Ankieta - napis na otoku gwiazdy
- Smoking Gun
- Bywalec
- Moja broń:
- cpt.Nemo
- Stary bywalec
- Moja broń:
Big Bear pisze:Następne dwa znaczki na życzenie
Jackvet
Tak jest po zmianie,mnie też to CePe nie bardzo się podobało
Przepraszam, ale niech mi prosze ktos wyjasnie, po co jakis tam napis ze strzelec.
Bo ja za cholere nie potrafie zrozumiec. No spotykam na zawodach Big Bira

A to ze on strzelec czarnoprochowy ? A kto to moze byc na strzelnicy na zawodach CP a jeszcze i z flinta w reku ? Zielonoswiatkowiec ? Czolgista ?
A barwy narodowe ?
A jak slysze jakim jezykiem golonke z piwem w bufecie zamawia to i co do narodowosci nie mam watpliwosci. Natomiast czy brat to kurkowy czy mieszkaniec Zakopanego a moze Szczecina ? albo artylerzysta z zamilowania jak szlachetny Kociolek to taka informacja jeszcze by mi do czegos przydatna byc mogla.
Czyli proponuje zostawic pierwszy wzor tarczy jaki Misio zrobil a pod spodem grawerowac dwa pistolce, dwa rewolwery, czy tez dwa karabiny, albo gustowna armatke dla wyrazenia konkretnych zainteresowac wlasciciela odznaki.
To chyba logiczniejsze ?
A co do jackveta to blacha OK choc jak dla mnie za beczkowata dla szeryfa

Acha i cena wykonania np. 100szt. nie bedzie mala

- green_thunder
- Moja broń:
napis
Zgadzam się zcpt.Nemo. Na tak małej powierzchni nie można w
nieskończoność pisać i symbolizować. Prostota i estetyka zawsze
jest na miejscu. Orzeł - nasze godło - ale chyba w tym przypadku
tylko zagęszcza. Skłaniam się do wczesnego projektu Big Bear"a.
nieskończoność pisać i symbolizować. Prostota i estetyka zawsze
jest na miejscu. Orzeł - nasze godło - ale chyba w tym przypadku
tylko zagęszcza. Skłaniam się do wczesnego projektu Big Bear"a.

Czyli coś takiego

Prawdę mówiąc też mi się to najbardziej podoba.A pod spodem może być faktycznie dowolna splówa,armata,proca CP,łuk czy co tam kto wymyśli

Tylko z tymi ,,symbolami'' to lepiej też za dużo nie wymyślać bo na pewno im ich więcej będzie podniesie to koszty

Może ten karabin z pistoletem a pod nimi jakaś armatka żeby wszystkich zadowolić

Kapitanie ten emblemat nie ma być dla szeryfa,ma być w miarę uniwersalny dla wszystkich tzn dla kowbojów,dla braci kurkowych,dla nie stowarzyszonych,dla artylerzystów itd.Wplotłem element orła jako godła Polski.Napis strzelec czarnoprochowy też jest uniwersalny dla wszystkich tak mi się wydaje,jest jednocześnie informacją dla osób postronnych z kim mają do czynienia i co to jest za znaczek wogóle.Projektując go myslałem żeby był rozpoznawalny dla wszystkich nie tylko dla czarnoprochowców.Ma nie tylko przekazać informację ale jednocześnie żeby był ładny i miał pewną formę artystyczną/wiem,że to rzecz gustu/ale tak ja to widzę.Nawet gdyby miał kosztować parę groszy wiecej to myślę,że je warto wydać na znaczek bardzo okolicznościowy.Przejrzałem setki różnych odznak,emblematów i wszystkie są b.ozdobne.Są poprostu małymi dziełami sztuki.Pozdrawiam.
- Jankesszuwarek
- Bywalec
- Moja broń:
Jackvet twój projekt jest super tylko że takie odznaki robi się przez odlewanie a to niestety drakońsko podnosi koszty. Miś i ja myślimy zrobić znaczek z płaskiej blachy mosiężnej i po grawerce wygiąć. Pozytyw z tego taki że karzdy robi potem co chce ja dam do chromowania, a ktoś inny da do srebrzenia.Z kolorową wstęgą też jest cool ale też napuszczanie barw jest kosztowne( nie wiem jak to się nazywa fachowo)
- Jankesszuwarek
- Bywalec
- Moja broń:
cpt. Nemo masz rację. Ten projekt jest na moje skromne życzenie i myślę że jak dogadam się z Misiem (o tandiemy
) to robię taką jak widać . Co zrobią pozostali to nie wiem. Było by miło gdyby zaakceptowali bez udziwnień. Można jeszce wprowadzić taki " nie pisany przepis" że otrzymanie odznaki jest związane z udziałem w zawodach. Ale to może moje mżonki
Wybaczcie koledzy ale dziś mija 18 lat od kiedy oddałem się w dyby mojej Kobiecie i może
bredzę

- Jankesszuwarek
- Bywalec
- Moja broń:
- cpt.Nemo
- Stary bywalec
- Moja broń:
A gdzie rewolwer ?Big Bear pisze:Zapowiadana wersja ze zróżnicowanym asortymentem broni![]()

Ja dwa rewolwery, ktos dwa pistolety, ktos karabiny a ktos inny znowu armatke. Nie wszystko naraz

No to ja poprosze ze skrzyzowanymi sztuccami i kuflem piwa pod spodem, bo mi z zawodow sie najbardziej spotkanie towarzyskie podoba.Jankesszuwarek pisze:Można jeszce wprowadzić taki " nie pisany przepis" że otrzymanie odznaki jest związane z udziałem w zawodach. Ale to może moje mżonki![]()
Sportowca ze mnie nie zrobisz

Czasem tam z czegos pykne ale bardziej zeby organizatora wpisowym wspomoc niz z checi do wyniku. Nic i nikt mnie nie zmusi do regularnych treningow, do nieregularnych zreszta tez nie, wiec nie mam prawa oczekiwac wynikow sportowych.
Wydaje mi się że jak każdy zacznie po swojemu wykańczać taki znaczek to to już nie będzie wspólny znaczek czarnoprochowców.Tak samo z tym co na znaczku.Jedynym zmiennym symbolem powinien być nick ,pseudo lub nazwa strzelca który to będzie nosił.Pozostałe elementy powinny być takie same.Inaczej traci sens cały ten temat i dyskusja.Zresztą chyba on powstał po to żeby coś wspólnie wybrać a nie żeby każdemu z osobna dogodzić.W takim układzie każdy może sobie sam zamówić odznakę swoich marzeń i za taką ceną na jaką go stać.Złoto,srebro,platyna - każdy jubiler to wykona i w każdej formie.Jeżeli dyskusja pójdzie dalej w tym kierunku to ja odpadam.,,Róbta co chceta''- wzorów już jest dosyć i możecie korzystać do woli.Nie zastrzegam żadnych praw do tych które przedstawiłem 

- cpt.Nemo
- Stary bywalec
- Moja broń:
To jest tylko dyskusja o jego mozliwym ksztalcie.Big Bear pisze:Wydaje mi się że jak każdy zacznie po swojemu wykańczać taki znaczek to to już nie będzie wspólny znaczek czarnoprochowców.
Ja sie chyba dosyc konkretnie wypowiadam za pierwsza wersja : Nick i dwa pistolety, najlepiej mosiezna.
Pozostale warianty jakos mniej mi sie podobaja, a te z za duza iloscia napisow i obrazkow to juz wcale

- green_thunder
- Moja broń:
napis
Te odznaki to możnaby wręczać na poduszkach - tak, jak ministro-
wi Radkowi podano narzędzia do odkręcenia tabliczki "nie fotografo-
wać"!
Przyjmijmy, że ręczne strzelanie CP zaczęło się od krócic i zostawmy
te dwa pistolety z nickiem na górze. Łatwe, estetyczne i bez tego
"co by tu jeszcze". Przecież można dodać prochownicę - ja mam
w kształcie walca, a TY???
Pozdrowienia
wi Radkowi podano narzędzia do odkręcenia tabliczki "nie fotografo-