Roger&Spencer Match - EUROARMS
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
Chyba zaczynam się dogadywać z moim R&S.
Dziś najpierw postrzelałem z Glocka. Mam zawsze tak, że dopiero po 20-30-40 strzale zaczynam mieć właściwe skupienie, a więc, gdy już się "rozruszałem"- zacząłem strzelać z R&S. No i 2 bębny przeleciały przez jedną dziurę wielkości pudełka zapałek! No dwie kulki mi odskoczyły w bok na 2-3 cm, ale wiem, że to była moja wina. Szkoda, że strzelałem tylko na 10 m. Strzelanie stojąć, z dwóch rąk jakby ktoś się pytał.
Zmieniłem dziś kulki. Dostałem partię od Tomka. Przestrzelany nie tak, jak poprzednio przy celowaniu w 10 - były 8-9 pod. Dziś były w 10-ce. Nie wiem czemu to przypisać. Ładunek nie miał na to wpływu. Broń się dociera. Kulki były bardziej "lotne" czy lufa mi się "podniosła"? Muszki jeszcze nie ruszyłem i wygląda, że jeśli kolejne razy będą podobne, to nie ruszę
Dziś najpierw postrzelałem z Glocka. Mam zawsze tak, że dopiero po 20-30-40 strzale zaczynam mieć właściwe skupienie, a więc, gdy już się "rozruszałem"- zacząłem strzelać z R&S. No i 2 bębny przeleciały przez jedną dziurę wielkości pudełka zapałek! No dwie kulki mi odskoczyły w bok na 2-3 cm, ale wiem, że to była moja wina. Szkoda, że strzelałem tylko na 10 m. Strzelanie stojąć, z dwóch rąk jakby ktoś się pytał.
Zmieniłem dziś kulki. Dostałem partię od Tomka. Przestrzelany nie tak, jak poprzednio przy celowaniu w 10 - były 8-9 pod. Dziś były w 10-ce. Nie wiem czemu to przypisać. Ładunek nie miał na to wpływu. Broń się dociera. Kulki były bardziej "lotne" czy lufa mi się "podniosła"? Muszki jeszcze nie ruszyłem i wygląda, że jeśli kolejne razy będą podobne, to nie ruszę

- janekk4501
- Moja broń:
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
- janekk4501
- Moja broń:
witam serdecznie Fachowca, czytałem wszystkie posty kolegi, kupiłem normalnego, gdzieś mi nie spasowała regulowana muszka, bałem się że sie zaraz urwie, dziś dzwoniłem do sklepu saguaromike, bo zacząłem żałować że nie kupiłem Rogers&Spencera London Grey, myślałem że to z kwaśnej stali ale okazało że to jedynie szczotkowana zwykła stal, bardzo dziękuję za odpowiedź
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
W każdej wersji to dobra broń. Wymaga jednak dopieszczenia. Match również.
Nie miałem okazji porównać czy w każdej wersji sprawdzi się .454 Przypuszczam, że tak, ale ręczyć za to nie mogę. Mądrzejsi jak ja (nie uważam bym zjadł wszystkie rozumy) twierdzą, że kulki powinny być lekko utwardzane czyli własnej roboty, ale tego nie sprawdziłem. i być może nie sprawdzę, bo ostatnio częściej strzelam z nitro jak z CP.
Nie miałem okazji porównać czy w każdej wersji sprawdzi się .454 Przypuszczam, że tak, ale ręczyć za to nie mogę. Mądrzejsi jak ja (nie uważam bym zjadł wszystkie rozumy) twierdzą, że kulki powinny być lekko utwardzane czyli własnej roboty, ale tego nie sprawdziłem. i być może nie sprawdzę, bo ostatnio częściej strzelam z nitro jak z CP.
- janekk4501
- Moja broń:
ja swojego rozebrałem i sprężyna dwupalczasta była jak we wcześniejszych postach jakby zardzewiała-taka napuchnięta, trochę jednak ciężej się go składa jak remingtona, najgorsza ta główna sprężyna, no ale sposobem ją jakoś można włożyc, zapobiegawczo to chyba kupię taką sprężynę i resztę wnętrzości, nie majątek, bo niestety nie podlegają gwarancji takie części, a tym bardziej że słyszałem o końcu produkcji owych rewolwerówmkowalczuk pisze:W każdej wersji to dobra broń. Wymaga jednak dopieszczenia. Match również.
- janekk4501
- Moja broń:
Witam ponownie, mam pytanie a może kilka pytań do mkowalczuk -a, czy ja mogę przepolerować ściankę pod kurkiem, tam gdzie jest popychacz bębna-wysuwa się i bębenek w tym miejscu co są frezy ? nie wiem co się stało ale jakimś cudem na bębenku popychacz zrobił takie malutkie wyrwy, niby to pilniczkiem wyrównałem, bo popychacz nie dał rady pchnąć bębenka, niby jest ok. ale kusi mnie to polernąć pastą , a drugie pytanko-ile można zeszlifować sprężynę główną żeby nie przesadzić a było dobrze ? ile się mordowałem z założeniem tej sprężyny, i tak i tak, a końcu jakoś założyłem, a co do strzelania udało mi się dwadzieścia razy strzelić i z 25 m ani razu nie trafiłem wiadra 10l
, poniżej wszystkie szły. aż mi głupio przed samym sobą, jak u ciebie było na początku, w którą stronę nosiło ?