Matlak pisze:Ja na wiwat też strzelał nie będę ;D Wszystkiego dobrego ;D
A ja bym sobie postrzelal z papieru ,bo u mnie wolno ,tylko mi sie potem broni w noworoczna noc nie chce czyscic :-D
Szczesliwego Nowego Roku
No jakby nie to że w blokach świętowałem to też bym z gazety odpalił no właśnie tylko że czyszczenie. Od razu się nie da bo rozkojarzenie a pierwszego to lepiej się wyspać wiec lepiej niech sobie rewolwer śpi zakonserwowany. Podsumowując Panowie rok naprawdę udany!! Rewolwer! Karabin! Czekam na legitymację :) Strzelecko najlepiej od roku 85 kiedy to zostałem przyjęty na świat :) Małego kaca rano ode mnie :) Dobrej nocy :)
Matlak pisze: Strzelecko najlepiej od roku 85 kiedy to zostałem przyjęty na świat
85 to byl bardzo dobry rok ,akurat wtedy wyszedlem do cywila.
Wtedy sie cieszylem ,teraz czasem chcialo by sie cofnac w czasie i wziasc w rece tego kalacha z nr PZ212989.
Jedyny nr broni jaki pamietam.
Zanim zaczniesz wiercić sprawdź jakie luzy ma ten statyw. Sądzę, że dokładnie tyle by spierniczyć pracę jaka planujesz :?
Mam podobny statyw. Mogłeś zaoszczędzić bo bym Ci swój sprezentował za koszt przesyłki ;-)
Gratulacje
Macie sie z tymi szafami ,ja tez mam szafy ,ale najpierw mialem Mosina ,a szafe pozniej.
Pare tygodni lezal ma polce nad lozkiem.
Zreszta w Polsce moje szafy by nie przeszly ze wzgladu na zamki
Kumpel trzyma radomskiego Mausera 1929 w szafie (wnekowej) z ubraniami.
Matlak pisze:Jtylko trzy na początek 7,62x39, 7,62x54R albo 7,62x25
Po cholerę Ci to co masz na co dzień AK-podobny, Mosiek?( no OK Mosiek może i byc ALE długi i z montażem )
Tetetka?
Toz to tak samo drogie, jak poczciwy Enfield, .. Jeżeli chesz coś do dlaszego dystansu niż 200m to M96, ( taki Karolek) Lepszy niz mosin a i amunicja chyba tańsza.... No chyba, że masz dostęp do konserw...
Dostępu nie mam :) A jak kałacha to CZ wz58 :) mosiek to klasyka gatunku :) Lee Enfielda też chcę :) TT to ta sama historia co mosin trzeba mieć nie koniecznie strzelać :)