Colt SAA 1873 Peacemaker 44
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
- peacemaker
- Moja broń:
filmik
Ostatnio zmieniony sob 28.cze.2014 - 22:45 przez peacemaker, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
- peacemaker
- Moja broń:
strzelanie
Teraz działa link , testowałem ostatnio pociski i nowe kule 452 . Pociski odpadają z wielu względów natomiast nowe kule troszkę lepiej . Chyba jednak skończy się na modyfikacji muszki.
- KUKUŁKA
- Bywalec
- Moja broń:
Witam serdecznie Wszystkich. Przed dokonywaniem jakichkolwiek modyfikacji i przeróbek proponuję Koledze najpierw przygotować różne odmierzone naważki, kilka rodzajów kul i postrzelać ze statywu lub worka -tak trzymając broń by jak najmniej jej "przeszkadzać",pamiętając
o równoległym do broni ściąganiu spustu opuszką palca (jest to bardzo ważne!) . Można się wtedy przekonać czy problemem nie jest np. nieprawidłowe lub zbyt kurczowe trzymanie broni, niewłaściwe naważki, kule. Na tym etapie modyfikacja muszki może skończyć się tym że będzie dalej "siał"- tylko w innym miejscu
o równoległym do broni ściąganiu spustu opuszką palca (jest to bardzo ważne!) . Można się wtedy przekonać czy problemem nie jest np. nieprawidłowe lub zbyt kurczowe trzymanie broni, niewłaściwe naważki, kule. Na tym etapie modyfikacja muszki może skończyć się tym że będzie dalej "siał"- tylko w innym miejscu

- peacemaker
- Moja broń:
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
- peacemaker
- Moja broń:
Czy ja muszę liczyć strzały stojącego obok strzelca???peacemaker pisze:Kurek odciągnięty, bębenek pusty po chwili został wyjęty , wszystko tylko tak groźnie wyglądało na filmie . Oczywiscie tak nie powinno być ale do sześciu liczyć łatwo
Widząc na strzelnicy broń w kaburze z odciagniętym kurkiem (nie ważne jaką) mam prawo DOMNIEMYWAĆ , że Załadowana i gotowa do strzału...
Na strzelnicy "BAN" i WYLOT z zakazem powrotu

-
- Stary bywalec
- Moja broń:
To wytłumacz mi proszę po chuj odciągałeś kurek? To jakaś tajemna technika, o której nie mam pojęcia?
Jak dla mnie - prosisz się o kłopoty. Czemu jednak strzelnica ma odpowiadać za to, że Cię nie dopilnowano?
A tak na marginesie: w Pucicach już mieliśmy przypadek, że gość nie umiał policzyć, a co gorsza bez sprawdzenia wpierdzielił rewolwer do kabury. Jego szczęście polegało jednak na tym, że nie odciągnął kurka, a ja jestem spostrzegawczy.
Jak dla mnie - prosisz się o kłopoty. Czemu jednak strzelnica ma odpowiadać za to, że Cię nie dopilnowano?
A tak na marginesie: w Pucicach już mieliśmy przypadek, że gość nie umiał policzyć, a co gorsza bez sprawdzenia wpierdzielił rewolwer do kabury. Jego szczęście polegało jednak na tym, że nie odciągnął kurka, a ja jestem spostrzegawczy.
- KUKUŁKA
- Bywalec
- Moja broń:
Bez wątpienia jest to (strzelanie) wspaniały sposób spędzania czasu i dający wiele radości- ale uczący przede wszystkim samokontroli i odpowiedzialności. Wszelaka nonszalancja i nieprzewidywalne zachowanie przy posługiwaniu się bronią jest NIEDOPUSZCZALNE. Przy stosowaniu się do zasad strzelcy CP mogą rozwijać swoją pasję , mamy wstęp na strzelnice. W innym przypadku zostanie napierdalanie z torebek po cukrze.
- Bready
- Stary bywalec
- Moja broń: Duzo ,dawno nie liczylem ;)
A mnie w wojsku (ludowym) uczyli ze raz do roku to i miotla strzelapeacemaker pisze:Kurek odciągnięty, bębenek pusty po chwili został wyjęty , wszystko tylko tak groźnie wyglądało na filmie . Oczywiscie tak nie powinno być ale do sześciu liczyć łatwo

Na liczeniu tez nie polegam ,bo zaleznie z czego strzelam mam od 3 do 8 strzalow ,i latwo sie pomylic.
Ale w porownaniu do wyczynow amerykanow na strzelnicy to mnie az tak to nie razi ,tyle ze my tutaj nie mamy prowadzacego strzelanie obslugi strzelnicy i dopuszczania do strzelania.
Przyjezdzasz na strzelnice ,szukasz wolnego stanowiska ,wyjmujesz bron i strzelasz ,kazdy odpowiada ze siebie.
Czasami trzeba komus zwrocic uwage ,jak na przyklad w czasie gdy ja strzelalem na 100 yd jeden hamburger bez podania komendy do przerwania ognia poszedl sobie zmienic tarcze na 50 yd ,3 stanowiska obok mojego.
Przerwalem strzelanie ,poczekalem az wroci ,a za chwile zrobil to samo.
Jak sie na niego wydarlem to tlumaczyl sie ze przeciaz strzelalem w innym kierunku.
- peacemaker
- Moja broń:
odciągnięty kurek
Moim zdaniem nie ma co się tak bardzo emocjonować tym odciągniętym kurkiem. Tak jak pisałem , owszem nie powinno tak być i nigdy tak nie jest ale tak wyszło na potrzeby filmiku , po prostu musiałem na chwilę podejść do kamery aby ją wyłączyć , dwie sekundy później rewolwer leżał na stole rozładowany z wyjętym pustym bębenkiem. Nigdy normalnie nie trzymam rewolweru w kaburze z odciągniętym kurkiem. Owszem był to błąd ale sytuacja trwała 5-6 sekund , bębenek był pusty i wszystko było pod kontrolą.
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
Wystarczyło napisać: kurde -macie rację. Nigdy więcej tak nie zrobię.
Ty jednak nadal uważasz, że nic się nie stało i własne to martwi mnie w Tobie najbardziej.
Wybacz ale skwituję to w ten sposób: trzymaj się na strzelnicy ode mnie z daleka, bo nie chcę zostać kaleką lub zginąć przez Twoją pewność siebie
Ty jednak nadal uważasz, że nic się nie stało i własne to martwi mnie w Tobie najbardziej.
Wybacz ale skwituję to w ten sposób: trzymaj się na strzelnicy ode mnie z daleka, bo nie chcę zostać kaleką lub zginąć przez Twoją pewność siebie

- peacemaker
- Moja broń: