Pierwszy, w miarę sensowny karabin do strzelania na 100m+
- Bready
- Stary bywalec
- Moja broń: Duzo ,dawno nie liczylem ;)
A to juz musisz sam przekalkulowac ,Tryon ma troche dluzsza lufe.
Pedersoli jakos po macoszemu traktuje stany ,niby cos bywa ,ale na ogol nic nie ma.
Szukalem Pedersoli Jaggera ,ale ze nie znalazlem to kupilem Lymana ,ktory jest produktem Investarms.
W razie czego nie ma tu problemow z czesciami do niego ,w przeciwienstwie do pedersolego.
W kapiszonowych nie ma wielkiej roznicy czy to bedzie Pedersoli czy Adresa.
W skalce Investarms i Adresa nie potrafi zrobic dobrego krzesiwa (Pedersoli -nie wiem) ,geometria zamka to tez jakies nieporozumienie ,wiec zamek musialem dokupic od L@R ,ale dedykowany do Lymana.
W Deerhunterze pruboje naweglac krzesiwo ,on jest juz tylko "for fun" odkad mam Lymana.
Pedersoli jakos po macoszemu traktuje stany ,niby cos bywa ,ale na ogol nic nie ma.
Szukalem Pedersoli Jaggera ,ale ze nie znalazlem to kupilem Lymana ,ktory jest produktem Investarms.
W razie czego nie ma tu problemow z czesciami do niego ,w przeciwienstwie do pedersolego.
W kapiszonowych nie ma wielkiej roznicy czy to bedzie Pedersoli czy Adresa.
W skalce Investarms i Adresa nie potrafi zrobic dobrego krzesiwa (Pedersoli -nie wiem) ,geometria zamka to tez jakies nieporozumienie ,wiec zamek musialem dokupic od L@R ,ale dedykowany do Lymana.
W Deerhunterze pruboje naweglac krzesiwo ,on jest juz tylko "for fun" odkad mam Lymana.
@matlak... niech na beżowym sie "DUSZA"
Ty wiesz Swoje, nie z jedngo gewera dałes ogień, a oni... strzelcy..... labo i nie...
Jak słyszę że CP kopie... to...
Dałbym in w rączki 338, lub nawet tikkę w 30-06 bo ta skubana waży 2,7kg i zobaczymy co ich "kopie"
Beżowe jest dobre, ale trza odessać "klawiaturowców" co to strzelali nawet ze "stringów..
sorry ze stringerów. i na tych co strzelają.... a tych coraz MNIEJ
Ty wiesz Swoje, nie z jedngo gewera dałes ogień, a oni... strzelcy..... labo i nie...
Jak słyszę że CP kopie... to...

Dałbym in w rączki 338, lub nawet tikkę w 30-06 bo ta skubana waży 2,7kg i zobaczymy co ich "kopie"
Beżowe jest dobre, ale trza odessać "klawiaturowców" co to strzelali nawet ze "stringów..

- Matlak
- VIP
- Moja broń: brak
Też znam takich co strzelali tylko z kałacha i mówią że kałach kopie jak dziki. Śmiech na sali, z czystym sumieniem mogę powiedzieć że 30-06 to kopie niewąsko. Strzelałem dzięki uprzejmości kolegi z Gallagera no i miał kopyto ale nie żeby łamał kości :) Takie kopnięcie jest pozytywne bo czuć że się strzela z karabinu a nie z pistoletu na wodę.
Zauwaz proszę, że co pponiektórzy stosuja EXTRA stopki do AKMS???Matlak pisze:Też znam takich co strzelali tylko z kałacha i mówią że kałach kopie jak dziki. Śmiech na sali,
ja strzelam z "worksa" ale to bajka.. gdzie tam kopniecie Muła, albo sinaiaki...
no cyba, że ktosik nie wie jak się złożyc...
A to inna bajka. nie jetem tam po to by ich uczyc...

sam jestem głombrm strzeleckim, ale błędyy u kogos "wyłapuje"
Z innej beczułki zauwa , że nosu, czy marek się dosc niechętnie odzywają ... a z CP (ze scalaków) strzelają BD
no cóz nastała era NOWYCH WSZECHWIEZĄCYCH STRZELCÓW klawiarurowych
- Bready
- Stary bywalec
Mirku ,CP kopie ,ale nie na tych nawazkach co strzelaja strzelcy z bezowego ,i mysle ze nie w kalibrze .45.
.54 przy 95 gr prochu juz potrafi lepiej kopnac niz 30-06 ,ale zeby kosci lamalo to nie ,co najwyzej po kilkudziesieciu strzalach siniaki na tydzien zostana.
89mm 12ga z 2.25 uncji srutu tez potrafi
http://www.slimstacticalguns.com/Winche ... 30318.html
Z tego strzelilem indyka.
@Matlak
Od CZ550 Varmint lepsza jest Tikka ,cena podobna ,a roznica jakosci kolosalna ,i lufa i osada.
.54 przy 95 gr prochu juz potrafi lepiej kopnac niz 30-06 ,ale zeby kosci lamalo to nie ,co najwyzej po kilkudziesieciu strzalach siniaki na tydzien zostana.
89mm 12ga z 2.25 uncji srutu tez potrafi

http://www.slimstacticalguns.com/Winche ... 30318.html
Z tego strzelilem indyka.
@Matlak
Od CZ550 Varmint lepsza jest Tikka ,cena podobna ,a roznica jakosci kolosalna ,i lufa i osada.
Ostatnio zmieniony pn 01.lip.2013 - 22:06 przez Bready, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bready
- Stary bywalec
Ze stalowego nie strzelam ,to bron na indyka ,a przy X-factor czoku nie mozna stalowym strzelac.
Ja po pierwszym strzelaniu z Lymana .54 mialem siniaki przez tydzien ,nie wzielem poprawki na ksztalt kolby okutej blacha ,a bylo juz dosc cieplo .wiec kurtka cienka.
Potem kupilem sobie recoil pada na ramie ,specjalnie do tej broni na strzelnice ,bo zadna inna mi takich siniakow nia nabijala
Ale skalkowa wersja juz tak nie kopie.
Ja po pierwszym strzelaniu z Lymana .54 mialem siniaki przez tydzien ,nie wzielem poprawki na ksztalt kolby okutej blacha ,a bylo juz dosc cieplo .wiec kurtka cienka.
Potem kupilem sobie recoil pada na ramie ,specjalnie do tej broni na strzelnice ,bo zadna inna mi takich siniakow nia nabijala

Ale skalkowa wersja juz tak nie kopie.
Ostatnio zmieniony pn 01.lip.2013 - 22:21 przez Bready, łącznie zmieniany 2 razy.
- Matlak
- VIP
Ostatnio spotkałem się z ofertą sprzedaży karabinów SWT w stanie magazynowym za 1700zł tymczasem hawken challenger i to w promocji kosztuje 1666 że nie wspomnę o jakichś creedmorach i innych, skąd się biorą te ceny, które często powalają na kolana? To samo się tyczy lunet z epoki o budowie cepa, parametrach jak do chińskiej wiatrówki i w cenie najtańszego leupolda...
EDIT
Piękna rzecz

http://www.saguaromike.com/sklep/index. ... idle-range
EDIT
Piękna rzecz

http://www.saguaromike.com/sklep/index. ... idle-range
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
Płytki rynek = wysokie ceny. W tej branży tak naprawdę cena to kwota jaką ktoś jest gotów za coś zapłacić i chyba nie wiele ma to wspólnego z kosztem wytworzenia, marżą itd 
Do tego jeszcze: kupiłem Tikkę. Po wyjęciu z pudełka mogłem z nią jechać na strzelnicę i nie wstydzić się tarczy. Takie coś z sharpsem nie było nigdy możliwe, a ceny są porównywalne.

Do tego jeszcze: kupiłem Tikkę. Po wyjęciu z pudełka mogłem z nią jechać na strzelnicę i nie wstydzić się tarczy. Takie coś z sharpsem nie było nigdy możliwe, a ceny są porównywalne.
- Matlak
- VIP
Przepaść technologiczna jest ogromna a różnicy cenowej w zasadzie nie ma a jeśli jest to na niekorzyść CP. Ostatnio na spotkaniu Towarzystwa Strzeleckiego doszliśmy do wniosku że to nawet dobrze że mam rewolwer i zamierzam kupić karabin bo jest to dowód dla WPA potwierdzający moje zainteresowanie kolekcjonowaniem broni :) Na CP oczywiście nie zamierzam poprzestać.
- Bready
- Stary bywalec
To popatrz jeszcze na cene karabinow skalkowych.Matlak pisze:Ostatnio spotkałem się z ofertą sprzedaży karabinów SWT w stanie magazynowym za 1700zł tymczasem hawken challenger i to w promocji kosztuje 1666 że nie wspomnę o jakichś creedmorach i innych, skąd się biorą te ceny, które często powalają na kolana?
Tak na poczatek od razu o 30-50% a nawet 100% drozej niz odpowiednik kapiszonowy.
Za skalkowego Lymana ,plus tuningowy zamek L@R ,bo orginalny Investarmsa nie krzesa iskry dalem wiecej niz za Sako A7 .
Colt Army 1860 Pietta ,goly -250$ ,Nagant rewolwer orginal z 1926r z Tuly ,stan magazynowy ,zgodnosc numeracji +kabura +wycior +srubokret -116$
- Bready
- Stary bywalec
W stanach proporcje cen sa podobne ,a roznica w zakupie tylko taka ze na wspolczesna nitro trzeba wypelnic i podpisac w sklepie jeden papierek.mkl1 pisze: Na dodatek w Polsce wiwindowane, bo... bez papieru , a mozna się pobawić w strzelanei , (a nie ASG)
No i nie przysla nitro poczta do domu ,a jedynie do gunshopa.