malcolma ,i do broni kapiszonowej jak najbardziej pasuje.
https://www.google.com/search?q=hawken+ ... 9lOGIJM%3A
Miałem takiego Malcolma z sześciokrotnym przybliżeniem . Bardzo dobra optyka , używałem ją też jako obserwacyjną , na 200 metrów przestrzeliny z Sharpsa widać . Regulację ma precyzyjną i powtarzalną . Sprzedałem bo jednak wolę diopter .
Najpierw musisz mieć coś do czego przykręcisz optykę i będzie to miało sens . Czyli karabin strzelający daleko i celnie . Kolega , któremu sprzedałem mojego Malcolma nie robi precyzyjnie ładunków , pociski odlewa byle jak , sypie prochu do oporu i na 100 metrów robi rozrzut w okręgu 40 cm ( karabinek Gallager ) ja z tej samej broni na diopterze mieszczę się w 15-20 cm/100metrów .dexter411111 pisze:Ja bbym chcial cos do czego mógłbym optyke zapiąc wiem zaraz mnie zjedziecie no ale mi sie strzelanie podoba a nie historia