Hawken gwint 1:20 pociski za ciężkie? 500 grain...

Broń długa taka jak karabiny i strzelby.
mmma3h1

Re: Hawken gwint 1:20 pociski za ciężkie? 500 grain...

Post autor: mmma3h1 »

Aha a proch mam szwajcarski.
mmma3h1

.44 pisze:
mmma3h1 pisze:
Bready pisze:Nawet jak masz tokarke to za duzo roboty ,pozatym po co ,jak sa gotowe z wtryskarki za smieszna cene.
Po drugie pociski w sabocie sa niecelne w porownaniu z monolitycznymi olowianymi.
Po trzecie ,Ty nie potrzebujesz lzejszego pocisku ,uwazam ze masz dobry pocisk do tej lufy ,kwestia dobrania srednicy aby ciasno wchodzil do lufy ,sprawdzenia czy na pewno jest z miekkiego olowiu ,odpowiedniego smarowania ,i dobrania nawazki.

Jak z wtryskarki? Kwestia tokarza to żaden problem, lubię takie wyzwania, a jak by się okazało że to będzie skuteczniejsze od pocisku z ołowiu to na pewno więcej ludzi by to chciało... 8)

Ale dziękuję za odpowiedzi 8-)
Nie wiesz co to jest wtryskarka ?
Na pewno nie będzie lepsze .
Nie odkryjesz kolego Ameryki , odpisują Ci ludzie którzy strzelają od dawna i siłą rzeczy mają doświadczenie .
No ale ty wiesz lepiej widzę .
Wiem co to wtryskarka, nie wiem najlepiej, ale dużo już sam wykombinowałem rzeczy, jeśli nie spróbuję to się nie przekonam, na pewno dam znać na forum o tym projekcie opracuję rysunek techniczny i zobaczymy ... czysta ciekawość , lufa z wiatrówki hastana 135 wytrzymała 1 gram prochu nitro na pocisku 6.35 - 3.5 grama siła pocisku była zadowalająca ( projekt został zrobiony na wzór lufy CP) 2 gramy już lufa pękła (nie rozsadziło) moc ok 550 juli
Ale to w ramach ciekawostki piszę. Pozdro.
mmma3h1

.44 pisze:Panie kolego , jak już zrobisz ten sabot , daj znać .
Postrzelamy razem , Wezmę karabinek Smitha ( lufa 22 cale gwint 1/66cali , muszka i szczerbinka ) .
Wygrasz , oddam ci go , przegrasz , z całym szacunkiem ,ale CP karabinu ze wspólczesną lunetą do ręki bym nie wziął ...

Dam znać jak go zrobię, ale nie lubię zakładów po prostu możemy postrzelać razem i się dobrze bawić :ok:

na gwincie 1:66 da się na 100 m w 10 strzelać to wiem ... podjarałem się szybkim gwintem przyznaję... hmm :?
mmma3h1

Jeśli to wszystko się nie uda to będę strzelał tym co mam pociskami długimi 452 i spoko napisze wyniki.
mmma3h1

.44 pisze:
mmma3h1 pisze:
.44 pisze: Nie wiesz co to jest wtryskarka ?
Na pewno nie będzie lepsze .
Nie odkryjesz kolego Ameryki , odpisują Ci ludzie którzy strzelają od dawna i siłą rzeczy mają doświadczenie .
No ale ty wiesz lepiej widzę .
Wiem co to wtryskarka, nie wiem najlepiej, ale dużo już sam wykombinowałem rzeczy, jeśli nie spróbuję to się nie przekonam, na pewno dam znać na forum o tym projekcie opracuję rysunek techniczny i zobaczymy ... czysta ciekawość , lufa z wiatrówki hastana 135 wytrzymała 1 gram prochu nitro na pocisku 6.35 - 3.5 grama siła pocisku była zadowalająca ( projekt został zrobiony na wzór lufy CP) 2 gramy już lufa pękła (nie rozsadziło) moc ok 550 juli
Ale to w ramach ciekawostki piszę. Pozdro.
Człowieku , co ty wypisujesz .
Wyrób broni , jakieś pęknięcia lufy , skąd te dżule jak chrono nie masz .
Mało ze jesteś dobrym kandydatem do Nagrody Darwina , to jeszcze do państwowego wiktu , za niekoncesjonowany wyrób broni palnej jest odsiadka do 10 lat . No tak ,mamusia daleko by nie miała paczki do puchy wozić . Z Czarnkowa do Wronek ledwie 30 kilometrów ...

Po 1 nikt nie wyrabia żadnej broni! Wszystko jest dostępne bez zezwolenia 1 gram prochu nitro około 550 juli wytwarza może się pomyliłem o 20 juli ale tak jest . (Proch nitro bez żadnych zezwoleń jest dostępny lecz trzeba umieć go pozyskać)

Po 2 Jeśli nie wiem czy ktoś ma rodziców czy nie ma to nie poruszam wątku typu mamusia nie będzie miała daleko do wronek (zasada wyższej kultury drogi Panie )

Po 3 napisałem to jako CIEKAWOSTKĘ proszę wpisać w google słowo CIEKAWOSTKA a znaczenie tego na pewno się ukarze .

Po 4 Temat tego forum tego nie dotyczy o czym piszemy ja tylko zbieram informacje które potem będą mi przydatne przy tworzeniu czegoś nowego

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA PORADY JAK WYKONAM SABOT TO NA PEWNO PODZIELĘ SIĘ WYNIKIEM POZDRAWIAM SERDECZNIE ORAZ POWODZENIA! :ok:
mmma3h1

Wybaczcie mój błąd 0.5 grama nitro daje koło 550 juli pomyliłem się.. :D
Awatar użytkownika
mkl1
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mkl1 »

mmma3h1 pisze: Po 1 nikt nie wyrabia żadnej broni! Wszystko jest dostępne bez zezwolenia 1 gram prochu nitro około 550 juli wytwarza może się pomyliłem o 20 juli ale tak jest . (Proch nitro bez żadnych zezwoleń jest dostępny lecz trzeba umieć go pozyskać)
"Pozyskanie" i posiadanie prochu "nitro" jest NIELEGALNE -- wyrób broni również... :kastro:
Zastanów się zanim coś napiszesz...
mmma3h1

Wiem :D ale powtarzam nikt nie wyrabia broni a z prochem to inna historia...Polska meksykiem europy.
Naboje do osadzaka mogę posiadać ale proch z nich już nie 8) wiem spoko bez obaw.
mmma3h1

Spoko ludzie w rządzie piszą i gadają większe głupoty niż ja :lol:
Awatar użytkownika
Bready
Stary bywalec
Moja broń: Duzo ,dawno nie liczylem ;)

Post autor: Bready »

mmma3h1 pisze:Wybaczcie mój błąd 0.5 grama nitro daje koło 550 juli pomyliłem się.. :D
Proch "nitro" to nie proch czarny ,podawanie takich parametrow jak energia z jednostki masy jest obarczone bledem rzedu kilku tysiecy procent ,pomijajac juz wplyw kalibru ,gwintu ,pocisku ..........
Roznice burnrate miedzy szybkimi prochami pistoletowymi ,a wolnymi karabinowymi.
Przyznaj sie ,ile Ty masz lat ? ;-)

P.S.
Nie za bardzo wiem ile to jest 0.5 grama ,a nie chce mi sie liczyc 8)
Awatar użytkownika
mkl1
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mkl1 »

0,5 Gram [g]

= 7,716 179 176 5 Grain [gr]

Ale już jakiego prochu, to nie wiemy...
:-D
mmma3h1

Np 500 juli to 500 juli nie zależne od prochu lub ciężkości pocisku, prędkość będzie większa lub mniejsza :-)

Na tym kończę moje posty bo widzę że każdy tu jest ponad każdym i wie najlepiej . ''Myślą chyba że są wybrańcami'' :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Elo.

Pozdro dla tych co uzupełnili mi wiedzę bez zbędnych postów :brawo: :piwo:
Awatar użytkownika
Bready
Stary bywalec

http://www.reloadersnest.com/burnrates.asp
Tutaj masz liste 267 najpopularniejszych rodzajaw prochu "nitro"
Ciekawi mnie ktorego z nich te 500 J dotyczy.
Zapewniam ze kazdy jest inny :-D
Ostatnio zmieniony sob 02.sty.2016 - 17:12 przez Bready, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Bready
Stary bywalec

mmma3h1 pisze:jestem ślusarzem z zawodu 8 lat
I nie potrafisz dopasowac walka (pocisku) do otworu (lufy) na wcisk :oczy:
mmma3h1 pisze:Hawken nie jest jeszcze ustawiony na 100 m na cacy bo mi się zapchał , ponieważ mądry rusznikarz mówił że co strzał czyścić jagiem którego miałem i zapchałem...Pan instruktor z Piły się pytał kto taki mądry mi to powiedział....
To podsyp prochem i go wystrzel (jaga bo na instruktora to potrzebna by byla spora armata :-D ).
I zmien instruktora ,przy strzelaniu dlugim pociskiem trzeba czyscic co strzal ,inaczej nie zaladujesz nastepnego pocisku ,a jak nawet Ci sie uda zaladowac to go zdeformujesz.[/quote]
mmma3h1

To podsyp prochem i go wystrzel (jaga bo na instruktora to potrzebna by byla spora armata :-D ).
I zmien instruktora ,przy strzelaniu dlugim pociskiem trzeba czyscic co strzal ,inaczej nie zaladujesz nastepnego pocisku ,a jak nawet Ci sie uda zaladowac to go zdeformujesz.[/quote][/quote]

To Panie stały czy tam stary bywalcu 8) trzeba czyścić co strzał? Jak to robiłem to podobno syf spychałem na dno lufy i na końcu strzelałem sobie kapiszonami :-D
ODPOWIEDZ